Z vlakom po Evropi

 

NOVO: Vozovnice InterRail izdamo in natisnemo takoj, brez stroškov za pošiljanje! Naroči prek e-pošte ali na 080 4742.

Odkrij čare panoramske vožnje mimo polj, gozdov, mest in vasic s postanki v središčih izbranih mest. Potovanje z vlakom je udobno, ugodno in ponuja nepozabno dogodivščino, kjer boš spoznal cel kup popotnikov z vsega sveta. Primerno je tako za mlade kot tudi starejše popotnike, ki si želijo bolj fleksibilnega načina potovanja, in tiste, ki radi urnik popotniškega raziskovanja prilagajajo sproti.

Preden se odpraviš na pot, poskrbi, da v tvojem nahrbtniku ne bo manjkala zaloga prigrizkov, plastenka vode in dobra knjiga.

Interrail stran

InterRail

Vozovnica InterRail omogoča potovanje z vlakom po Evropi. Obstajata dva tipa InterRail vozovnic – globalne vozovnice (“Global Pass”) ter vozovnice za posamezne države (“One Country Pass”). Vse InterRail vozovnice, razen globalnih “kontinuiranih” vozovnic z veljavnostjo 22 dni oziroma 1 mesec, so “fleksi” vozovnice in omogočajo prosto vožnjo v določenem številu dni v obdobju veljavnosti vozovnice. Poleg prevoza z vlakom lahko koristiš posebne cene in popuste v InterRail ponudbi pridruženih transportnih podjetij ter druge ugodnosti pri drugih podjetjih (popust ali brezplačen vstop v muzeje, ugodnejše cene nočitev …).

Vozovnico InterRail Pass lahko kupijo osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v eni izmed evropskih držav (kot oseba z začasnim bivališčem se smatra vsakdo, ki dokaže, da je v Evropo prišel pred več kot šestimi meseci). Vozovnice so imenske in niso prenosljive.

Če potuješ z globalno vozovnico, lahko v odhodni državi vozovnico uporabiš za dve vožnji – v odhodu in povratku, vendar mora potovanje potekati v obdobju veljavnosti vozovnice. Te vozovnice lahko kupiš samo v državi bivanja. Vozovnice InterRail Pass se lahko izdajo največ tri mesece pred prvim dnem veljavnosti.

Vse InterRail vozovnice veljajo v 1. in 2. razredu za odrasle in seniorje (starejše od 60 let) ter v 2. razredu za mlade potnike. Otroci do 1. leta starosti potujejo brezplačno z odraslim, kot mladi pa se smatrajo potniki od 12. do dopolnjenega 28. leta starosti. Odločilna je starost potnika na prvi dan veljavnosti vozovnice.

Vse InterRail vozovnice, razen ”kontinuiranih” InterRail Global Pass vozovnic, se imenujejo ”fleksi” vozovnice. Imetniki ”fleksi” vozovnic lahko poljubno izbirajo potovalne dni v roku veljavnosti InterRail vozovnice. Izbrani dan potovanja moraš vpisati v potovalni koledarček pred prvim vstopom na vlak/ladjo. Datum potovanja mora biti vpisan z modrim ali črnim nalivnim ali kemičnim svinčnikom v ustrezno polje koledarja na vozovnici. Datum mora biti vpisan čitljivo s številkami v zaporedju (dan, mesec), npr.: 27. 05. Veljavnost vozovnice se začne ob 00.01 uri in konča ob 24. uri istega dne. Pri potovanjih, ki se začnejo z direktnimi nočnimi vlaki z odhodom po 19. uri, se vpiše kot dan potovanja naslednji dan. Pri potovanju na nočni pomorski relaciji lahko imetnik vozovnice vpiše datum odhoda ali datum prihoda. Pozor – potnik s »fleksi« vozovnico, ki ni vpisal datuma potovanja v ustrezno polje v koledarju na svoji vozovnici pred začetkom potovanja, mora plačati nadomestilo v višini 50 €!

