Nomago nasveti

Najenostavneje je leteti z domačega letališča

datum objave | 30. junij 2021
184

Nekatere nizkocenovne ponudbe iz tujine so res tako ugodne, da se jim je težko upreti. Odločitev ali bomo leteli iz tujega letališča ali domačega pa je treba včasih malo bolj pretehtati in ugotoviti kaj se dejansko bolj splača. Da se boš lažje odločil, smo zbrali nekaj razlogov, zakaj je najlažje leteti kar z domačega letališča.

 

plane sunset sta

1. Letališče Jožeta Pučnika je blizu

Iz večine Slovenije je ljubljansko letališče res blizu. Najbrž vsaj okvirno poznaš pot do njega in tudi veš, koliko časa potrebuješ za pot. Morda boš lahko pred letom še skočil do službe ali pa v miru spakiral. Govorimo namreč o velikem prihranku časa v primerjavi z bolj oddaljenimi letališči. Sploh pa je letališčo bilo pred kratkim prenovljeno in ima sedaj kar dva terminala.

2. Prihranek denarja

Seveda je čas denar, zato je že bližina letališča pomembna prednost. Potem pa prištejmo še gorivo, cestnino, parkirnino … Je cena leta iz tujine še vedno tako ugodna, če mu prištejemo ceno prevoza do letališča?

3. Majhno letališče

Se ti je že kdaj zgodilo, da si po res dolgi poti do letališča oddirjal na prijavo (če je nisi uredil že od doma), oddal prtljago, nato pa … obstal v nepregledni množici, ki je čakala na varnostni pregled? Ura je (v nasprotju z nekaterimi sopotniki) hitela, ti pa si nato komaj ujel odhod letala!

Ljubljansko letališče je majhno in letov ni veliko, zato boš hitro opravil varnostni pregled. Seveda vseeno priporočamo, da si na letališču dovolj zgodaj in si pred letom v miru privoščiš kavo 😉

brnik 1

Do letališča s shuttle kombijem?

Si se odločil za let iz Ljubljane? Potem ti priporočamo, da se do letališča odpraviš s shuttle kombijem, ki je vsekakor bolj praktična izbira kot osebni avto. Zakaj?

shuttle kombi brnik

1. Parkiranje

Kot smo že omenili: k ceni potovanja je vselej treba prišteti še ceno goriva, cestnine in parkirnine. Če se odločiš za pot s shuttlom, se ti s temi stroški ne bo treba ukvarjati. Nezanemarljivo je tudi, da ti ne bo treba iskati prostega parkirnega mesta ali ga vnaprej rezervirati.

2. Brez skrbi za avto

Se ti je že zgodilo, da te je ves čas dopusta skrbelo, kaj se dogaja s tvojim avtom, ki te čaka na prezasedenem letališkem parkirišču? Če se na letališče odpraviš s shuttlom, tudi ta skrb odpade.

3. Praktičnost

Če te na letališče po navadi odpeljejo prijatelji ali družinski člani, pomeni, da si morajo še oni rezervirati čas za tvojo pot. Poslovi se že doma in vožnjo zaupaj našim voznikom. Če se po navadi na letališče pelješ sam, bo lahko med potjo uredil še zadnje službene malenkosti ali pa – še bolje! – že med vožnjo preklopil na dopustniško brezskrbnost. Ob povratku pa ti po napornem letu ne bo treba voziti domov in se koncentrirati na promet.

Se po prebranem članku strinjaš, da je res najenostavneje leteti z domačega letališča? Letalsko karto za naslednje potovanje ti lahko uredimo mi, pokliči nas na 080 47 42 ali nas obišči v poslovalnici v Ljubljani, Celju ali Novi Gorici. Za rezervacijo našega zanesljivega shuttle prevoza do letališča v Ljubljani pa klikni tukaj.