Spoznaj in razišči izjemno Portugalsko otočje, ki je polno osupljive narave na aktiven način – nezahtevni trekingi, ki omogočijo spoznati naravo in način življenja ter kulinarične posebnosti na otokih sredi Atlantika.

Azori so otoška skupina vulkanskega nastanka. Še danes marsikje lahko vidimo izvire vroče vode in dima (fumarole), naravna kopališča z toplo vodo ter jezera v ugaslih kraterjih.

Geografska lega Azorov zagotavlja dovolj vlage, sončnih dni in konstantne temperature, kar daje izvrstne pogoje za bujno vegetacijo. Hkrati pa so temperature idealne za pohodne aktivnosti ter tudi osvežujoče kopanje v Atlantiku.

Za aktivno spoznavanje Azorov smo izbrali otoka Sao Miguel in Terceira.

Dodatne informacije

DestinacijaAzori
DržavaPortugalska
Trajanje10 dni
Stil potovanjaOrganizirani
Termin potovanja

27.10.- 5.11.2022

Cena Vključuje
 • Povratni letalski prevoz iz enega od letališč v Italiji preko Lizbone na otok Sao Miguel in povratek iz otoka Terceira, letališke pristojbine, osebna prtljaga ( 20 kg )
 • Notranji let Sao Miguel Terceira
 • Nočitve v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom, hoteli 3 ***
 • Vsi prevozi na otokih z vključenimi vodenimi pohodniškimi izleti ( slovenski vodnik )
 • Povratni prevoz do / iz letališča ( odhod iz Ljubljane )
 • Vodenje in organizacija izleta
Doplačila
 • Enoposteljna soba 280 €
 • Izlet na opazovanje kitov približno 60 €/ os.
 • vstopnine ( jama Algar do Carvao, naravna kopališča, muzeji ) in kosila / večerje

Splošni pogoji:

Splošni in posebni pogoji so sestavni del programa, v celoti do razpoložljivi na spletni strani https://www.nomago.si/splosni-pogoji ali razpoložljivi v potovalni agenciji v natisnjeni obliki.

Opomba: Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo. V primeru povišanja cen prevozov si organizator pridružuje pravico povišanja cene do 27 EUR.

Potovanje bomo začeli na otoku Sao Miguel, kjer bomo v štirih aktivnih dneh obiskali večino najbolj znanih krajev: Ponta Delgada,  Villa Franca, Mosteiros, Furnas , Lagoa do Fogo, Maia in prehodili kar nekaj kilometrov na zanimivih in ne prezahtevnih poteh s čudovitimi razgledi.

Za drugi del potovanja bomo poleteli na otok Terceira, ki je dosti manjši in enostavnejši za izlete. Glavno mesto Angra de Herosimo, kraji Biscotos, Santa Barbara, Praia Da Vitoria…. ter obisk nacionalnega parka Lagoa do Cerro, kjer se nas čaka pohod skozi divjo vulkansko pokrajino. Obiskali bomo tudi zanimivo podzemno jamo Algar do Carvao, ki je nastala kot vulkanska cev, tipične lokalne gostilne in vinske kleti, našel pa se bo tudi čas za ogled kitov in delfinov.

Program* po dnevih bomo prilagajali vremenski napovedi in ‘ fizični pripravljenosti ‘ skupine. Večeri bodo namenjeni obiskom restavracij s tipično lokalno hrano, ki so dobro zapisane pri domačinih in obiskovalcih.

*Program pohodnih izletov se lahko spremeni glede na vremenske pogoje.

1

1 dan: Odhod

 • Prevoz iz Ljubljane do letališča v Bologni;
 • popoldanski let iz Bologne preko Lizbone na otok Sao Miguel/ Ponta Delgada;
 • nastanitev v hotelu.
2

2. dan: Ponta Delgada in Villa Franca

V dopoldanskih urah bomo raziskovali glavno mesto Ponta Delgada, ki spominja na pomanjšano Lizbono. Popoldan se bomo ob obali odpravili do mesta Villa Franca  in na razgledno točko s cerkvijo Ermida da Senhora da Paz, od koder se nam odpre čudovit pogled na južno obalo otoka.

3

3. dan: Sette Cidades - Vista de Rei - Mosteiros - Ponta del Gada

Odpravili se bomo na pohodni izlet do vulkanskih jezer in parka Sette Cidades (dobri 2 uri hoje).

