Pustolovska Kanada

Ko je govora o Kanadi, mimo prijaznosti enostavno ne moremo, saj je tako očitna in izstopajoča, da je postala prepoznavni znak in pozitivni stereotip, ki je v skorajda vsaki humoristični seriji »nalepljen« osebi, ki izvira od tam. Če je tvoje srce zapisano raziskovanju gorate narave in multikulturnih mest, je prava potovalna izbira zate Kanada.

kanada

TOP ZNAMENITOSTI

niagarski slapovi

Niagarski slapovi

Odpotuj v Ontario in skoži na čoln Maid of the Mist, kjer boš lahko od blizu občudoval (in občutil) moč padcev. V bližini je obiska vreden tudi je naravni rezervat Niagara Glen, kjer lahko raziščeš pohodniške poti. Ko se naužiješ narave, lahko preizkusiš srečo v igralnicah ali pa obiščeš vinske kleti.

montreal

Montreal

V Montrealu se moderni nebotičniki srečajo z arhitekturo iz 17. stoletja in znani zvoki angleščine s tujim brnenjem francoščine. Priporočamo ti obisk Montrealskega muzeja lepih umetnosti in botaničnega vrta, najlepši razgled na mesto pa te čaka na vrhu Parc du Mont-Royal.

Jasper National Park

Narodni park Jasper

Jasper je kot največji narodni park v kanadskih Skalnatih gorah popoln za raziskovanje. Sprehodi se po kanjonu Maligne, spusti se po reki Athabasca in uživaj v panoramskem razgledu iz Jasper SkyTram.

baniff

Banff

Majhno mestece v Alberti privablja tako ljubitelje narave kot iskalce udobja. Možnosti za aktivne počitnice tu ne zmanjka: dni lahko preživljaš na smučarskih progah, uživaš v pohodništvu v narodnem parku Banff in plavanju po reki Bow, zvečer pa se sproščaš v čudovitih hotelih.

TOP AKTIVNOSTI

severni sij

Severni sij

Če si želiš videti ta neverjeten pojav, je Kanada prava izbira, saj ga lahko opazuješ v številnih kotičkih te države, ki si jih lahko pogledaš na tem zemljevidu.  Izmuzljiv pojav smaragdne svetlobe si lahko ogledaš med septembrom in marcem.

cn tower

CN Tower

Najvišja stavba v Torontu je visoka več kot 550 m – ne samo, da je vidna skoraj iz vsakega kotička mesta, ponuja tudi čudovite razglede. Si pripravljen na sprehod po robu strehe, panoramske razglede in ščepec adrenalina?

skalno gorovje

Pohodništvo

Kanada je sinonim za izjemno naravo. Skalno gorovje bo navdušilo vse ljubitelje planinarjenja, pohodništva in plezanja. Poleg čudovitih gora te bodo očarala še turkizna jezera, čudoviti gozdovi in prijazni ljudje.

otok princa edvarda

Otok princa Edvarda

Je najmanjša in edina otoška provinca v državi, kar pa ne pomeni, da ti bo tu dolgčas. Otok na vzhodni obali Kanade se razlikuje od stereotipne gorate pokrajine – tu se bo sprehajal mimo rdečih klifov, svetilnikov, peščenih sipin in bleščečih jezer.

TOP NAMESTITVE

Hotel Universel Montréal****

od 107  €

Hotel Universel Montreal te bo očaral z moderno notranjo opremo, notranjim in zunanjim bazenom, v katerih se lahko sprostiš po raziskovanju aktivnosti, ter odlično restavracijo, v kateri lahko naročiš zajtrk, kosilo in večerjo.

Oddaj povpraševanje

Carey Centre **** (Vancouver)

od 85  €

Hotel s štirimi zvezdicami odlikuje izjemna lokacija z razgledom na gore in jezero. Gostje lahko prenočijo v udobnih sobah in apartmajih.

Oddaj povpraševanje

TOP DEJSTVA

#1
Kanada ima z 202.080 kilometri najdaljšo obalo na svetu

#2
Skoraj polovico Kanade prekriva gozd.

#3
Več kot polovica vseh jezer na svetu se nahaja v Kanadi.

#4
V Quebecu proizvedejo 77 % vsega javorjevega sirupa na svetu.

TOP ČLANKI

Kanada in Mehika: tako drugačni, tako privlačni

kanada

7 gozdov, ki jih moraš obiskati

Kanada toronto

TOP UTRIKI