NajNajNaj

Najlepše plaže na hrvaški obali

datum objave | 18. maj 2020
317

hrvaške plaže

Si prepričan, da te od sanjskih plaž loči dolg polet? Prijetne kotičke ob morju najdeš tudi bližje kot na Baliju ali Karibih. Vabimo te, da to poletje pokukaš čez mejo in raziščeš najlepše plaže na Hrvaškem. Nekatere so rezervirane za ljubitelje vodnih športov, ki aktivno preživljajo vroče dni, druge so raj za družine, na tretjih pa se boš sprostil ob vonju borovcev in zvoku valov. Zdaj se moraš le odločiti, katere plaže boš obiskal letošnje poletje.

Biograd na Moru

biograd na moru

V Biogradu na Moru te čakajo številne plaže, ki jih obdaja borov gozd. Plaža Dražica v bližini centra mesta je popolna za družine, saj jih tam čakajo tobogani in trampolini. Pred plažo je na voljo tudi ogromno parkirišče, na njej pa z lahkoto preživiš cel dan in se okrepčaš v eni izmed številnih restavracij.

Viganj, Pelješac

viganj pelješac

Narava je v dolgem kanalu med Pelješcem in Korčulo ustvarila popolne vetrovne razmere za deskanje in kajtanje. Ljubitelji vodnih športov tu zagotovo ne bodo razočarani: ob šibkejšem dopoldanskem vetru se tu učijo začetniki, popoldne pa zapiha močnejši veter in glavno plažo Punto zavzamejo kajti in deske, medtem ko se plavalci odmaknejo na manjše plaže. Po aktivnem dnevu se lahko spočiješ v lokalu na plaži in občuduješ zahajajoče sonce nad Korčulo.

Baška, Krk

baška krk

Krk je z razlogom ena izmed najbolj priljubljenih destinacij slovenskih turistov, je pa zato toliko težje najti kakšno bolj odmaknjeno plažo. Nekaj kilometrov stran od mesta Baška te čaka Vela Luka, izolirana plaža, do katere se moraš sprehoditi po planinski poti, ob kateri ti bodo delale družbo ovce in koze, ali pa se do nje pripelješ s taksi čolnom. Na pot se odpravi ob primerni uri in obutvi (sandali in opoldansko poletno sonce na tej planinski poti odpadejo), zgodnje vstajanje pa bodo nagradili čudoviti razgledi z obmorskih skalnatih gričev in kristalno čista voda na cilju.

Šunj, Lopud

šunj lopud

Ena izmed redkih peščenih plaž na Hrvaškem leži na otoku Lopud, na katerem avtomobili ne vozijo, temveč se po otoku lahko premikaš le z električnimi avtomobilčki, ki vozijo v in iz glavnega mesta. Sunj leži na južnem koncu Lopuda, zahodno od Dubrovnika. Dneve na plaži si lahko popestriš z raziskovanjem ruševin samostanov, palač, vil in utrdb, ki pripovedujejo zgodbe o življenju na otoku v srednjem veku.

Nugal, Makarska

nugal makarska

Makarska ima vse: neskončne plaže, senco, kavarne in restavracije. Ena najbolj priljubljenih in bolj izoliranih plaž pa je plaža Nugal s 30-metrskim slapom, ki obiskovalce sicer najbolj navduši pozimi, ko (pre)mrzla voda ne kliče h kopanju v morju. Do nje se lahko pride samo peš po gozdni poti ali s čolnom. Plaža je dokaj majhna in zasebna, obdaja pa jo borov gozd. Priporočamo ti tudi obisk gozdnega parka Osejava.

Poleg teh plaž moramo omeniti tudi Kamenjak, plaži Mali bok na Cresu in Zlatni rat na Braču in še bi lahko naštevali. Že veš, kam se boš odpravil letos? Priporočamo ti, da si čim prej poiščeš prenočišče in se pripraviš na poletje. Kopalke, sandale in brisačo pa imaš že spakirane, kajne? 🙂

Priporočamo ti, da obisk top plaž na Hrvaškem kombiniraš z nočitvami v tamkajšnjih top hotelih! Oglej si naš izbor odličnih hotelov na Hrvaškem. Zagotovo boš našel kakšnega, ki ti bo všeč!

Top hoteli na Hrvaškem