Barviti Maroko

Dišeč. Barvit. Kaotičen. Vse to je Maroko. Severnoafriška država, ki je tako zelo raznolika, da ponuja nešteto možnosti za najrazličnejše dogodivščine. Tam namreč najdeš kombinacijo vsega – puščave, gorovja, mesta in obale. Dežela je torej kot ustvarjena za raziskovanje. Za Evropejce je privlačna, ker je hkrati blizu, a v svoji tradicionalnosti in korenito drugačni kulturi eksotična.

potovalni ponedeljek maroko sahara

TOP DOŽIVETJA

potovalni ponedeljek maroko modro mesto

Modro mesto

Mesto, ki ga nikakor ne smeš izpustiti, je Chefchaouen, ki mu rečejo tudi Modro mesto. Izgubi se v tamkajšnjih ljubih uličicah. Mesto je majhno, tako da ga lahko raziskuješ kar peš.

casablanca food

Casablanca

Mnogi ob imenu Casablanca najprej pomislijo na film – istoimensko romantično dramo, ki govori o dogajanju med vojno. A današnja resničnost je povsem drugačna. Je mesto, v katerem je življenje pestro, tam najdeš številne restavracije, prizorišča, kjer je na prvem mestu umetnost, in klube.

potovalni ponedeljek maroko puscava

Sahara

Eno od najbolj čarobnih doživetij v Maroku je zagotovo obisk Sahare. Možnosti obiska puščave so različne – od krajšega ogleda do prenočitve, lahko se odločiš tudi za glamping, kjer se sredi puščave prhaš s toplo vodo.

marakesh spices

Marakeš

Med najbolj priljubljene turistične atrakcije sodi mesto Marakeš. Jama el-Fnaa je trg, katerega obisk je zares pravo doživetje. Zares oživi pred sončnim zahodom – sprehodi se in uživaj v vrvežu ali pa dogajanje opazuj iz enega od številnih barov.

TOP IZKUŠNJA

“Maroko je (kljub moji prvotni predstavi) zelo raznolika dežela, ki bo vsakogar navdušila s svojim čarom. Od kaotičnih ulic medine v Marakešu, do slikovitih dolin gorovja Atlas, dih jemajoče oaze in sončnega vzhoda v puščavi. Prav tako ne bodo razočarani ljubitelji oceana in valov ter kulinarični navdušenci.”

– Anja S., Nomago Travel

TOP ČLANKI

casablanca nomago travel

Kaj vse moraš vedeti pred potovanjem v Maroko?

Dišeč. Barven. Kaotičen. Vse to je Maroko. Severnoafriška država, ki je tako zelo raznolika, da ponuja nešteto možnosti za najrazličnejše dogodivščine. Tam namreč najdeš kombinacijo vsega – puščave, gorovja, mesta in obale. Dežela je torej kot ustvarjena za raziskovanje. Za Evropejce je privlačna, ker je hkrati blizu, a v svoji tradicionalnosti in korenito drugačni kulturi eksotična.

Preberi članek

jeftino u maroko

Kratek vodič po Maroku

Če Maroka še ni na tvojem »to-do« seznamu potovanj, pri priči poišči pisalo! Ta živahen, barvit in eksotičen delček Afrike, ki je od nas oddaljen le nekaj ur letalske vožnje, prevzame in navduši še tako zahtevne in cinične popotnike. Gre za najverjetneje nam najbližji »drugačen« svet, ki ga začutiš že takoj, ko se izkrcaš iz letala, in ki te nikoli ne zadovolji zgolj z enim obiskom.

Preberi članek

TOP NAMESTITVE

Riad La Cigale***

(od 70 € / noč za superior suite)

maroko riad la cigale 2
maroko riad la cigale 1
maroko riad la cigale 4

Prijeten domač hotel Riad la Cigale, oblikovan po vzoru tradicionalne maroške hiše z notranjim vrtom, se nahaja v samem središču Marakeša, le korak stran od znanega trga Jemaa El-fna ter ostalih pomembnih turističnih atrakcij.

Oddaj povpraševanje

TOP TURE

TOP DEJSTVA

#1
Po velikosti je Maroko samo malo večji kot Kalifornija. Kljub temu, da si lahko glavne znamenitosti ogledaš v nekaj dneh, je krasno, če raziskovanju nameniš teden ali dva.

#2
Maroko je nekakšen talilni lonec jezikov. Večinoma je slišati arabski jezik, veliko lokalnih prebivalcev zaradi kolonialne preteklosti govori tudi francosko.

#3
Največ dežja pade januarja, ko so tam temperature najnižje, julija in avgusta pa je najbolj vroče. Vreme je tako najprijetnejše spomladi in jeseni.