Vozovnica InterRail ne velja za vse vlake; v nekaterih primerih moraš plačati dodatek ali doplačilo, in sicer za (obvezno) rezervacijo mest, za uporabo vlakov z globalno ceno z obvezno rezervacijo mest, za uporabo spalnikov in ležalnikov na vlaku, za uporabo kabin, ležišč in ležalnih sedežev na ladji pri pomorskih družbah, sezonski dodatek od junija do septembra na pomorskih linijah Superfast Ferries in Blue Star Ferries med Italijo in Grčijo, luško takso, za obroke, ki so vključeni v dodatke za posamezne vlake ter ostale storitve, ki jih nudijo na vlakih (npr. časopisi, telefon …).

Povračilo za delno izkoriščeno vozovnico ni mogoče. V primeru izgube ali kraje se za vozovnico InterRail ne povrne plačana cena niti se ne izda nova vozovnica.

Inter Rail Global Pass

Vozovnica InterRail Global Pass velja v naslednjih 30 državah: Avstrija, Belgija, Republika Makedonija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna gora, Danska, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Irska, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švica, Švedska, Turčija, Velika Britanija in pri pomorski družbi Attica Group, ki vozi na relaciji med Italijo in Grčijo.

Vozovnica InterRail Global Pass vozovnice ”kontinuirane” veljajo za naslednja obdobja:

  • 15 dni
  • 22 dni
  • 1 mesec

Vozovnice InterRail Global Pass vozovnice ”flexi” veljajo:

  • 5 dni v roku veljavnosti 15 dni
  • 7 dni v roku veljavnosti 1 meseca
  • 10 dni v roku veljavnosti 1 meseca
  • 15 dni v roku veljavnosti 1 meseca
InterRail Global PassOdrasli 2. razredMladi 2. razred
7 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 320€ 255
15 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 472€ 376
15 dni neprekinjeno (kontinuirano)€ 421€ 337
1 mesec neprekinjeno (kontinuirano)€ 637€ 510

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo.

InterRail One Country Pass

Potnik ne more kupiti vozovnice InterRail One Country Pass za svojo domačo državo. Obstajajo vozovnice InterRail One Country Pass, ki veljajo za naslednje države: Avstrija, Benelux (Belgija, Luksemburg, Nizozemska), Bolgarija, Hrvaška, Češka, Danska, Finska, Francija, Republika Makedonija, Nemčija, Velika Britanija, Grčija, Madžarska, Republika Irska, Italija, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija in pri pomorski družbi Attica Group, ki vozi na relaciji med Italijo in Grčijo.

One Country Pass – Nivo 1
Velja za države: Nemčija, Velika Britanija
Odrasli 2. razredMladi 2. razred
4 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 291€ 233
6 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 349€ 279
One Country Pass – Nivo 2
Velja za države: Francija, Norveška, Španija, Švedka
Odrasli 2. razredMladi 2. razred
3 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 170€ 148
6 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 242€ 210
One Country Pass – Nivo 3
Velja za države: Avstrija, Švica
Odrasli 2. razredMladi 2. razred
6 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 291€ 233
8 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 344€ 275
One Country Pass – Nivo 4
Velja za države: Danska, Beneluks (Belgija, Nizozemska, Luksemburg), Italija,
Finska, "Greece Plus" (vključno ladijski prevoz Grčija - Italija), Irska
Odrasli 2. razredMladi 2. razred
4 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 146€ 126
6 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 190€ 164
One Country Pass – Nivo 5
Velja za države: Grčija, Portugalska, Romunija
Odrasli 2. razredMladi 2. razred
3 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 123€ 98
6 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 205€ 164
One Country Pass – Nivo 6
Velja za države: Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska,
Makedonija, Poljska, Romunija, Slovaška, Turčija
Odrasli 2. razredMladi 2. razred
3 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 59€ 51
8 dni v 1 mesecu (Flexi)€ 132€ 114

Cene so informativnega značaja in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo. Cene že vključujejo pristojbino za rezervacijo.

Vozovnica InterRail velja samo za prevoze z vlaki. Izjema so zgolj primeri, ko je avtobusni prevoz urejen kot nadomestilo prevoza z vlakom.

Pošlji povpraševanje