Tips&Tricks

Netflix v Sloveniji in na potovanju

datum objave | 05. januar 2016
4389

V sredo, 6. januarja, je Netflix končno prispel v Slovenijo. Tako so nam sedaj na voljo priljubljene serije, filmi in druge vsebine kar preko brskalnika. Do storitve lahko dostopaš tudi preko pametnih televizij, raznih vmesnikov, kot so Apple TV in Chromecast, preko igralnih konzol (PlayStation 4, Xbox One, Wii U) ter preko aplikacij za telefone in tablice (tako Android kot iOS). Slovenska knjižnica pri nadaljevankah ni tako obsežna kot tista, ki je na voljo v ZDA, vendar je vsaj filmski del dobro pokrit.

Netflix je znan predvsem po svojih originalnih serijah, ki ti bodo zagotovo všeč, med drugim Orange is the new black, Narcos, Sense8, Making a murderer, Master of None itd. Na voljo pa so tudi klasike, kot so Weeds, Dexter, Suits in Breaking Bad.

Kaj pa ko potujem?

Netflix vsebino, ki jo vidimo, določa na podlagi lokacije, kjer se nahajamo. To pomeni, da če boš na pot vzel tablico ali prenosnik, boš s svojim računom lahko dostopal do vsebin, ki so na voljo v drugih državah. Super novica, sploh če potuješ v ZDA. Če bi rad preveril točno, kateri filmi in katere serije so na voljo v kateri državi, priporočamo uporabo storitve FlixSearch.

Nekateri gredo še korak dlje in s pomočjo različnih storitev prilagodijo svojo lokacijo in tako dostopajo do vseh vsebin ne glede na to, kje se nahajajo. Naj opozorimo, da to ni v skladu s pogoji uporabe Netflixa, tako da previdno. Zato bomo raje predlagali izziv, da skušaš obiskati čim več držav, kjer je na voljo Netflix (skoraj cel svet). Pri tem ti lahko pomagamo tudi mi. 🙂

Vsekakor smo veseli, da Netflix po novem lahko uporabljamo tudi Slovenci in to tudi, ko potujemo po svetu. Zdaj bo internet v hotelu ali hostlu še toliko bolj pomemben, če boš tudi na poti želel potešiti svoje “serijske” želje. Ali pa raje izklopi WiFi in izkoristi vsako minuto potovanja za spoznavanje lokalcev, dobre hrane, čarov mest in lepot narave.