Prvi postanek bo na  razgledni točki Vista de Rei s katere se ob lepem vremenu odpira čudovita pogled na celotno pokrajino z jezeri, ki so nastala v vulkanskih kraterjih. Pri edinem hotelu s 5 ***** na Portugalskem, ki žal nikdar ni gostil gostov, bomo začeli naš pohodni del.

Pot, ki vodi po robu te doline, ponuja čudovite poglede na Atlantski ocean na eni ter jezera na drugi strani, nas pripelje do vasice Sette Cidades ob jezerih. Ob povratku se bomo ustavili še na severozahodnem delu otoka v kraju Mosteiros, ki z naravnimi bazeni v morju nudi varno zavetje kopalcem.

Povratek v Ponta del Gada in  večerja v eni od lokalnih restavracij.

4

4. dan: Furnas - Poca de Dona Beija - Terra Nostra

Pohodni del izleta bomo začeli v mestecu Furnas, kjer v dobrih 2 urah obkrožimo jezera. Vmes bomo imeli priložnost videti kako se v vročih fumarolah tik pod površjem s pomočjo narave kuha ena od specialitet tega področja – Cozida (lahko bi rekli Pod peko, le da vročo žerjavico nadomesti vroča voda iz globin). Privoščili si jo bomo v eni od lokalnih gostiln.

Pred tem se bomo odpravili na zasluženo kopanje v  park Poca da Dona Beija, kjer izvira vroča voda in se pretaka med številnimi bazeni. Po kosilu si bomo vzeli čas za ogled enega najlepših botaničnih parkov v Evropi – Terra Nostra.

Povratek v hotel in prost večer.

5

5. dan: plantaža čaja - naravni park z izviri Cladeira Velha - jezero Lagoa Fogo

Odpravili se bomo na severni del otoka kjer bomo obiskali edino plantažo čaja v Evropi, se sprehodili po obalnih poteh nad klifi, obiskali bomo naravni park in kopališče z vročimi izviri Caldeira Velha), ob povratku se bomo ustavili na enem od najlepših  razgledov na vulkansko jezero  Lagoa Fogo.

Sledi prost večer.

6

6. dan: Terceira - Angra de Heroismo - Praia de Vittoria - Monte Brasil

Po zajtrku sledi let na otok Terceira.  Na poti od letališča do glavnega mesta Angra de Heroismo, kjer bomo nastanjeni, se bomo ustavili  še v letoviškem mestu Praia da Vittoria. Sledi prosto popoldne za raziskovanje mesta oz. kratek izlet v park Monte Brasil nad mestom.

7

7. dan: Misterios Negros - Algar do Carvao

Odpravili se bomo pohodni izlet v nacionalni park Misterios Negros. Sledijo slabe 3 ure hoje po vulkanskem parku, kjer uspevajo številne rastlinske vrste.

Dan bomo nadaljevali z ogledom jame Algar do Carvao in se na povratku ustavili še v enem do obalnih mest ter se osvežili v morju.

8

8. dan: Biscotos - Raminho

Odpravili se bomo na severozahodni del otoka.ž

Obiskali bomo Biscotos, Raminho in naredili pohodni izlet do obale, ki nas vodi nad visokimi klifi, ki padajo v morje (2 uri hoje).

Zasluženo kosilo si bomo privoščili v lokalni restavraciji Caneta ter izlet zaključili z obiskom vinske kleti. Trte, ki rastejo na vulkanskih kameninah dajejo tipičen teroar vinom tega področja.

9

9. dan: Prost dan

Prosti dan v glavnem mestu, ki ga lahko izkoristite za  izlet. Priporočamo ogled  kitov in delfinov (doplačilo) oz. pohod v park Monte do Brasil ( 2-3 ure ).

10

10. dan: Povratek

Po zajtrku sledi odhod na letališče in povratni let Terceira – Lisbona – Milano in transfer Milano  – Ljubljana.

Predviden prihod pozno zvečer.

anika m knftkkfpbqw unsplash 1
daniel wallace iliteyruu7u unsplash
damir babacic xi7csame77q unsplash
vera gorbunova z1h htpferu unsplash
damir babacic 1qv9vw5or7c unsplash
damir babacic koo1g6hwmu0 unsplash
rodrigo ramos jjfnov koy4 unsplash

Koda potovanja: