Nomago zabava

Nomago horoskop: Kam potovati v letu 2020?

datum objave | 08. januar 2020
1475

Ob vstopu v novo desetletje so se astrologi ozrli v nebo, preučili na tisoče sledi kometov in postavitev oblakov – in oblikovali potovalna priporočila glede na nebesna znamenja. Se ne moreš odločiti, katera destinacija na tvojem neskončno dolgem potovalnem seznamu te najbolj privlači? Morda bo odločitev nekoliko lažja, če jo sprejmeš glede na to, kakšen je tvoj značaj. Preberi, katera destinacija ti je v letu 2020 tako rekoč usojena!

jordanija

Oven (21. marec – 20. april): Jordanija

Po naravi si pustolovec, ki vedno rad odkriva nove kraje. Da je potovanje zate popolno, mora vsebovati zajetno količino pustolovščine in vsaj ščepec adrenalina. Si zelo neodvisen in nimaš težav s tem, da kamorkoli odpotuješ povsem sam. Se za solo potovanje še nisi opogumil? Potem je leto 2020 tvoja idealna priložnost za to! Kam se boš odpravil? Jordanija te bo zagotovo očarala. Nauči se nečesa novega v zgodovinskem nabatejskem mestu Petra, lebdi v Mrtvem morju in preživi nekaj noči pod zvezdami v beduinskem kampu.

bangkok

Bik (21. april – 21. maj): Tajska

Obožuješ sproščujoča okolja in ljudi, ki življenja ne jemljejo preveč resno. Ceniš lepoto, ki nas obdaja, pritegnejo pa te predvsem kraji, kjer lahko odmisliš težave vsakdanjega življenja in se popolnoma odklopiš. Tropska Tajska ti bo dala prav to, kar iščeš. Toplo vreme, peščene plaže, senco pa ti bodo delale čudovite palme. Je krasna destinacija za solo popotnike, za slovenske razmere pa je potovanje po tej deželi precej poceni. Ne izpusti med turisti izjemno priljubljene Zabave ob polni luni (angleško Full Moon Party) in naj ti oči zažarijo ob občudovanju lantern, ki jih obiskovalci na Festivalu luči spustijo v nebo.

škotska

Dvojčka (22. maj – 21. junij): Škotska

Prilagodljivost, impulzivnost, družabnost in neodločnost. To so besede, ki te najbolje opišejo. Destinacija, ki ti je pisana na kožo, pa je Škotska. Pokrajina je tam dih jemajoča, ljudje pa izjemno prijazni. Potem je tu vreme. Lahko rečemo, da je predvsem eno – nezanesljivo. Po deželi je najbolje potovati z avtom, če pa bi rad res ves čas preživel v neposredni bližini narave, najemi avtodom ali kombi, v katerem lahko prespiš. Nikakor ne smeš izpustiti mističnega Škotskega višavja in otoka Skye, ki je videti naravnost filmsko. In ne pozabi – spakiraj tako plašč kot sončna očala.

Kanada

Rak (22. junij – 22 julij): Kanada

Na potovanju rad izveš kaj novega o zgodovini krajev, ki jih obiščeš, visoko na seznam prioritet na potovanju pa uvrščaš dobro hrano. Ker si rad si v bližini vode, so destinacije ob morju in rekah idealne zate, saj te že po naravi pomirjajo. Nerad potuješ sam, ampak si raje v družbi. S prijatelji se odpravi v Kanado! Med gozdovi in gorami najdemo številna čudovita turkizna jezera, nekaj, česar v Kanadi nikakor ne smeš zamuditi, je zagotovo severni sij. Idealni čas za ogled pojava smaragdne svetlobe je od septembra do marca, največ ljudi pa v upanju, da bo čarovnijo narave uzrlo, obišče mesto Whitehorse.

são miguel azori

Lev (23. julij – 23. avgust): Azori

Znamenje, ki mu vlada sonce. Hrepeniš po vročini, zato se nekajkrat na leto skorajda moraš odpraviti na destinacije, kjer je zares toplo. Kljub temu da rad poležiš na plaži in uživaš v žarkih sonca, ki grejejo tvoje telo, iščeš kraje, kjer lahko kaj počneš. Prihodnje leto raziskuj Azore! Devet vulkanskih otokov v severnem Atlantiku te bo očaralo s svojo zeleno odejo, saj so posuti z živo zelenimi travniki, ki jih tu in tam krasijo rože. To je kraj, kjer ne smeš hiteti, da bi si ogledal čisto vse, ampak pravi čar otokov začutiš, ko se za trenutek ustaviš in samo uživaš. Vzemi si čas in razvajaj tudi svoje brbončice – namig: nekaj posebnega je sir na otoku São Jorge.

švica

Devica (24. avgust – 22. september): Švica

Rad imaš red in se poskušaš v vsem, kar počneš, približati popolnosti, kolikor je le mogoče. Zmeda te spravlja ob živce – zato recimo na potovanju po Italiji z vlakom, ki nikoli ne pride pravočasno, verjetno ne bi ravno skakal od veselja. Točni kot ura pa so Švicarji! Vlaki vedno pridejo pravočasno, Švica je izjemno čista dežela, ljudje so vedno pripravljeni pomagati in zdi se, da tam vse enostavno deluje – lahko bi skorajda rekli, da je učinkovitost njihovo drugo ime. Sanjska destinacija zate, torej! Deželo prepotuj z vlakom in občuduj razkošne doline, turkizna jezera in vrhove gora.

