Raznoliki Čile

Dežela z osupljivo naravo, ki slovi po čudovitih prostranstvih Ognjene zemlje, divji in cvetoči Patagoniji, najbolj suhi puščavi na svetu, aktivnih vulkanih in celo navihanih pingvinih. Hkrati pa ponuja izvrstno kulinariko in spoznavanje vedno gostoljubnih in nasmejanih Čilencev.

Cile 1

Top znamenitosti

Valparaiso

Barvit Valparaiso

Najnenavadnejše mesto v Čilu je zagotovo barviti Valparaiso, o katerem je spregovoril tudi slavni Pablo Neruda: »Valparaiso, kako si absurden … nisi si počesal las in nisi se imel časa obleči, kajti življenje te je vedno presenetilo.« Mesto na visokih klifih, do katerega vodi vzpenjača, slovi tudi po svoji umetniški sceni in rajskih plažah, ki niso daleč stran.

Santiago de chile

Čudovita prestolnica Santiago de Chile

Živahne prestolnice Čila, obkrožene z Andi, ne sme spregledati prav noben popotnik na svojem potovanju, saj je polna čudovitih muzejev, umetniške ulične scene, osupljive arhitekture, velikih nakupovalnih centrov, čudovitih parkov z razgledi na celo mesto, izjemnih restavracij in nepozabnih zabav.

Velikonocni otoki

Skrivnostni Velikonočni otoki

Na enem najbolj oddaljenih krajev na Zemlji se nahajajo Velikonočni otoki s skrivnostnimi kipi Moai, ustvarjenimi v prvi polovici 2. tisočletja. Otoki so del Unescove kulturne dediščine in slovijo po svoji raznoliki pokrajini, ki vključuje vse od vulkanov do peščenih plaž.

Narodni park torres

Narodni park Torres del Paine

Odkrij ta čudoviti biser narave, ki se ponaša z mogočnimi ledeniki, spektakularnimi gorami in osupljivimi jezeri ter izkoristi še 17 ur sonca v času njihovega poletja. Hkrati imaš tam priložnost srečati tudi pravo pumo, saj jih v parku domuje okoli 50.

TOP IZKUŠNJA

“Čile me je navdušil predvsem zaradi svoje raznolike narave, zanimive kulture ter prijaznih in odprtih ljudi. Očaral me je tako sever države, kjer najdeš območja, podobna površini lune, puščave in gejzirje, kot tudi jug z mogočno Patagonijo, ki je raj za ljubitelje trekingov, narave in živali. Potovanje v to državo bi priporočila predvsem tistim, ki iščejo nekaj drugačnega, saj je Čile neverjetno raznolik, zato bo navdušil vsakega popotnika.”

– Maja H., Nomago Travel

TOP AKTIVNOSTI

Valle nevado ski chile

Smučanje sredi poletja

Če si eden izmed smučarskih navdušencev, zamenjaj poletje za zimo ter Alpe za Ande in odkrij ene izmed najlepših prog, ki se raztezajo čez visoke vrhove gora in celo vulkanov. Njihova glavna sezona za smučanje je namreč od junija do oktobra.

Chile patagonia

Treking po Patagoniji in raziskovanje osupljive jame

Treking po »koncu sveta« je nepozabna pustolovščina, na kateri si lahko ogledaš stare ledenike ter očarljivo pokrajino z narodnimi parki, zasneženimi vrtovi, fjordi in starimi gozdovi. Hkrati pa se ponaša tudi z eno najlepših svetovnih jam Marble, kjer lahko občuduješ čarobne odseve v turkizno modri vodi.

Atacama

Občudovanje zvezdnatega neba v Atacami

Puščava Atacama je zagotovo eden najboljših krajev na svetu za štetje zvezd in opazovanje Rimske ceste, saj se nahaja na visoki nadmorski višini in je oddaljena od vseh virov, ki povzročajo svetlobno onesnaževanje.

Penguins

Opazovanje pingvinov na otoku Magdalena

Otok z največjo kolonijo pingvinov v celotni Južni Ameriki je raj za ljubitelje teh prisrčnih živali, kjer jih najdeš več kot 100.000. Bolje kot v živalskem vrtu, kajne?

TOP NAMESTITVE

VIP APARTMENTS CHILE ***

(od 43 € dalje)

Cile2
Cile3
Cile4

Čudoviti apartmaji v središču Santiaga so le korak stran od podzemne postaje, poslovnega in nakupovalnega centra ter ostalih pomembnih turističnih atrakcij. Vključujejo udobne postelje, kopalnico s toplo vodo, zvočno izolirana okna, televizijo in dostop do wi-fija. Moderna stavba, v kateri se nahajajo apartmaji, med drugim ponuja tudi spektakularne razglede na mesto, zunanji bazen, območje za peko na žaru in pralnico.

Oddaj povpraševanje

RQ HOTEL DE CARLO ***

(od 40 € dalje)

Cile2 3
Cile2 4
Cile2 1

RQ Hotel Dacarlo se nahaja v mestnem središču, v bližini avtobusne in metro postaje, ki omogočata enostaven dostop do vseh mestnih atrakcij. Sobe slovijo po svoji udobnosti in čudoviti opremljenosti, gosti pa si lahko vsako jutro privoščijo tudi odličen zajtrk.

Oddaj povpraševanje

TOP DEJSTVA

#1
Čile je ena najdaljših držav na svetu, ki od severa proti jugu meri več kot 4000 kilometrov.

#2
V Čilu leži najbolj suha puščava na svetu Atacama, s povprečno količino padavin 1 mm na leto.

#3
Čile ima prek 1300 vulkanov in kar nekaj izmed njih je še vedno aktivnih.

#4
Največji bazen na svetu San Alfonso del Mar Resort v Algarrobu se nahaja v Čilu in zavzema kar 8 hektarjev površine.

TOP UTRINKI