Vodniki

Noč v muzeju

datum objave | 03. decembra 2018
492

Otroci lahko med obiskom muzeja odkrivajo bogato zgodovino našega planeta, se poglobijo do oceanskega dna ter odkrivajo prostranstva galaksij. Muzeji pa poleg zanimivih razstav organizirajo tudi zanimive dogodivščine za otroke – kaj praviš na zabavo v pižamah?

Če si si ogledal film Noč v muzeju, potem veš, da se v teh častivrednih ustanovah dogaja marsikaj – no, morda res ne boš razkril egipčanskega prekletstva, izkušnja pa bo gotovo zanimiva.

Tudi v Sloveniji vse več muzejev organizira občasne noči v muzeju, za obisk teh, ki jih naštevamo v nadaljevanju, pa bo treba odpotovati čez lužo. Vsekakor bo to zanimiva popestritev potovanja po ZDA ter priložnost za utrjevanje angleščine.

Noc v muzeju otroci

Muzej Penn, Filadelfija, Pensilvanija

Med nočnim dogodkom, imenovanim 40 pomežikov s sfingo (40 Winks with the Sphinx), ki je namenjen otrokom, starim med 6 in 12 let, ter njihovim skrbnikom, se boš odpravil na raziskovanje zatemnjenega muzeja s pomočjo baterijske svetilke. Poleg tega te čaka še lov na zaklad, ki te bo popeljal od starega Egipta do majevskih časov (ter vsepovsod vmes). Nato si boš odpočil ob tretji največji sfingi na svetu ter stebrih iz 3200 let stare palače faraona Merneptaha. Zjutraj si privoščiš še zajtrk – in raziskovanje muzeja v dnevni svetlobi.

Fieldov muzej, Čikago, Illinois

Le kdo bi zamudil priložnost spati med dinozavri? Če se odpraviš na dogodek Dremež z dinozavri (Dozin’ with the Dinos), boš lahko počel prav to. Če si star med 6 in 12 let, se opremi s spalno vrečo, baterijsko svetilko in – seveda – ne pozabi svojega avanturističnega duha. Vse o strašnih kuščarjih boš izvedel med ogledom filma v 3-D tehniki Sprehod s Tiranozavrom rexom, nato pa boš raziskal še preostanek muzeja. V zakulisje boš lahko pogledal, če se odločiš za premium paket.

Ameriški prirodoslovni muzej, New York, New York

Gotovo je eden najbolj priljubljenih nočnih dogodkov v muzeju prav Noč v muzeju (A Night At The Museum) v Ameriškem prirodoslovnem muzeju. Obiskovalci, stari med 6 in 12 let, boste lahko preživeli noč med dinozavri, se poučili o podvodnih bitjih ter se srečali z našimi najstarejšimi predniki – in to brez prerivanja z množico drugih obiskovalcev. Pred spanjem pa si boš ogledal še 3-D film Earthflight.

Še namig za starše: tudi za odrasle organizirajo posebne noči v muzeju.

Noc v muzeju prirodoslovni muzej amerika

Montereyski akvarij, Monterey, Kalifornija

Montereyski akvarij je bil navdih za film Iskanje pozabljive Dory, zato skozi vse leto prirejajo nočne dogodivščine za Doryjine največje oboževalce. Med Nočjo v akvariju (Sleepover at the Aquarium) ti bodo postregli s prigrizki in z zajtrkom, ti pa si boš lahko ogledal ves akvarij (vključena je tudi celodnevna vstopnica za naslednji dan), sodeloval v posebnih aktivnostih ter se zjutraj odpravil na voden ogled morskih živali, ki živijo v bližini – morda boš lahko videl celo jato delfinov.

Noc v muzeju monterey akvarij

Muzej kalifornijske akademije znanosti, San Francisco, Kalifornija

Večeri Pingvini + pižame (Penguins+Pajamas) so namenjeni otrokom, starim 5 do 17 let (in njihovim odraslim spremljevalcem). Zvečer si boš lahko ogledal muzejske razstave, srečal Clauda, albino aligatorja, obiskal 4-nadstropni Osherjev pragozd (in občudoval ptice in ostale tropske živali) in še marsikaj, po zajtrku pa te čaka tudi dnevni ogled muzeja.

Letalski muzej, Seattle, Washington

Če si ljubitelj letalstva, je noč v washingtonskem letalskem muzeju prava izbira zate. Za otroke, starejše od 5 let, je na izbiro več predstav in doživetij – od vodenih ogledov do gradnje raket. Dogodek se lahko prilagaja željam, zato lahko izbiraš med predstavo v planetariju, predstavo z letečim Gizmom ali interaktivnim vesoljskim ali letalskim programom.

Muzej vohunstva, Washington, D.C.

Operacija Skrivna nočitev (Operation Secret Sleepover) je dogodek, namenjen otrokom med 9. in 13. letom. Obiskovalci (oz. rekruti) se odpravijo na posebno strogo zaupno urjenje, kjer se naučijo prevzeti novo identiteto, ustvarjati in razbijati skrivne kode in še mnogo več. Tudi odrasli bodo dobili svojo skrivno misijo – zabava za vso družino je torej zagotovljena.

Muzej znanosti in industrije, Portland, Oregon

Kako pogosto imaš možnost splezati na krov podmornice – in tam celo prespati? Otroci, stari od 3 do 12 let, lahko doživijo življenje na resda odsluženi, a pravi mornariški podmornici USS Blueback. Raziskal boš lahko vso podmornico, povečerjal, se dobro naspal, naslednji dan pa si boš lahko ogledal še preostanek muzeja (s predstavo v planetariju).

In seveda se boš lahko hvalil, da si prespal v podmornici!

Se odpravljaš na popotovanje po ZDA in je kateri od muzejev še posebej pritegnil tvojo pozornost? Če potrebuješ pomoč pri organizaciji potovanja, se le oglasi pri nas na Ajdovščini 1 – z veseljem bomo pomagali. Lahko pa pokličeš tudi na brezplačno telefonsko številko 080 47 42.

pošlji povpraševanje

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

izberi si novice zase