Okusi sveta

Recept za Pad Thai rezance

datum objave | 12. marec 2020
15707

Sestavine, ki jih potrebuješ za 250 g riževih rezancev:

  • 3 žlice arašidovega olja,
  • 3 stroke česna,
  • 2 cm svežega ingverja,
  • 2 feferona,
  • 1 skodelico na trakove narezanega piščančjega mesa ali na kocke narezan tofu ali rakce,
  • por ali mlado čebulo,
  • 1 skodelico na trakove narezane čvrste zelenjave (korenček, zelje, bučke, paprika…),
  • 1 stepeno jajce,
  • 2/3 skodelice zdrobljenih nesoljenih arašidov in
  • dobro pest sojinih kalčkov.

Sestavine, ki jih potrebuješ za Pad Thai omako:

  • dve žlici ribje omake (po želji),
  • 2 žlici svetle sojine omake,
  • dve žlici sladkorja in
  • sok 1 limete ali 1/2 limone.

pad thai

Postopek priprave:

Riževe rezance pripravi po navodilih na embalaži. Odvisno, katere izbereš, nekateri se kuhajo podobno kot špageti, nekaterih pa sploh ni potrebo kuhati, ampak zadostuje, da se nekaj časa namakajo v omaki. Če pripravljaš tiste, ki jih je potrebno skuhati, jih na koncu ne odlij, ampak jih pusti stati v vodi, saj se ti bodo v nasprotnem primeru zlepili.

Ko so rezanci pripravljeni, se loti priprave omake. V voku segrej olje, na katerem popraži skupaj nasekljan česen in ingver, čili in meso oziroma tofu ali rakce. Nato dodaj še zelenjavo in praži nekaj minut, med tem pa neprestano mešaj. Ko bo vse skupaj prepraženo (a ne preveč, pazi, da zelenjava ne izgubi svoje barve) dodaj odcejene rezance in dobro premešaj, da zakrknejo in prelij z omako (ki jo pripraviš tako, da skupaj zmešaš zgoraj navedene sestavine) in stepenim jajcem. V voku obračaj dokler jajce ne zakrkne.
Na koncu, tik preden postrežeš, dodaj še arašide in kalčke.

Dober tek!