NajNajNaj

Najboljši festivali hrane v Evropi

datum objave | 06. avgust 2015
7425

Galway (Irska)

Mednarodni festival ostrig in morske hrane se odvija med 24. in 27. septembrom. Med najbolj zanimivimi atrakcijami je svetovno tekmovanje v odpiranju ostrig, v katerem skupine med seboj tekmujejo, katera bo odprla največ školjk.

Vir fotografije: CNN

Ludlow (Velika Britanija)

Ta festival hrane se odvija v enem izmed čudovitih Britanskih gradov. Če obožuješ pivo in klobase se ga skoraj moraš udeležiti. Odvija se med 11. in 13. septembrom.

Vir fotografije: CNN

Abergavenny (Wales)

Ta festival na severu Walesa gosti 220 različnih lokalnih stojnic z zanimivimi in slastnimi jedmi. Tukaj lahko najdeš vse od ekološke in organske hrane do demonstracij priznanih kuharskih šefov. Odvija se 19. in 20. septembra.

Vir fotografije: CNN

Copenhagen (Danska)

Gre za enega boljših kuharskih festivalov, ki vse ostale enostavno osenči. Če pohitiš se ga lahko udeležiš že letos od 21. do 30. avgusta.

Vir fotografije: CNN

Matstreif(Norveška)

Na Norveškem festivalu hrane lahko uživaš v kulinaričnih užitkih več kot 200 ponudnikov. Na izbiro je vse od palačink do zanimivih lokalnih specialitet, kot je rakfisk. Na Norveško torej 11. in 12. septembra.

Vir fotografije: CNN

Stuttgarter Weindorf (Nemčija)

Tukaj bo 28 restavracij postreglo z več kot 500 vini. Sveže preste in čokolada bodo tudi na voljo. Če si ljubitelj vina se odpravi v Nemčijo med 26. avgustom in 6. septembrom.

Vir fotografije: CNN

Cheese (Italija)

Gre za nekoliko nenavaden festival hrane, ki se odvija v majhnem mestecu Bra v Italiji. Tu se vsako leto zberejo le najboljši italijanski sirarji. Če si ljubitelj sira, Italijo obišči med 18. in 21. septembrom.

Vir fotografije: CNN

Loch Lomond (Škotska)

Festival hrane in pijače se odvija na obali Loch Lomond na Škotskem. Tu lahko preizkusiš lokalne specialitete, kot je na primer dimljena riba. Če boš 5. in 6. septembra na Škotskem, moraš
obvezno mimo.

Vir fotografije: CNN