Top hoteli v Sloveniji

Res, da je Slovenija majhna, a je hkrati izjemno barvita in raznolika. Če se želiš nadihati svežega zraka in naužiti toplih sončnih žarkov, ti ni treba iti daleč. Skok na morje, pohod v gore, sprehod med jezeri, odkrivanje vasic in izjemna kulinarika – vse to imamo v Sloveniji na domačem pragu.

Letošnje poletje je kot nalašč za odkrivanje biserov in skritih zakladov naše čudovite države. Zakaj se ne bi podal na slovenski roadtrip in spoznal skrite kotičke Slovenije? Da bo tvoj dopust popoln, ne pozabi tudi na udoben hotel. Zate smo poiskali nekaj najlepših, ki jih lahko najdeš pri nas doma.

TOP HOTELI NA DOLENJSKEM

Hotel Grad Otočec – Relais Chateaux *****

(od 266 €/noč v dvoposteljni sobi)

hotel grad otočec relais chateaux 1
hotel grad otočec relais chateaux 3
hotel grad otočec relais chateaux 5

Hotel Grad Otočec – Relais Chateaux je eden izmed najlepših in idiličnih hotelov v Sloveniji. Nahaja se v srcu neokrnjene narave, na čisto svojem otočku sredi reke Krke. Na voljo so ti izjemne sobe in suite, v katerih se boš počutil kot pravi plemič.

Rezerviraj prenočišče

Posestvo Pule ****

(od 147 €/noč v dvoposteljni sobi)

posestvo pule 1
posestvo pule 4
posestvo pule 2

Za popoln oddih v naravi je Posestvo Pule pravi naslov. V devetih lesenih hišah, ki ležijo na jasi, obdani z gozdom, se boš lahko popolnoma sprostil in užival na svežem zraku. Svoj oddih si lahko popestriš tudi z izjemno kulinariko v domači restavraciji, domačim vinom in uživanjem v wellnessu.

Rezerviraj prenočišče

Vila Istenič ****

(od 69 €/noč v dvoposteljni sobi)

villa istenič 4
villa istenič 3
villa istenič 6

Če si na Bizeljskem, potem se moraš ustaviti v Vili Istenič in si privoščiti degustacijo domačih penečih vin. Pri njih imaš na voljo tudi udobne sobe in suite, da boš lahko svoje uživanje v tem prelepem delu Slovenije podaljšal.

Rezerviraj prenočišče

TOP HOTELI V BOVCU

Hotel Mangart ***

(od 155 €/noč v dvoposteljni sobi)

hotel mangart 4
hotel mangart 1
hotel mangart 3

Obdan z neokrnjeno naravo Bovca je hotel Mangart odlična izbira za krajši ali daljši oddih posameznikov, parov in družin. Izbiraš lahko med udobnimi sobami in luksuznim apartmajem.

Rezerviraj prenočišče

Bi se letos vseeno raje odpravil dlje od Slovenije, kjer boš lahko napolnil baterije in se povsem odklopil od svojega vsakdana? Predlagamo ti dopust na Hrvaškem in njenih otokih ali pa krasno Grčijo in grške otoke. Zate imamo tudi predloge najlepših hotelov na Hrvaškem in v Grčiji.

TOP HOTELI V KRANJSKI GORI

Hotel Kompas ****

(od 105 €/noč v dvoposteljni sobi)

hotel kompas 1
hotel kompas 3
hotel kompas 4

Hotel Kompas v Kranjski Gori je obdan s številnimi zelenimi pobočji in gorami, ki kar kličejo po tem, da jih obiščeš. Od tu lahko obiščeš znane Zelence, jezero Jasna, Planico in še veliko več. Po polnem dnevu pohodništva in raziskovanja pa si odpočij v eni izmed udobnih hotelskih sob.

Rezerviraj prenočišče

Hotel Vandot ***

(od 125 €/noč v dvoposteljni sobi)

hotel vandot 5
hotel vandot 6
hotel vandot 2

Butični hotel Vandot, ki stoji v središču Kranjske Gore, ti ponuja moderno opremljene sobe, na voljo pa imaš tudi apartma. Zjutraj te bodo zbudile omamne vonjave zajtrka, ki te bo napolnil za aktiven dan v naravi.

Rezerviraj prenočišče

TOP HOTELI V BOHINJU

Hiša Pr’Pristavc **

(od 63 €/noč v dvoposteljni sobi)

hiša prpristavc 4
hiša prpristavc 5
hiša prpristavc 6

V neposredni bližini Bohinjskega jezera stoji domači hotel Hiša Pr’Pristavc. Prijazno osebje bo poskrbelo, da bo tvoj obisk nepozaben in ti pomagalo z nasveti, kam se lahko odpraviš na dnevni izlet. Po celodnevnem raziskovanju pa se boš lahko okrepčal v domači restavraciji, kjer lahko izbiraš med lokalnimi specialitetami.

Rezerviraj prenočišče

Hotel Jezero ****

(od 96 €/noč v dvoposteljni sobi)

hotel jezero 2
hotel jezero 3
hotel jezero 4

Če si z užitkom prebral knjigo Jezero, potem se moraš letos poleti odpraviti na oddih v Bohinj. Čez dan raziskuj bisere okoliške neokrnjene narave, zvečer pa v udobju svoje sobe še enkrat preberi kriminalko, ki se dogaja prav v okolici Bohinjskega jezera.

Rezerviraj prenočišče

TOP HOTELI NA BLEDU

Hotel Vila Bled ****

(od 230 €/noč v dvoposteljni sobi)

hotel vila bled 3
hotel vila bled 4
hotel vila bled 8

Na obali Blejskega jezera, obdan s čudovitim parkom, te čaka hotel Vila Bled. Sprosti se v hotelskem wellnessu, čez dan se odpravi na sprehod po Bledu, zvečer pa se z boljšo polovico odpravi na romantično večerjo v hotelsko restavracijo s pogledom na blejski otok.

Rezerviraj prenočišče

* Cene so informativnega značaja.

Bi se letos vseeno raje odpravil dlje od Slovenije, kjer boš lahko napolnil baterije in se povsem odklopil od svojega vsakdana? Predlagamo ti dopust na Hrvaškem in njenih otokih, krasno Grčijo in grške otoke ali pa skrivnostni Ciper. Zate imamo tudi predloge najlepših hotelov na Hrvaškem, Cipru in v Grčiji.

POPOTNIŠKI NAVDIH

bled slovenija

Pridi z nami »na lepše« in razišči Slovenijo

Slovenija je s svojo velikostjo idealna za vse bolj trendovsko »dompustovanje« ali »staycation« – preživljanje dopusta doma z dnevnimi izleti v bližino. Od praktično koder koli si lahko na drugem koncu države v nekaj urah in to celo z javnim prevozom – izgovora zato ni več. Če torej še nimaš ideje, kako preživeti podaljšan vikend, dopust ali počitnice, imamo nekaj luštnih predlogov.

Preberi članek