Vodniki

Prvič v Avstralijo?

datum objave | 09. avgust 2015
21098

Stroški v Avstraliji

Avstralija velja za čudovito deželo, ki očara prav vsakega, od backpackerjev pa vse do najbolj zahtevnih popotnikov, ki iščejo prestiž in udobje. Ker ponuja ogromno zanimivosti, je potovanje potrebno skrbno načrtovati vnaprej, da pa bo ta del priprave zate lažji, smo na kup zbrali nekaj uporabnih informacij in predlogov za potovanje.

Nastanitev

Cena hostlov je približno 20 AUD na noč (za sobo, ki si jo deliš z ostalimi). Cene za zasebno sobo z zakonsko posteljo in skupno uporabo kopalnice v hostlih se gibljejo v razponu od 35 do 100 AUD na noč. Če si želiš nekoliko več zasebnosti, dvoposteljno sobo s kopalnico, televizijo in zajtrkom, bo cena vsaj 75 do 95 AUD. Stroški kampiranja se gibljejo med 14 in 28 AUD na noč za prostor, ki je primeren tako za avtodom kot šotor.

Hrana

Hrana v Avstraliji ni najbolj poceni, za obrok vmalce boljširestavraciji boš odštel vsaj30AUD, v povprečni pa med 20 in 28 AUD. Hiter »sendvič za s seboj« na ulici pa stane približno 14 AUD.

Transport

Lokalni mestni vlaki in avtobusi stanejo 3-4 AUD na vožnjo. Najbolj priljubljen in najcenejši način za potovanje in raziskovanje Avstralije je, da najameš avtomobil in se voziš sam. Cene za najem kamperja se začnejo pri 60 AUD. Rezervacijo za najem kamperja ali avtomobila lahko opraviš v naši agenciji – STA potovanja ali po telefonu na 080 47 42. Prav tako dobiš pri nas vozovnice za avtobusni prevoz do večjih mest in pa večdnevne vozovnice za vlak.

Aktivnosti

V Avstraliji imaš na voljo kar nekaj enodnevnih in večdnevnih izletov. Pri nas ponujamo vse od enodnevnih tečajev surfanja, do obiska vinskih kleti, večdnevnega paketa ki vključuje ogled znamenitega osamelcaUluru itd. Priporočamo, da vsako večjo aktivnost planiraš vnaprej in tudi rezerviraš preden se odpraviš na pot, saj si s tem zagotoviš prosto mesto v skupini, večinoma pa je tudi cenejše, če se prej rezervira.

Kaj moraš obvezno videti

Prvič v Avstralijo? Potem si moraš ogledati spodnje:

Uluru (Ayer Rock)

Uluru je ena izmed največjih znamenitosti v državi. Priporočamo obisk ob sončnem vzhodu ali pa zahodu, saj je takrat najlepše. Uluru ali Ayers Rock je največji osamelec na svetu, ki je znan že iz kamene dobe, ko so v Avstralijo pripluli Aborigini. Nahaja se skoraj natanko v geografskem središču Avstralije in je največji skalni monolit na svetu.

Urulu

Vir fotografije: Spiritland

Veliki koralni greben

Veliki koralni greben je tvorba ob avstralski obali, ki jo sestavlja okoli 2800 manjših ločenih podmorskih koralnih grebenov in okoli 600 koralnih otokov. Gre za največjo zbirko koral na svetu. Od leta 1981 je na UNESCO-vem seznamu zavarovane svetovne dediščine.

Koralni greben

Vir fotografije: Bendigowritersfestival

Fraser Island

Je največji peščeni otok in tudi zelo priljubljen kraj za kampiranje, plavanje ali sprehode. Priljubljen pa ni le med turisti, ampak tudi med domačini.

Fraser Island

Vir fotografije: Discover1770

Daintree

Daintree je najstarejši deževni gozd na svetu. Če si ljubitelj narave boš tukaj resnično užival v občudovanju goste džungle, gora, slapov in živali. Raj na zemlji za tiste, ki imate radi naravo.

Daintree

Vir fotografije: Estinationdaintree

Sydney

Največje mesto v Avstraliji ponuja vrsto dejavnosti in atrakcij. Obvezno se moraš povzpeti na Sydneyjski pristaniški most, surfati na valovih plaže Bondi, zažurati v King Cross-u, zajadrati po pristanišču in obiskati Opero. Sydney je živahno in ogromno mesto, ki te bo zagotovo navdušilo.

Sydney

Vir fotografije: Traveler.es

Melbourne

Če si želiš malce bolj umirjenega preživljanja počitnic, se odpravi v Melbourne, saj je to veliko bolj sproščeno mesto kot Sydney. Tu lahko najdeš veliko kavarn in restavracij z odlično hrano. Melbourne je kraj za počitek ob reki, sprehode po velikih mestnih vrtovih, gurmanske užitke ob odlični hrani (Melbourne je gurmanska prestolnica Avstralije) ali pa obisk odličnega rock koncerta.

Melbourne

Vir fotofrafije: Greghockingrealestate

Zahodna Avstralija

Najbolj priljubljen del države je zahodna obala, kjer Avstralija resnično zasije. Sploh, če ne maraš množice in gneče, se obvezno odpravi sem.

Modro gorovje

Modro gorovje je tudi del Avstralije, ki ga moraš obiskati. To je kraj, kjer boš videl kenguruje, papagaje in ostale značilne živali.

Modro Gorovje

Vir fotografije: Autopiatours

Koala

Si želiš od blizu srečati s koalo, to najbolj edinstveno avtohtono živaljo Avstralije? Najdeš jo v Featherdale Wildlife Parku. Če želiš, se tukaj lahko z njo celo fotografiraš.

Koala

Vir fotografije: NZBS

V Avstralijo se lahko odpraviš tudi na študij in delo, pri čemer boš imel veliko časa za potovanja, obenem pa izboljšal znanje angleščine, pridobil nove delovne izkušnje in spoznal cel kup novih ljudi! Več informacij o programih študija in dela v Avstraliji najdeš na naši spletni strani.

 

Če pa se želiš v Avstralijo odpraviti le na zaslužen dopust, poišči ugodno letalsko karto, ali se odpravi na 13-dnevno potovanje v Avstralijo na pustolovščino od Melbourna do Uluruja.

ODDAJ POVPRAŠEVANJE