NajNajNaj

Najbolj guglane popotniške destinacije leta 2018

datum objave | 04. januarja 2019
1435

V letu, ki se je ravnokar zaključilo, smo ti predstavili cel kup zanimivih in tudi manj znanih popotniških destinacij in trendov, tokrat pa nas je zanimalo, katere kraje smo letos najpogosteje iskali na Googlu. Hja, Google vedno hitro postreže z rezultati, tako da v nadaljevanju objavljamo seznam najpogostejših potovalnih iskanj, ki so bili izvorno iskani v angleškem jeziku. Rezultati niso posebej presenetljivi – nekaj najpopularnejših evropskih krajev, nekaj potovanj v tople kraje in nekaj najbolj priljubljenih ameriških mest. Da ti prihranimo klik ali dva, pa smo poiskali še nekaj najpogostejših iskanj, povezanih s temi kraji.

Italija

Cena potovanja po Italiji: Cena je zelo odvisna od tega, kam se boš odpravil ter v kako razkošnih hotelih se boš nastanil. Z vlakom se lahko do Trsta odpraviš že za 8 evrov, do beneških letališč pa te Nomago odpelje že za 9 evrov.
Načrt potovanja po Italiji: Tule je zbranih nekaj predlogov, kam vse se odpraviti, tule pa najdeš vodič po Rimu.

rome panorama 2154463 640

Pariz, Francija

Potovanje v Pariz decembra: Tudi o decembrskem Parizu smo že pisali.

Potovanje v Pariz za dva: Le Bristol je verjetno najbolj romantičen pariški hotel. Ima notranji bazen na strehi, izjemno kavarno in restavracijo z Michelinovimi zvezdicami za večerjo v soju sveč.

Potovanje v Pariz in London: Če bi rad združil potovanje v Pariz in London, priporočamo, da skočiš na Eurostar. Izognil se boš letališkim pregledom, cene pa se začnejo že pri 50 evrih v eno smer.

paris 1836415 740

Islandija

Potovanje na Islandijo severni sij: Kar nekaj krajev na Islandiji se je razglasilo za najboljši kraj za opazovanje severnega sija, mi pa ti priporočamo narodni park Thingvellir, ki je od Reykjavíka oddaljen le okrog 40 km. Za posebno doživetje lahko prespiš v čisto pravem balonu v hotelu 5 Million Star Hotel. Ne glede na to, katero lokacijo izbereš, pa bo največ verjetnosti, da boš videl severni sij, med decembrom in marcem.

Potovanje na Islandijo junijaMorda ne boš mogel opazovati severnega sija, vendar pa ima tudi poletno potovanje na Islandijo svoje prednosti. Ker so dnevi daljši, boš imel več časa za raziskovanje. Lahko se odpraviš celo na smučanje s helikopterja – sezona smučanja je med marcem in junijem.

iceland 2700427 640

Bahami

Križarjenje po Bahamih: Zelo priljubljeno je križarjenje z Disney Cruise Line, ki omogoča tudi obisk Disneyevega zasebnega otoka Castaway Cay.
Potovanje na Bahame atlantis: Atlantis je ogromen, izjemno družinsko naravnan (beri: tobogani!) počitniški kompleks z več letovišči.

Potovanje na Bahame iz Miamija: Nassau je od Miamija oddaljen približno eno uro z letalom. Iz Miamija se lahko na Bahame odpraviš tudi na mini križarjenje za konec tedna.

bahamas musha cay 1209567 640

Irska

Potovanje na Irsko z družino: Mesta, prilagojena pešcem, pravljični gradovi in ugodni leti z bližnjih letališč so dobri razlogi za družinske počitnice na Irskem.

Potovanje na Irsko 2019: Če načrtuješ potovanje na Irsko v letu 2019, imamo zate nekaj nasvetov.

ireland pub 2539603 640

Las Vegas, Nevada, ZDA

Potovanje v Las Vegas Veliki kanjon: Obisk Velikega kanjona je odlična dopolnitev izleta v Las Vegas. Severni rob (North Rim) je od Las Vegasa oddaljen le 4 ure in pol in je veliko manj obiskan kot Južni rob. Lahko pa se odločiš za hiter helikopterski izlet.

Potovanje v Las Vegas film: Najbrž imaš v mislih Strah in groza v Las Vegasu, Igraj svojo igro ali pa Prekrokano noč.

las vegas 680953 640

Bora Bora, Francoska Polinezija

Potovanje na Bora Boro all inclusive: Med najbolj priljubljenimi letovišči z all inclusive ponudbo so The St. Regis, Le Méridien in Conrad Bora Bora Nui.

Potovanje na Bora Boro cena: Cena bivanja na Bora Bori je seveda odvisna od razkošnosti namestitve, cene letov iz Evrope pa se začnejo pri dobrem tisočaku za povratno vozovnico.

bora bora 701857 640

New York, ZDA

Potovanje v New York poceni: V New York ni lahko potovati poceni, je pa možno. Tule najdeš ugodne vozovnice, tu pa nekaj namigov, kaj vse lahko počneš v New Yorku – marsikaj tudi brezplačno. In ne pozabi, da lahko kos pice kupiš za $1.

Potovanje v New York za božič: Božič je v New Yorku res nekaj posebnega. Napasi si oči na izložbah na Peti aveniji in si privošči vročo čokolado v Plazi.

new york 668616 640

New Orleans, Louisiana

Potovanje v New Orleans sam: New Orleans je super za samostojno potovanje. Ni treba preveč načrtovati, ampak se odpravi v prijazen lokal in poprosi domačine za priporočila.

Potovanje v New Orleans Bourbon StreetUlico boš prej zavohal kot videl – pri vsem politem pivu. Na pijačo se odpravi v Lafitte’s Blacksmith Shop, večerjo pa si privošči v Galatoire’s.<

new orleans 1630343 640

Španija

Potovanje v Španijo 1 tedenV Madridu ali Barceloni lahko preživiš ves teden, vendar lahko v tem času raziščeš tudi vsaj del preostanka dežele. Obišči španska vinorodna področja ali se odpravi na katerega od manj znanih otokov.

Potovanje v Španijo Barcelona: Vse, kar moraš vedeti, če se odpravljaš v Barcelono, najdeš tule.

barcelona panorama 427997 640

Katere kraje pa boš ti raziskoval v letu 2019? Ne glede na to, kam se nameravaš odpraviti, ti lahko vedno pomagamo – oglasi se v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani ali nas pokliči na brezplačno telefonsko številko 080 47 42.

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

IZBERI SI NOVICE ZASE