Dunaj

Tehtnica (23. september – 23. oktober): Dunaj

To je eno izmed znamenj, ki imajo rada družbo. Drugi ljudje te namreč navdajo z energijo, v tem, da si obkrožen z ljudmi, z njimi klepetaš in si izmenjuješ izkušnje, pa zares uživaš. Ceniš vse lepo, blizu ti je umetnost. Krasna potovalna izbira zate so mestni oddihi, kjer si oči lahko spočiješ že med sprehodom po mestu, ko si ogleduješ arhitekturo. Izberi Dunaj, ki je popolna kombinacija širokih bulevarjev, čudovitih razgledov in parkov, v katerih si nabereš novih moči za nadaljevanje mestne pustolovščine. Ne pozabi preveriti, ali je originalna torta sacher zares tako zelo dobra, in presodi, ali je kos vreden skoraj osmih evrov.

chefchaouen - maroko - jesenska potovanja

Škorpijon (24. oktober – 22. november): Maroko

Si čustven in strasten človek, ki so mu blizu kraji, obdani z nekakšno skrivnostnostjo. Iščeš destinacije, ki ponujajo pustolovščino, kraje, kjer se lahko potopiš v neznano. Si neodvisen in se na potovanje brez večjih težav odpraviš sam. Nešteto možnosti za raznolike dogodivščine ponuja severnoafriška država Maroko. V modrem mestu Chefchaouen odkrivaj teorije o tem, zakaj je mesto pravzaprav takšne barve, in uživaj v tamkajšnji kulinariki, ki je mešanica hrane berberskega ljudstva, arabske, andaluzijske in francoske kuhinje. Deskaj na valovih ali puščavskem pesku in se popolnoma sprosti v kopeli hammam.

istanbul1

Strelec (23. november – 21. december): Istanbul

Strelci so tisti, pri katerih neizmerna želja do potovanj in odkrivanja novega nikoli ne usahne. Na potovanju si ne želiš spoznati samo ene nove aktivnosti, ampak najraje okusiš vse po malem, pa naj gre za hrano ali zgodovino. Odpravi se v Istanbul, turško prestolnico, razpeto med dvema kontinentoma. V mestu se prepletata evropska in azijska kultura, kar mu vdahne očarljivo raznolikost. Nikakor ne izpusti ogleda ene od najlepših stavb na svetu – Hagije Sofije, ki je bila nekoč bazilika, kasneje mošeja, danes pa je tam muzej.

mehika

Kozorog (22. december – 20. januar): Mehika

Ambicije in zagon. Tega kozorogom ne manjka. Spretno združuješ iznajdljivost in stare modrosti ter imaš neustavljivo željo po tem, da življenje zares živiš, ne da zgolj obstajaš. Odpotuj v Mehiko. Rajske peščene plaže, ki jih obdaja nežno modro morje in palme, destinacijo delajo zares sanjsko, a še zdaleč niso vse, kar lahko v Mehiki doživiš. Na severnem delu države je puščava, na južnem, imenovanem Chiapas, pa se bohoti džungla. Ne izpusti arheološkega najdišča Chichén Itzá na Jukatanu – mesta, ki so ga zgradili Maji, in prestolnice Mexico City, ki očara s številnimi palačami.

islandija

Vodnar (21. januar – 18. februar): Islandija

Ker je vodnar vodno znamenje, te tvoja narava enostavno vleče k oceanu. Si uporniški, neodvisen in spontan. Rad počneš drugačne in nenavadne reči, ki jih drugi radi spregledajo. In na dopustu ni nič drugače! Obišči Islandijo izven turistične sezone! Raziskuj veličastne ledenike in slapove ter se namoči v prijetni vodi termalnih vrelcev. Najemi avto in se iz glavnega mesta Reykjavik odpelji po krožni poti, imenovani Zlati krog (angleško Golden Circle), ki te pripelje do glavnih znamenitosti in ponuja več kot osupljive razglede.

Taj Mahal, Indija
Taj Mahal, Indija

Ribi (19. februar – 20. marec): Indija

Si kreativen, imaš bujno domišljijo, pa tudi spiritualnost ti ni povsem tuja! Rad vsaj za trenutek pobegneš od tegob resničnega sveta in se prepustiš fantazijam. V letu 2020 odpotuj v Indijo! Spoznavaj sam sebe skozi meditacijo in jogo – prav iz Indije namreč izvira ideja o slednji, modreci naj bi tam o jogi razpravljali že pred več tisoč leti. Ob obisku Indije in načrtovanju sproščanja pa vseeno imej v mislih, da je to dežela, kjer sta dinamičnost in živahnost del vsakdana.

So te po prebranem kar zasrbele pete in že komaj čakaš, da se odpraviš na pot in da se tvoje potovalne zaobljube začnejo uresničevati? Stopi korak bližje sanjam – obišči poslovalnico Nomago Travel ali pokliči 080 47 72 in se z našimi agenti pogovori o tem, h kateri destinaciji te vlečejo zvezde.