NajNajNaj

Romantično potovanje za začetek leta?

datum objave | 12. februar 2020
10419

Ko se zaključi veseli december in vsa novoletna praznovanja že izzvenijo, je praviloma čas, da ponovno zagrizemo v delo ali študij. Kaj pa, če bi si po dolgem januarju privoščil nekaj drugačnega? Morda romantično potovanje s svojo boljšo polovico? Naredili smo izbor sedmih destinacij, ki kar kipijo od romantičnega vzdušja!

jamajka

1. Ocho Rios, Jamajka

Khm, ali sploh potrebuješ izgovor za pobeg iz polarne zime na tropski otok sredi Karibov? Jamajka je eden izmed tistih otočkov, ki ugledu in priljubljenosti navkljub ohranja svoj pristni in sproščen značaj.

Kam na zmenek? Odpravita se na večerjo v restavracijo Almond Tree, ki se nahaja v Hibiscus Lodge. Tam vaju poleg izjemnega razgleda na turkizno morje čaka tudi prvovrstna kuhinja – če se želiš res izkazati pred svojo najdražjo/svojim najdražjim, naroči jastoga in lokalne koktejle.

paris4 nomago travel

2. Pariz, Francija

Saj vemo, klasika. Pariz je zmeraj bil in bo zmeraj ostal mesto ljubezni. In četudi ne padaš na klišeje, ti polagamo na srce: noč v umetniškem predelu mesta Montmartre je tako čarobna, da prepriča tudi največjega antiromantičnega cinika!

Kam na zmenek? Podajta se na izlet do gradu Chateau de Vaux le Vicomte, ki se nahaja na obrobju mesta, ali pa si privoščita večerjo na ladjici, ki pluje po Seni.

Martinique

3. Otok Martinique

Vsak popotnik, ki je že kdaj obiskal Martinique, ni za opis otoka našel drugačne besede kot »raj na zemlji«. Francoski otok sredi karibskega morja je veliko manj obljuden od svojega soseda, Guadeloupe, in je zato popolno zatočišče za zaljubljence.

Kam na zmenek? Zgrabita steklenico domačega vina (ki je tam izredno ugodno!) in jo mahnita na plažo Anse Mitan. Tam poiščita kakšen ležalnik, se udobno namestita ter opazujta sončni zahod.

New york

4. New York, New York

New York se pozimi spremeni v začarano deželo, ki je morda še bolj polna aktivnosti in možnosti za preživljanje prostega časa kot sredi poletja.

Kam na zmenek? Po nekajminutnem prerekanju in medsebojnem prepričevanju se nam je končno uspelo uskladiti okrog enega samega predloga, in sicer drsanje sredi Bryant Parka, morda najbolj romantičnega kotička na vzhodni obali Združenih držav Amerike.

01 aruba shutterstock 534966424

5. Bridgetown, Barbados

Barbados je že nekaj časa priljubljena destinacija za pobeg pred zimo in sproščanje v dvoje.

Kam na zmenek? Odpravita se večerjo v blues in jazz restavracijo Waterfront Cafe in uživajta v odlični glasbi ter vrhunski kulinariki.

zurich

6. Zurich, Švica

Vemo, da se na prvi pogled morda ne zdi, da je Švica popolna romantična destinacija, pa vendar ji zimski čas daje posebni čar, ki se mu pari enostavno ne morejo upreti.

Kam na zmenek? Pričnita z vodenim ogledom starega mesta, nato pa končajta sprehod v slikovitem predelu mesta Niederdorf.

indonezija

7. Gili Meno, Lombok, Indonezija

Tja, kamor sta na koncu knjige Jej, moli, ljubi pobegnila Elizabeth in njen Felipe, se na koncu našega seznama odpravljamo tudi mi. Miniaturni tropski otok sredi indonezijskega otočja, Gili Meno, na katerem ni avtomobilov (pogosto pa tudi elektrike ne), je popolno mesto za uživanje v dvoje.ž

Kam na zmenek? Privoščita si zmenek pod vodo! Odpravita se do enega izmed dveh potapljaških centrov na otoku in se dogovorita za individualni potop med koralne grebene.

Smo vama dali kakšno idejo? Oglasita se pri nas v agenciji ali pokličita na 080 47 42 ter si privoščita najbolj romantično izkušnjo tega leta!