Avanturistična Afrika

Razlogov za obisk Afrike je nešteto – od prelepe narave, zanimivih kultur, vznemirljivega živalskega kraljestva in rajskih plaž do visokih gora, širnih savan in živahnih mestnih tržnic. Potovanje na to celino bo edinstvena izkušnja, ki jo mora vsak pravi popotnik na lastni koži izkusiti vsaj enkrat v življenju.

Afrika panorama

TOP ZNAMENITOSTI

Viktorijini slapovi

Viktorijini slapovi v Zambiji/Zimbabveju

Eden najbolj spektakularnih slapov na svetu so zagotovo mogočni Viktorijini slapovi, ki se razprostirajo skoraj 2 kilometra v širino in v višino merijo kar 128 metrov. To naravno čudo pa imaš priložnost videti kar iz dveh različnih držav – iz katere si jih boš ogledal ti?

Capetown south africa

Cape Town v Južni Afriki

Cape Town je poznan po svoji prvovrstni kulturi, čudoviti pokrajini, odličnih restavracijah, rajskih plažah in vrhunskih vinih, zato ga moraš nujno uvrstiti na svoj seznam želja. Priporočamo ti tudi vzpon na Mizasto goro, kamor se lahko odpraviš peš ali z žičnico, in nudi spektakularne razglede na mesto.

Okavango

Okavango Delta v Bocvani

Kjer se srečata reka Okavango in puščava Kalahari, te čaka kar 15.000 kvadratnih kilometrov dramatične in čudovite pokrajine. Vkrcaj se na čoln in v družbi krokodilov, barvitih ptic in vodnih lilij obpluj ta kraj. Lahko pa se raje odločiš za edinstven prelet pokrajine z letalom – zagotavljamo ti, da nikoli ne boš pozabil te enkratne izkušnje!

Avenija baobabov

Avenija baobabov na Madagaskarju

Ena najbolj razburljivih poti na svetu je zagotovo avenija baobabov. Šest od devetih poznanih vrst teh ogromnih, edinstvenih in pravljičnih dreves lahko najdemo samo na Madagaskarju, zato jih zagotovo ne smeš izpustiti iz svojega potovanja po Afriki.

TOP IZKUŠNJA

“V Afriko sem se podala na popotniško avanturo od Cape Towna do Viktorijinih slapov, kjer sem v treh tednih prepotovala 5672 km prek puščav, nacionalnih parkov, urbanih mest, rek in močvirij. Na tej poti me je navdušil izjemen pogled na spreminjajočo se pokrajino, park Chobe, ki me je približal divjim živalim na samo nekaj metrov, ter nepozaben večer v parku Etosha, kjer smo zvečer sedeli na visokem zidu in opazovali nosoroge ob vodi – veličastno! Potovanje bi definitivno priporočila vsem, ki imate radi osupljivo naravo in pisan živalski svet.”

– Maja R., Nomago Travel

TOP AKTIVNOSTI

Kenya zebras

Obisk pravega Afriškega safarija

Ko te pot zanese v Afriko, je divji safari zagotovo ena glavnih stvari, ki jih moraš izkusiti na potovanju. Tam lahko namreč v svojem naravnem okolju v živo vidiš na stotine vrst živali, ki vključujejo tudi »velikih pet« – leva, afriškega slona, kafrskega bivola, belega nosoroga in leoparda. Če iščeš predlog, na kateri safari se odpraviti, ti predlagamo Kruger park v Južni Afriki ali naravni rezervat Maasai Mara v Keniji.

Kilimanjaro africa desert

Vzpon na Kilimandžaro

Zagotovo si že slišal za najvišji afriški vrh, ki se v Tanzaniji dviga kar 5.895 metrov visoko? Vzpon na to goro je zagotovo izziv, vendar odlična priložnost za opazovanje divjih živali, čudovite narave in občudovanje sončnega vzhoda s strehe Afrike.

Opazovanje goril

Opazovanje goril v Ruandi in Ugandi

Si že dolgo želiš spoznati ta veličastna bitja? Naj te pot zanese v Ruando ali Ugando, kjer boš imel priložnost opazovati te edinstvene in mogočne živali, ki so na robu izumrtja, v njihovem naravnem okolju in če boš imel dovolj sreče, bodo celo pristopile do tebe.

Spanje pod zvezdami

Spanje pod zvezdami v Sahari

Si predstavljaš spanje pod zvezdami v največji puščavi na svetu, Sahari, katere velikost se lahko primerja s samo Kitajsko? Čez dan se na kameljem hrbtu podaj skozi peščene sipine, zvečer pa zaspi v spalni vreči pod milim nebom.

TOP NAMESTITVE

Appelton Resort *** (Nairobi, Kenija)

od 48  €

Kenija1
Kenija2
Kenija3
Kenija4

Appelton Resort najdemo 21 km od letališča Jomo Kenyatta in svojim gostom nudi tudi brezplačen shuttle do letovišča. Čudovite in udobne hotelske sobe so opremljene s televizijo, zasebno kopalnico s tušem, nekatere ponujajo tudi čudovit razgled na vrt. Gostom sta na voljo še okusen zajtrk ter možnost kosila ali večerje v restavraciji, katere specialitete zajemajo afriške, vietnamske, evropske in ameriške jedi.

Oddaj povpraševanje

Ndame Beach Lodge *** (Zanzibar, Tanzanija)

od 29 €

Zanzibar1
Zanzibar2
Zanzibar3
Zanzibar4

Ndame Beach Lodge je le nekaj minut oddaljen od čudovite plaže Paje ter se nahaja v bližini plaže Jambiani in gozdnega rezervata Jozani. Noč lahko preživiš v eni izmed 31 čudovito okrašenih sob z zasebno kopalnico ter zasebnim balkonom ali notranjim dvoriščem. Poskrbljeno je tudi za razvajanje, saj si lahko kot gost privoščiš masažo v tamkajšnjem spaju. V svoji restavraciji nudijo še pestro ponudbo odličnih jedi, lahko pa se odločiš tudi za koriščenje sobne strežbe.

Oddaj povpraševanje

TOP DEJSTVA

#1
Štiri od petih najhitrejših živali na svetu živi v Afriki; to so gepard, lev, gnu, lev in Thomsonova gazela.

#2
V celi Afriki ima internetno povezavo manj ljudi kot v celem New Yorku.

#3
Afrika je najbolj vroč kontinent, saj ga kar 60 % pokrivajo puščave in druge suhe pokrajine.

#4
Egipt je turistično najbolj priljubljena afriška država, ki vsako leto privabi okoli 10 milijonov turistov.

TOP ČLANKI

Draga Afrika, še se bova videli!

Chobe national park botswana sta potovanja nomad tours alja nike skrt 14 06 2017 02 07 2017 1

50 najlepših destinacij v Afriki

Okavango delta botswana 2

TOP UTRIKI