Potopisna predavanja

Pridi se pogret z vročo čokolado ali odlično kavo. Vsem ljubiteljem hmeljevih napojev pa je na voljo preko 30 vrst piva z vseh koncev sveta.

Dogajanje v kavarni si popestrimo s potopisnimi predavanji in delavnici, za dobro vzdušje pa skrbi tudi naša ekipa, ki tudi v zimskem času streže na naši super terasi.

Sledi nam na naši Facebook strani >>

Delovni čas

  • Ponedeljek-četrtek: 08:00-00:00
  • Petek: 08:00-01:00
  • Sobota: 08:00-00:00
  • Nedelja, prazniki: zaprto

Naslov

Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

Potopisna predavanja v STA Travel Cafe

Potopisna predavanja so vsako drugo sredo v mesecu, ob 19. uri, v STA Travel Cafe-ju. Če bi radi predstavili svoje popotovanje prijateljem in malo širšemu občinstvu, pišite na potopisi@nomago.si.

TerminTema oz. Destinacija Ime
9. 1. 2019 ob 19:00Neskončna obzorja Peruja in BolivijeVanja Vodenik in Klemen Krulec
23. 1. 2019 ob 19:00 Mistična ŠrilankaMatej Brus
6. 2. 2019 ob 19:00Islandija - narava, ki osupne Barbara Vidmajer in Črt Jaklič
20. 2. 2019 ob 19:00Navdušujoča Južna AfrikaLoreta Vlahovič
6. 3. 2019 ob 19:00 S kolesom do Kazahstana Rožle Reven
20. 3. 2019 ob 19:00 Nova Zelandija: Kia Ora, AotearoaNina Fučko in Tomaž Krušič
10. 4. 2019 ob 19:00Križarjenje po Karibih & MiamiTina Katrašnik
17. 4. 2019 ob 19:00OmanMatej Brus & Tadeja Boštjančič

medium logo 12097 2

Fotografska razstava:

Kirgizija

Kirgizija ali Kirgistan težko pusti obiskovalca ravnodušnega. To je pravljična dežela, ustvarjena za ljubitelje dolgih in slikovitih pohodov, neskončnih trekov po neskončnih pogorjih, soteskah, kanjonih, planotah, dolina. Tudi privrženci resnega alpinizma imajo na voljo nekaj enkratnih šest ali sedem tisočakov. Podeželje je marsikje še zelo zamrznjeno v času in med tradicionalnimi yurtami, številnimi čredami drobnice in goveda ter pastirji na konjih, le kak prašen in obtolčen avto opozarja, da tudi v te kraje vstopa sodoben čas. Če bi Walt Disney kdaj hodil po teh krajih, bi se Sneguljčica sigurno skrivala pri palčkih v gorah kirgiškega Pamirja. Kirgizi so prijazni ljudje, odprti, pogosto neposredni, radi se pogovarjajo, in medsebojno so zelo povezani. Nobene posebne sramežljivosti do tujcev nimajo, sprejmejo te z nasmeškom in prijateljskim stiskom roke. Pogosto tudi s kruhom in kozarcem vodke. V množici ljudstev, kot so Kirgizi, Uzbeki, Dungani, Ujguri, Tatari, Tadžiki, Rusi in mnogi ostali, ki naseljujejo to deželo, brez problema najdeš lepe in zanimive utrinke iz vsakdanjega načina življenja, njihovega stoletnega prepleta šamanizma, islama in komunistične dediščine. Turizem se v teh krajih počasi prebuja in trenutno je najbolj usmerjen v pohodništvo, jahanje konj in spanje v yurtah, oziroma najpogosteje kar vse troje skupaj. Ob jezeru Issyk kul je tudi nekaj večjih, klasičnih turističnih središč, predvsem privlačnih za turiste iz Rusije. Vpliv Rusije, ki izhaja že iz 19. stoletja, še bolj pa iz obdobja Sovjetske zveze, se čuti na vsakem koraku. Vsi znajo rusko, povsod so radijske postaje v ruščini, uradni dokumenti so v ruščini, pije se vodka in najboljše pivo je ruska Baltika. Čeprav je Kirgizija tisoče kilometrov oddaljena od morja, je to dežela rek, slapov in številnih naravnih ali akumulacijskih jezer. Vsa jezera v Kirgiziji so zelo kul. In to dobesedno. Jezero se namreč v tej deželi imenuje kul.
Avtor: Iztok Bončina

stapotovanja kirgizija foto razstava

Najem STA Travel Cafeja za privatno zabavo

 V STA Travel cafe lahko organiziraš privatne zabave za različne priložnosti …

STA Travel cafe, cyber kavarna in mini galerija z mednarodnim pridihom v središču Ljubljane za svetovne popotnike in lokalne avanturiste, je lahko odlična lokacija za praznovanje novoletne zabave, tvojega rojstega dneva, uspešno opravljenega zagovora diplomske naloge, obletnice mature ali pa česa drugega. Zabava je lahko odprtega ali zaprtega tipa, več informacij pa dobiš na cafe@nomago.si

STA Travel Cafe vabi k sodelovanju glasbenike in druge umetnike

Predstavi se na enem izmed kulturno-umetniških večerov v STA Travel Cefeju!

V STA Travel Cafeju pripravljamo program večernih kulturno-umetniških dogodkov, sestavljenih iz različnih koncertov, literarnih in potopisnih večerov, kantavtorskih nastopov itd. bolj ali manj uveljavljenih ustvarjalcev. Več informacij dobite na e-naslovu marketing@nomago.si.