Nomago zabava

Šport, ki te nauči potrpežljivosti

datum objave | 19. januar 2022
5247

Priznajmo si, golf na prvi pogled deluje precej dolgočasno. Večina nas ob omembi golfa najprej pomisli, da ta šport rezerviran le za premožne in predvsem starejše, saj izgleda kot počasen sprehod po zelenici s palico. Pa je res tako?

robert ruggiero pi6iaynzq i unsplash

Golf postaja vedno bolj priljubljena igra

Danes je golf nadvse priljubljena igra, ki je razširjena po celem svetu. In tudi cenovno ni več tako nedostopna, kot je bila včasih. Golf, kakršnega poznamo danes, izvira iz Škotske, kjer so si igralci kratili čas in s pomočjo palice udarjali prodnik po pašnikih. Danes imamo seveda urejena golf igrišča z luknjicami oziroma igralnimi polji, ki jih je praviloma 18. Vsaka luknja, ki je različne dolžine, ima predpisano število udarcev, s katerimi je potrebno žogo spraviti v luknjo. Seveda pa je cilj igre spraviti žogico v luknjo s čim manj udarci. Tudi Slovenija ima številna golf igrišča in golf klube, ki združujejo že okoli 6500 članov.

Pridobivanje novih znanj

V šolah golfa na golf igriščih ponujajo spoznavanje golfa, saj ima kot vsi športi tudi ta svoja pravila. Da lahko zavihtiš svojo palico in se preizkusiš v tem športu, pa je najprej potrebno osvojiti osnovna znanja in opraviti golf tečaj. Učenja se lahko lotiš organizirano v skupinskem tečaju ali si najameš učitelja golfa, ki se bo posvetil le tebi, da boš lahko z nekaj vaje popolnoma osvojil udarce pri golfu in se prelevil v pravega Tiger Woodsa!

Za igro potrebuješ komplet golf palic za dolge in kratke udarce, ki jih imaš skupaj z žogicami in rokavicami shranjene v golf torbi. Opremo si lahko izposodiš tudi v golf klubih. Partija golfa navadno poteka od 2 do 5 ur, zato si na večjih igriščih v izogib bolečim podplatom lahko izposodiš tudi avtomobilček. Zabava v stilu!

pexels kindel media 6572954 1

Golf je izredno zabaven in družaben šport

Ko pridobiš aktivno članstvo, se lahko udeležuješ turnirjev na golf igriščih. Prepričani smo, da boš po nekaj odigranih igrah nad tem izvrstnim športom navdušil tudi svoje prijatelje! Mnogi poslovneži se na golf igrišče odločijo povabiti svoje poslovne partnerje, saj sklepanje novih poslovnih odločitev ne bi moglo biti lepše, kot v tako zeleni in pomirjajoči okolici.

Poleg tega, da je golf zabaven ter koristen način preživljanja prostega časa in ima vsako leto več privržencev, te uči pomembnih stvari o sebi. Skozi igranje golfa se zaveš pomembnosti vizualizacije in moči sodelovanja. Nauči te, kako biti potrpežljiv, torej življenjske vrline, ki ti bo prišla prav na različnih področjih v življenju. Tako kot v življenju nasploh, tudi pri golfu ne moreš zmagati tako, da prehitiš sebe – en udarec naenkrat.

courtney cook f wrjql5 zq unsplash

Čar golfa je ravno v tem, da kljub različnim nivojem znanja posameznikov omogoča skupno igro vseh udeleženih in pri tem ni nihče prikrajšan. Igra od igralca zahteva osredotočenost, pa tudi nekaj fizične kondicije ter usklajenost gibov.

Te zanima igranje golfa na evropskih igriščih? Zate smo pripravili oddih v toplih krajih, z vključeno golf ponudbo.

Za konec pa še ena zanimivost – si vedel, da je golf edini šport, ki se je igral na Luni? Alan Shepard, slavni astronavt in prvi človek na Luni, je med misijo Apollo 14 svoj čas zabavno izrabil in uspešno zadel dve žogici za golf na luninem površju. Vesoljski navdušenci že desetletja razpravljajo, kako daleč je šla druga žoga.