NajNajNaj

Sanjske plaže, zaradi katerih bi pustil vse …

datum objave | 12. avgust 2021
21431

Na seznam 7 najlepših plaž na svetu smo uvrstili naslednje:

Source d’Argent, Sejšeli
Sejšele sestavlja 115 otokov, na katerih se nahajajo nekatere od najlepših plaž na svetu. Ena izmed njih je plaža Source d’Argent, ki leži na tretjem največjem (poseljenem) otoku, La Digue. Peščeno belo plažo obkrožajo naravno izklesani granitni balvani in turkizno modro morje. Ni presenetljivo, da je plaža priljubljena pri mladoporočencih, ki lahko na njej najdejo zalivček zase.

UGODNO NA SEJŠELE

 

Bora Bora, Francoska Polinezija
Na pol poti med Avstralijo in Južno Ameriko leži Francoska Polinezija in njen najbolj znan otok, Bora Bora. 30 m2 velik atol, obdan z laguno in koralnim grebenom, katerega ime v lokalnem jeziku pomeni ‘ustvarjen od Bogov’, je sinonim za rajske plaže. Kljub temu, da je le ena, Matira, javno dostopna (ostale pripadajo luksuznim letoviščem), vse družijo podobne radosti: droben pesek, palme, vetrič in temperatura morja med 26 in 29 stopinjami Celzija vse leto.

North Shore, Oahu, Havaji
7 kilometrov dolga plaža je le uro vožnje oddaljena od Honoluluja na otoku Oahu na Havajih in je prava izbira za vse, ki si želite več adrenalina na potovanju. V zimskem času, od decembra dalje, območje privabi najboljše surferje z vsega sveta, ki se pomerijo v tekmovanju za naslov ‘Triple Crown of Surfing’, v poletnem času, ko se morje umiri, pa je območje primerno za vse amaterske ljubitelje surfanja, plavanja in ostalih vodnih športov. Temperatura morja je tu zaradi Atlantskega oceana nižja, tako da ne pozabi na obleko iz neoprena!

Ipanema, Rio de Janeiro
Mestno plažo Ipanema v Riu je televizijski kanal The Travel Channel označil za »najbolj seksi plažo na svetu«. Razdeljena je na več območij, vsak s svojo subkulturo, ki jih med sabo ločujejo stolpi za reševalce iz vode (»postos«). Postos 9 je tako na primer del plaže, kamor zahajajo tisti, ki se radi nastavljajo sončnim žarkom, Postos 8 je zbirališče otrok iz okoliških favel, v Postos 10 pa se lahko pridružiš lokalcem pri igri nogometa, odbojke ali frescobola (igra, podobna tenisu na mivki). Pozimi so valovi lahko visoki do treh metrov, tako da je plaža primerna za surfanje, ti isti valovi pa pripomorejo tudi k čistosti vode. Ob koncu dneva pa naj bi Ipanema bila najlepši kraj za ogled sončnega zahoda v Riu.

Tekek, Malezija
Na vzhodni strani malezijskega polotoka leži otok Tioman (Palau Tioman), eden izmed bolj umirjenih otokov v jugovzhodni Aziji. Tekek je glavno naselje na otoku in privablja turiste s svojo 3-kilometrsko plažo, na kateri lahko vsak najde svoj raj z visečo mrežo in mrzlo pijačo v roki. Ko postane prevroče, se lahko ohladiš v morju, ki je znano po vrhunskem snorklanju, večer pa je čas za umirjene zabave na plaži ob žaru.

Otok Nemto, Papua Nova Gvineja
Za bolj avanturistične popotnike priporočamo plaže na otoku Nemto v Papui Novi Gvineji. Na otok lahko prideš po 4-dnevni vožnji s kajaki, na kateri boš užival v neokrnjenih plažah, potopljenih letalih iz druge svetovne vojne in barvitih koralnih grebenih. Ko dosežeš otok (nujno z uradno registriranima dvema prebivalcema!), se avantura raziskovanja šele začne: bele peščene plaže s palmami, iz katerih se oglašajo papagaji, in otoška vraža o čudni pošasti, ki naseljuje notranjost otoka ter se oglaša kot King Kong. Bi si upal raziskati otok?


(vir)

Playa del Amor, Mehika
Podzemna plaža se sliši kot kakšen pravljični kraj, vendar jo lahko dejansko najdeš na otoku Merietas na zahodni strani Mehike, nedaleč od kraja Puerto Vallarta. Mehiška vlada je območje v začetku prejšnjega stoletja uporabljala kot vojaški poligon in govori se, da so prav bombe ustvarile krater, v katerem se nahaja Playa del Amor. Dostop do plaže v obliki polmeseca, ki se nahaja v zevajoči luknji v pokrajini, je možen le s plavanjem ali kajakom skozi dolg predor. Ni pa samo plaža tisto, kar jemlje dih: na poti do nje se prav lahko zgodi, da opaziš grbaste kite med njihovimi selitvami.

Upamo, da smo ti dali nekaj navdiha za naslednje potovanje, sedaj ti preostane le še klic na 080 47 42 ali obisk naših poslovalnic Nomago Travel v Ljubljani. Tako boš lahko kmalu raziskoval čudovite plaže.