Tips&Tricks

Stvari, na katere nikakor ne smeš pozabiti med pakiranjem

datum objave | 12. junij 2020
5426

Sedaj se lahko končno posloviš od stresnega pakiranja in v kovček pospraviš dejansko le tisto, kar ti bo prišlo res prav. Kaj moraš nujno uvrstiti na svoj seznam?

1. Vlažilni robčki

Vlažilni robčki morda zvenijo nekoliko staromodno, a verjemi, da nam boš na potovanju zelo hvaležen, če nas boš poslušal in jih vzel s seboj. Vlažilni robček bo tvoj rešitelj, ko si boš želel oprati roke, daleč naokoli pa ne bo tekoče vode. Z njim si boš lahko na hitro tudi očistil japonke ali pa se nekoliko osvežil med napornim potovalnim dnem.

2. Fotoaparat

Fotoaparat je obvezna oprema vsakega potovanja. Da ne bodo tvoje fotografije le na Instagramu, Facebooku in drugih družabnih omrežjih, ampak jih boš lahko kdaj tudi razvil in ustvaril svoj potovalni album.

3. Kartica popustov

Če si še študent (ali pa po možnosti učitelj) nikar ne pozabi na ISIC – kartico popustov in ugodnosti, ki ti bo pomagala privarčevati pri stvareh, kot so hrana, hostli, prevoz, vodiči in podobno.

4. Lepilni trak

Uporabiš ga lahko za krpanje lukenj v nahrbtniku ali pa za dodatno zaščito mreže proti komarjem v šotoru. Tako je majhen, da ti ne bo vzel veliko prostora, na potovanju pa se nam boš zagotovo vsaj enkrat zahvalil za ta nasvet.

5. Popotniško zavarovanje

Vemo, zavarovanje je dolgočasna tema, a vseeno je zelo priporočljivo, da ga imaš. Ne pusti, da ti izgubljeni potni list ali kakšna popotniška nesreča pokvari celotno potovanje. Zavaruješ se lahko že pred odhodom, priporočamo pa Coris zavarovanje, ki ga lahko skleneš tudi pri nas.

pakiranje

6. Potni list

Brez njega ne boš prišel daleč. Preden se odločiš za potovanje, preveri, do kdaj ti potni list velja. V nekatere države, kot so Avstralija, Tajska ali Malezija, te ne bodu pustili, če ti potni list poteče v šestih mesecih od tvojega prihoda.

Svetujemo ti tudi, da si narediš kopijo potnega lista in vseh pomembnih dokumentov in tudi to spakiraš v kovček. Najbolj enostavno bo, če si kopije pošlješ tudi na svoj e-mail, tako boš imel vedno dostop do njih.

7. Zdravila

Ne pozabi na nekaj nujnih zdravil, kot je aspirin, ki bo pomagal pri različnih bolečinah. Prav ti bo prišla tudi tigrova mast, ki je vsestransko mazilo, ki pomaga pri pikih insektov ali bolečih mišicah. Seveda pa ne pozabi tudi na zdravila proti driski, saj boš zagotovo pojedel kaj, kar tvojemu želodcu ne bo najbolj pasalo.

8. Adapter

Če ima država, v katero potuješ, drugačne vtičnice, kot si jih vajen, ne pozabi na adapter, saj drugače ne boš mogel napolniti mobilnika ali fotoaparata.

9. Spalna vreča

Če potuješ na način, da bi porabil čim manj denarja, je spalna vreča obvezna oprema. Včasih lahko pri cenejših hostlih naletiš na nekoliko nižje standarde čistoče in verjamemo, da ti bo v teh primerih spalna vreča v pomoč in olajšanje. Eno spravi v nahrbtik in bodi brez skrbi.

10. Mednarodna SIM-kartica

Da boš lahko v stiku z družino in svojimi starimi in novimi prijatelji, ki si jih spoznal na poti, ne pozabi na mednarodno SIM-kartico in se tako izogni visokemu računu za telefon.

pakiranje

11. Čepki za ušesa

Čepki za ušesa so najboljša stvar, še posebej, če si eden izmed tistih, ki nekoliko težje zaspi. S čepki boš brez težav zaspal v katerem koli hostlu, na vlaku ali letalu.

12. Sredstvo proti komarjem

Nihče ne mara srbečih pikov komarjev, zato s seboj obvezno vzemi razpršilo proti komarjem. Še posebej, če se odpravljaš na območje malarije.

13. Notes in pisalo

Če želiš na potovanju pisati popotniški blog, ne pozabi na pisalo in notes. Če si vseh pomembnih stvari ne boš zapisal takoj, jih boš zagotovo pozabil.

14. Kondomi

Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi in kje lahko koga srečaš. 😉 Zato imej za vsak slučaj s seboj tudi kondome. Naj bo varnost vedno na prvem mestu.

15. Pametni telefon

Gotovo nam ni treba posebej pisati, da svojega pametnega telefona ne smeš pozabiti doma, saj se verjetno ne odpraviš nikamor brez njega. Še posebej na potovanju pa ti bo v ogromno pomoč, ne le za brskanje po spletu, glasbo in fotografije, ampak tudi za zemljevid! Seveda ne pozabi izključiti prenosa podatkov, da te ob vrnitvi domov ne preseneti visok račun.

pakiranje

16. Slušalke

Slušalke ti bodo prišle prav, ko se boš na vlaku ali letalu želel zatopiti v svoje misli in izogniti poslušanju debat sopotnikov, ki te še zdaleč ne zanimajo.

17. Ključavnica

S seboj vzemi kakšno ključavnico, ki ti bo pomagala ohraniti stvari iz nahrbtnika na varnem, prav tako pa boš z njo lahko zaklenil omarico v hostlu.

18. Toaletni papir

Čudno, kajne? Ampak, ko boš potoval po Latinski Ameriki in Aziji, kjer je toaletni papir na javnih straniščih prava redkost, se nam boš zahvalil za ta nasvet.

19. Šal

Ne tisti debel zimski volnen šal, ampak velik lahek šal. Lahko ga boš uporabil kot pregrinjalo, če bo hladno, ali pa kot odejo za na plažo.

20. Vize

Brez vize ne boš prišel daleč, zato se dvakrat prepričaj, da si res skrbno spakiral čisto vse potrebne papirje.

Zdaj pa res ni druge, kot da odpotuješ. Preveri recimo naše aktualne cool akcije in nam pošlji povpraševanje.