Tips&Tricks

Poletje v Parizu: 10 znamenitosti, ki jih moraš videti

datum objave | 28. julija 2015
11775

Načrtuješ poletne počitnice v Parizu? Preveri 10 stvari, ki jih moraš videti:

Eiflov stolp

Eifflov stolp je najbolj prepoznavna lokacija Pariza, stolp, ob katerem se enostavno moraš slikati. Da bi se povzpel nanj, boš moral kar nekaj časa stati v vrsti, zato priporočamo, da si za razgledno točko in pogled na mesto raje izberešSacré-Cœurali pa streho nakupovalnega središča Lafayette, od koder se prav tako razprostira prekrasen razgled na celo mesto, pa še čakalnih vrst ni.

Jardin des Plantes

Jardin des Plantes je botanični vrt z nešteto zanimivimi rastlinskimi vrstami in cvetlicami. V vrtu se lahko zadržiš več ur in uživaš v naravi, se sprehajaš in malce posediš.

Musée de l’Orangerie

Muzej se nahaja v parku Jardin des Tuileries. Je majhen muzej velikih imen. Občudoval boš lahko čudovita dela impresionistov in se izgubil v čarobnosti Monetovih kreacij.

Jardin des Tuileries

V parku Jardin des Tuileris se lahko malce odpočiješ v prijetni senčki dreves, se okrepčaš s sladoledom in osvežiš z ledeno hladno vodo, ki tukaj teče iz pip. Pri vročih dobrih 35 stopinjah Celzija bo ledena osvežitev še kako dobrodošla.

Versailles

V Versailles se odpraviš z vlakom, do tja boš potreboval slabo uro. Oglej si versajsko palačo, nekdanji dom Ludvika XIV, nato pa se sprehodi po ogromnem vrtu in uživaj v žuborečih fontanah. Veliko obiskovalcev si ta park izbere za piknik, saj je vzdušje resnično prijetno.

Rodinov muzej

Rodinov muzej je tako poseben predvsem zato, ker se razprostira tudi v zunanji park. Videl boš nekaj najbolj znamenitih in velikih kipov priznanega francoskega kiparja.

Kavarna Telescope

Če si ljubitelj kave in uživaš v preizkušanju različnih in vedno novih okusov, je Telescope prava kavarna zate. Tu kavo doživljajo na poseben način in jo pripravijo resnično izvrstno. Poleg tega pa je tudi ambient nekaj posebnega. Boš videl, zakaj!

Muzej Louvre

Ko boš prijateljem pripovedoval o svojem potovanju v Pariz, te bodo zagotovo vprašali, če si obiskal Louvre in če si videl Mona Liso. Muzej je ogromen in v njem bi lahko preživel več dni, zato na ta dan ne planiraj kaj dosti drugih atrakcij, na zemljevidu pa si prej poglej, kje najdeš izbrane umetnine, da ne zapravljaš časa z iskanjem po dolgih hodnikih in galerijskih sobah.

Najboljši burger v mestu: Paris New York

V hipsterski pariški četrti se nahaja lokal z imenom Paris New York, kjer strežejo izvrstne hamburgerje. Ne pozabi naročiti še Milk Shake, s katerim se boš prav prijetno posladkal in ohladil. Lokal je zanimiv in posedanje v njem je prav prijetna izkušnja.

Kanal San Martin

Enega izmed pariških večerov lahko nameniš druženju ob Kanalu. To je lokacija, kjer se Parižanke in Parižani radi zbirajo, s seboj prinesejo pivo, vino, bagete, sir in tako posedajo ure in ure.