NajNajNaj

Najlepše vožnje z avtobusom

datum objave | 31. januar 2020
1079

Komaj čakaš, da prispeš na novo počitniško destinacijo, začneš z raziskovanjem in vrata na široko odpreš svežim pustolovščinam? Do tja te loči le še vožnja, ki pa se je prav nič ne veseliš? Na situacijo poglej z drugega zornega kota. Saj veš, kaj pravijo – resnični čar pravzaprav ni v destinaciji, ampak v potovanju.

Daljša potovanja z avtobusom so običajno označena za neudobna in prej nujno zlo kot prijetna potovalna izkušnja. A ni treba, da je tako! Vožnjo z avtobusom prijetnejšo naredi že poslušanje glasbe, podcastov ali pa zvočnih knjig, lahko pa kaj novega spoznaš tudi z uporabo aplikacije za učenje tujih jezikov.

A če vožnjo z avtobusom izbereš na pravi destinaciji, je prav ta lahko tista, ki bo pustila najboljši vtis in ti najbolj ostala v spominu. Uživaj v osupljivih razgledih, hkrati pa med postanki okušaj lokalne specialitete in spoznavaj drobne posebnosti prebivalstva. Preberi, katere destinacije ponujajo najlepše vožnje z avtobusom na svetu.

paris4 nomago travel

Pariz

Čeprav je Eifflov stolp visok kar 300 metrov, med raziskovanjem Pariza v okolici velikih stavb lahko hitro izgubiš orientacijo, stolp pa izgine iz tvojega vidnega polja. A ne skrbi, eden od čarov francoske prestolnice je tudi ta, da se ti za vsakim drugim ovinkom odpre pogled na znameniti simbol mesta. Doživi eno od najbolj romantičnih mest na svetu nekoliko drugače. Če želiš izkušnji dodati ščepec lokalnega pridiha, skoči kar na mestni avtobus številka 69, ki vozi vse od vzhodnega do zahodnega dela mesta. To seveda ni najhitrejša pot, po kateri lahko prideš z enega konca na drugega, je pa zagotovo najbolj slikovita. Če na poti zagledaš prisrčno kavarno, v kateri moraš nujno pustiti skoraj pet evrov za skodelico sreče (beri: kave), pa enostavno izstopiš in (lahko) kasneje nadaljuješ z avtobusnim odkrivanjem pariške čarobnosti.

hawaii2 nomago travel

Havaji 

Ko pomisliš na Havaje, se v tvoji glavi najverjetneje pojavi slika čudovito modre vode, nekaj surferjev na valovih in sanjske plaže z belim peskom, kjer bi lahko preživel ure in ure. A Havaji lahko ponudijo še veliko več kot to. Tudi notranjost otočja je izjemno osupljiva, prevzelo te bo zelenje, med izletom z avtobusom pa si lahko med drugim ogledaš priljubljeno plažo Waikiki in vulkanski krater Diamond Head, ki je bil nekoč aktivni vulkan, a izbruhnil ni že več kot 150.000 let. Havaji so raj za pohodnike, krasna destinacija pa so tudi, če rad skrbiš za svoje zdravje in postavo, saj tamkajšnja prehrana temelji predvsem na ribah in rižu, kar domačini spretno spreminjajo v zares slastne jedi.

niagarski slapovi

Niagarski slapovi

Znamenite slapove med ZDA in Kanado si lahko ogledaš tudi z avtobusa in tako v pogledu na izjemno stvaritev narave uživaš dlje časa. Izberi si, na kateri strani bi začel potovanje, na katerem te bo med drugim prevzela tudi lepota slikovitih dolin. Pot lahko načrtuješ tudi tako, da vključiš še Detroit in uživaš še v pogledu na Eriejsko jezero. Niagarski slapovi so nekaj posebnega predvsem zaradi svoje širine, pomembni pa tudi zaradi silovite moči vode, ki jo ljudje s pridom izkoriščajo. Zanimivo je, da je prvo hidroelektrarno na reki Niagari zasnoval Nikola Tesla. Padajoča voda, ki se lesketa v soncu in ustvarja čudovite meglice … Sanjsko!

angel venezuela

Venezuela

Med najlepše vožnje z avtobusom zagotovo sodi tudi potovanje od venezuelskega Bolivarja do mesteca Santa Elena de Uairén. Skoraj 500 kilometrov dolgo pot boš prepotoval v približno enajstih urah, a boš zagotovo užival v prav vsaki minuti. Pelješ se ob reki Orinoko, ki je z 2140 kilometri ena najdaljših južnoameriških rek. Na poti boš užival v zeleni pokrajini, pogledu na gore in slapove in edinstvene ekosisteme. Tudi, ko prispeš v mesto Santa Elena, bo možnosti za raziskovanje veliko. Leži blizu meje z Brazilijo, v bližini pa je Angelski slap, ki sodi med najlepše na svetu. Ponaša se tudi z nazivom najvišji slap na svetu in je kar šestnajstkrat večji od Niagarskih slapov.

san francisco

San Francisco

Pravijo, da se moraš, ko si v San Franciscu, vsaj enkrat peljati s tamkajšnjim tramvajem. Tako si lahko ogledaš nekaj ikoničnih znamenitosti. A še več pravzaprav ponuja vožnja z avtobusom. Za sproščeno izkušnjo skoči na avtobus številka 37 in uživaj v pogledu na očarljive soseske Cole Valley, Buena Vista Heights in Haight-Ashbury. Slednjo bi lahko označili za mešanico kultur in obdobij, zaslovela pa je s hipijevskim gibanjem v 60. letih prejšnjega stoletja, ko so tam stanovali številni revolucionarji in pevci, kot je recimo Janis Joplin.

rome vatican sta

Rim

Oglej si ostanke znamenitega antičnega Rima kar z avtobusa. Zakaj je to sploh v Rimu zares super? Tamkajšnje znamenitosti so poleg zgodovinske pomembnosti in veličastnosti znane tudi po tem, da se pred njimi skoraj vedno vijejo zares dolge vrste. Italije pa ne moreš zares doživeti, če večino potovanja preživiš čakajoč na ogled. Kdaj pa boš imel čas za pico, kozarec vina in sladkanje s sladoledom? Bi rad izkusil vse sladkosti Italije, hkrati pa videl vse znamenitosti, a se izognil dolgim vrstam? Skoči na hop-on, hop-off avtobus in skrbi pusti na pločniku, s katerega si vstopil.

Ni dvoma, da je vožnja z avtobusom lahko vse prej kot neudobna in dolgočasna izkušnja. Si že izbral destinacijo, ki bi si jo res rad ogledal z avtobusa? Oglasi se v poslovalnici Nomago Travel ali pokliči 080 47 72 in se pogovori z našimi agenti.