Amtrak USA Rail Pass

Ugodna alternativa notranjim letom po Združenih države Amerike je vožnja z vlakom, ki omogoča udobno panoramsko vožnjo mimo mest in pokrajine vse do središča izbrane destinacije!

Amtrak je vodilna ameriška železniška družba, ki ponuja povezave med več kot 500 destinacijami v 46 zveznih državah znotraj Združenih držav Amerike na progah v dolžini kar 22000 milj. USA Rail Pass ti omogoča potovanje po Združenih državah Amerike z veliko mero fleksibilnosti in svobode po ugodnih cenah.

Amtrak usa rail pass

Urniki in linije

Oglej si zemljevid vseh Amtrak linij!

Rezervacijo vozovnice lahko opraviš po telefonu na brezplačni številki 080 47 42 ali prek maila na naslovu travel@nomago.si.

Kako potujem?

Rail Pass ti omogoča nakup določenega števila segmentov, ki jih moraš porabiti v določenem časovnem obdobju. Kot posamezen segment se šteje eno potovanje od vstopa do izstopa z vlaka (v določenih primerih z avtobusa).
Primer: Za potovanje od Washingtona (DC) do Oklahoma Cityja (OK) je treba dvakrat prestopiti, zato potovanje vsebuje tri segmente.
Na voljo imaš tri različne možnosti:

8 segmentov v 15 dneh12 segmentov v 30 dneh18 segmentov v 45 dneh
432 €649 €847 €

Vlaki

Uporabljaš lahko vse vlake (2. razred), razen:

  • Acela Express
  • Auto Train
  • določene Thruway linije

V ceno je vključena vožnja v “Coach Seating” razdelku. Na voljo imaš sedeže s premičnimi naslonjali, zložljivo mizico in lučko za branje. Na vlaku je dovolj prostora za vso prtljago in zadostno število sanitarij. Nekateri vlaki na dolge proge imajo večje sedeže in več prostora za noge. Prostora za sprehod po vlaku je dovolj, velika okna pa ti omogočajo lep razgled na pokrajino.
Vsi vlaki imajo vagon, kjer si lahko privoščiš sendviče, prigrizke in pijačo, poleg tega imajo nekateri vlaki tudi restavracijo. Za doplačilo lahko izbereš tudi spalni vagon – vsi dodatni stroški se plačajo direktno na postaji.

Kanada

Potovanje je možno tudi v Kanado, ampak samo na naslednjih linijah:

  • “Adiorondack” – New York – Montreal
  • “Cascades” – Portland – Seattle – Vancouver

Ko potuješ v Kanado, mora Amtrak uradnikom na meji posredovati vse zahtevane podatke.

Vozovnice

  • Voucher ali začasno vozovnico, ki jo prejmeš pri nas v poslovalnici, zamenjaš za US Rail Pass na eni izmed Amtrak postaj. Sprejemajo se le originalni voucherji. Ob zamenjavi moraš predložiti veljaven osebni dokument, ki ga moraš ves čas potovanja imeti pri sebi. Pass ni prenosljiv.
  • Za večino vlakov moraš opraviti rezervacijo na postaji ali prek brezplačne telefonske številke 1-800-872-7245. US Rail Pass ni vstopnica – vstopnico dobiš na postaji.
  • Ko želiš narediti rezervacijo, ne pozabi omeniti, da imaš Rail Pass.
  • US Rail Pass je veljaven 180 dni od datuma izdaje, potovanje pa se začne s prvim segmentom in ga moraš zaključiti do 23:59 na zadnji dan veljavnosti.
  • Ko enkrat voucher zamenjaš za US Rail Pass, možnosti vračila denarja ni.

Naroči se na sestanek v agenciji

Za dodatna vprašanja nas pokliči na brezplačno telefonsko številko 080 47 42 ali piši na travel@nomago.si.