Tips&Tricks

TOP 10 destinacij, ki jih moraš obiskati v letu 2016

datum objave | 27. december 2015
13628

Na podlagi rezervacij in povpraševanj popotnikov smo pripravili seznam 10 top destinacij, ki bodo v letu 2016 najbolj zanimive za obisk. Stari favoriti (kot sta na primer Vanuatu in Bali) bodo še naprej priljubljene destinacije, prav tako bo Avstralija visoko na popotnikovi „bucket listi“.

1. Bali

Bali

Vedno veliko število obiskovalcev na Baliju dokazuje, da tej destinaciji enostavno ni para in bo tudi v letu 2016 ostal najbolj priljubljen turistični kraj.

2. Grčija

Finančna kriza v Grčiji morda prevladuje v naslovih novic, vendar to popotnikov prav nič ne odvrača od rezervacij in obiskov Grčije. Finančna kriza in posledični referendum je bila pomembna svetovna novica, zaradi katere so ekonomisti postali zaskrbljeni za prihodnost evra in tudi Grčije kot turistične destinacije, a kljub temu ne ocenjujemo precej nižjega obiska v letu 2016. Grčija je pogosto tudi precej cenovno ugodnejša vstopna točka v Evropo, kot so na primer London, Pariz ali Rim.

3. Tasmanija

Tasmanija

Zanimanje za majhno otoško državo se povečuje in povpraševanje letno narašča do 27 %. Tasmanija je edinstvena, na eni strani ponuja divjino, na drugi pa umetnost in kulturo. Hrana je odlična, kolonialna zgodovina pa nadvse zanimiva. Ni čudno, da je država zanimiv počitniški kraj tako za družine kot za avanturistične popotnike.

4. Republika Vanuatu

Vanuatu

Vanuatu, otoška država v južnem Pacifiku je v zadnjih nekaj mesecih doživela porast priljubljenosti, kljub nedavnemu ciklonu. Prizadevanja za obnovo so bila zelo močna in so se odvijala z znatno hitrostjo, tako je svoja prenovljena vrata odprlo že več kot 85 % hotelov in letovišč, ki odprtih rok sprejemajo goste. Vanuatu bo v letu 2016 zanimiva počitniška izbira, saj ponuja raznolike otoške dejavnosti in nekatere izmed najbolj avtentičnih kulturnih izkušenj v južnem Pacifiku. Vanuatu je kot nalašč za družine z otroki, na drugi strani pa zanimiv tudi za bolj drzne turiste, saj je med drugim tudi dom enega najbolj dostopnih aktivnih vulkanov na Svetu, Mt Yasur, kjer si lahko ogledaš brbotajočo lavo.

5. Severni teritorij

Severni teritorij

Zaznati je moč 25 % letno povečanje povpraševanja za Uluru in Severni teritorij. V bližini se nahaja Darwin, ki je tudi vedno bolj priljubljena točka in ponuja vedno več različnih turističnih tur in ogledov.

6. Brazilija

Brazilija

Zdi se, kot bi bilo včeraj, ko je bila Brazilija gostiteljica FIFA nogometnega prvenstva, zdaj pa so že na vrsti olimpijske igre 2016 v Riu de Janeiru. Skupno je na voljo 7,5 milijona vstopnic za 16-dnevni športni dogodek in nadaljnjega 1,8 milijona vstopnic za 12-dnevne paraolimpijske igre, zaradi česar je pričakovati, da bo Brazilija v letu 2016 med bolj zanimivimi državami. Kot največja država v Južni Ameriki je Brazilija tudi ena izmed najbolj privlačnih destinacij na svetu, znana po sambi, nogometnih zvezdah in super modelih.

7. Portugalska

Portugalska

Portugalska je čarobna obmorska država, kjer lahko potniki uživajo v pristnem okusu tamkajšnjega sproščenega življenja. Veliko popotnikov se na Portugalsko odpravlja s križarkami, obisk te dežele pa je še posebno zanimiv času trgatve, septemba in oktobra.

8. Hong kong

Hong Kong

Najbolj znan kot raj za nakupovalce, bo Hong Kong tudi s svojo odlično ponudbo hrane, nočnim življenjem, znamenitostmi, športnimi prireditvami, aktivnostmi na prostem in kulturo meka za popotnike v letu 2016.

9. Nova Kaledonija

Nova Kaledonija

Zakaj v Novo Kaledonijo v letu 2016? Ker ta država ponuja eno izmed najboljših in najbolj obiskanih plaž na svetu. V letu 2015 so se rezervacije povečale kar za 178 %! Ta francoska čezmorska država, bivša kolonija, stoji na eni izmed največjih lagun na svetu, tako daleč od Pariza, a prav na pragu Avstralije. Nova Kaledonija je edinstvena destinacija, ki je leta 2016 ne smete zamuditi. Ponaša se z glamurjem Francije ter z gostoljubnostjo Tihega oceana in velja za pravi eksotičnih raj.

10. Nova Zelandija

Nova Zelandija

Nova Zelandija je kraj, ki nudi za vsakogar nekaj. Njena veličastna pokrajina in obala sta bili prizorišče veliko znanih filmov, bogata je z zgodovino in kulturo, ponuja na tisoče kilometrov sprehodov in zanimivih pohodniških poti, spektakularnih otokov, da ne omenjamo geotermalnih področij in vulkanov. Če na tla Nove Zelandije še niste stopili, je v letu 2016 pravi čas za to.

Če želite rezervirati katero izmed omenjenih destinacij nam pišite na travel@nomago.si ali nas pokličite na 080 47 42 in pomagali vam bomo pri iskanju letalskih kart in organizaciji celotnega potovanja.