Nomago nasveti

Nazaj v šolo – z avtobusom ali vlakom!

datum objave | 26. avgust 2019
493

Če si dijak ali študent, si upravičen do subvencionirane vozovnice IJPP – enotne vozovnice javnega potniškega prometa. To pomeni, da se lahko v šolo ali fakulteto voziš po nižji ceni od redne, če le pravočasno oddaš vlogo za ureditev. Ves postopek, ne glede na to, s katerim prevoznikom se boš peljal in na kateri relaciji,  pa lahko urediš pri nas – in to od doma prek spleta.

girl bus ijpp avtobus

Poznaš prednosti vozovnice IJPP?

Nomagovo kartico IJPP lahko uporabljaš tudi za prevoze z ostalimi prevozniki, tako da ti ni treba preverjati, s katerim prevoznikom se boš peljal. Na relaciji, za katero je bila izdana vozovnica, lahko kombiniraš različne oblike prevoza: en del poti lahko potuješ z vlakom, drugega z avtobusom.

preberi več o subvencioniranih vozovnicah IJPP

 

Kako do vozovnice?

Vlogo za subvencionirano vozovnico IJPP morajo dijaki in študentje oddati vsako leto. Če si imel vozovnico že lani, lahko obdržiš kartico, ne glede na to, kateri prevoznik jo je izdal. Če kartice še nimaš, pa boš moral dobiti novo – ker jo boš prejel na stalni naslov, jo vsekakor naroči pravočasno.

1 Izpolni vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice

Najprej moraš izpolniti vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Vlogo lahko oddaš osebno na prodajnem mestu ali pa prek spleta. V tem primeru potrebuješ digitalno potrdilo – če ga še nimaš, si ga moraš pravočasno priskrbeti.

2 Šifra vloge

Ko tvoja vloga obdelana v sistemu subvencij in če bo rešena pozitivno, boš prejel šifro vloge, ki jo boš potreboval pri nadaljnjem postopku.

3 Registracija oz. prijava

Za nakup vozovnice se moraš registrirati v Nomagov sistem: http://ijpp.nomago.si/

4 Naročilo ali aktivacija kartice Nomago

Naročiš lahko novo kartico ali pa aktiviraš obstoječo, nato pa moraš vozovnico še kupiti – plačaš jo lahko z različnimi sodobnimi oblikami plačil.

5 Kartico dobiš na dom

Če si naročil novo kartico, jo boš prejel po pošti.

klikni za podrobna navodila

 

nomago v ljubljani

To pa še ni vse

Če si študent, lahko naročiš tudi kartico ISIC, na katero naložiš svojo vozovnico IJPP, hkrati pa koristiš tudi ugodnosti ISIC (navodila boš našel na povezavi https://www.nomago.si/ijpp/isic). Ugodnosti ISIC niso kar tako: popuste lahko uveljavljaš tako v Sloveniji kot v tujini. Prihraniš lahko pri potovanjih in prevozih do letališč ali pri prostočasnih aktivnostih, kot je recimo obisk kina. Če te bolj veseli šport, pa lahko ceneje obiščeš bazen ali kupiš smučarsko karto.

 

Imaš še kakšno vprašanje?

Preveri, če lahko informacije, ki jih iščeš, najdeš med odgovori na pogosta vprašanja.

klikni za pogosta vprašanja