Mestni navdušenec

Mesto

Kako te prepoznajo?

Starodobni mestni navdušenci s seboj nosite ogromen zemljevid, novodobni pa se ne odlepite od tistega na svojem mobilnem telefonu.

Kje te najdejo?

Nekateri izmed vas stojite tudi v najdaljših vrstah za ogled muzejev in drugih znamenitosti, medtem ko drugi zavijete v vsako fotogenično kavarno, kjer svoje fotografije kave, stilskega ambienta in mestnih utrinkov prenašate direktno na svoja družbena omrežja.

Top aktivnosti, ki jih moraš preizkusiti

Mestni navdusenec 02

Degustacija vin v Cape Townu, Južni Afriki

Mestni navdusenec 01

Kraljevska večerja v restavraciji z Michelinovimi zvezdicami v Tokiu na Japonskem

Mestni navdusenec 03

Obvezni selfie na vrhu Empire State Buildinga v New Yorku

Kaj te zanima?

Tvoj glavni cilj je zagotovo najti vse skrite kotičke mesta, obiskati najpopularnejše znamenitosti, okusiti lokalne specialitete ter preizkusiti vse ostale zabavne aktivnosti, ki jih ponuja mesto – pa naj gre za obisk živalskega vrsta ali petje karaok. 😉

Hipsterski vodič po Istanbulu

Istanbul je mesto, ki ga lahko obiščeš večkrat, pa te bo vedno znova presenetilo. Jesen je tudi odličen čas za obisk in če se še odločaš, kam na jesenske počitnice, ti priporočamo Istanbul. Spodaj preberi naš, nekoliko drugačen, hipsterski vodič po Istanbulu.

Top 10 znamenitosti Istanbula

Starodavna tradicija, živahna kulturna mešanica in zanimiva zgodovina naredijo Istanbul zares posebno mesto. Preveri, katerih 10 stvari ne smeš spregledati, ko potuješ tja!

Najboljši muzeji in umetnostne galerije na svetu

Če si med popotovanji rad ogledaš tudi kakšen muzej ali umetnostno galerijo, imamo zate izbor muzejev in galerij, ki te bodo gotovo prevzeli. Če te morda ne zanima, kaj se nahaja v muzejih, pa si oglej vsaj zunanjost, saj so pogosto že same stavbe prava paša za oči.

Kaj početi, če si 3 dni v Dubaju

Da boš lahko lažje organiziral svoj ‘city-break’ v Dubaju, smo pripravili načrt tridnevnega oddiha, ki vključuje znamenitosti, ki jih moraš obiskati na svojem postanku v tem puščavskem mestu.

Katere destinacije moraš uvrstiti na svoj popotniški seznam?

map mestninavdusenec

Katere popotniške ture so ti pisane na kožo?