Za prvomajske počitnice si privošči izlet po čudoviti italijanski deželi Apulija.

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Trajanje4 dni
DržavaItalija
KontinentEvropa
DestinacijaItalija
Začetek in konecod Nove Gorice do Nove Gorice
Kaj je vključeno
Kaj ni vključeno
 • Dodatne fakultativne vstopnine,
 • obvezne slušalke za ogled v San Giovanni Rotondo (cca. 1,5 €/osebo, plačljivo na destinaciji),
 • zavarovanje odpovedi zaradi bolezni ali smrti v višini 4,3 % vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini,
 • pijača pri obrokih,
 • doplačilo za enoposteljno sobo 60 €/osebo,
 • vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«.
Cena
 • 339 € na osebo (pri najmanj 48 udeležencih)
 • 349 € na osebo(pri najmanj 45 udeležencih)
 • 368 € na osebo(pri najmanj 40 udeležencih )
Vstopne točke
 • Nova Gorica
Predvideni odhodi
 • 26. Oktober 2019

Min št. udeležencev: 48

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. Dan: Nova Gorica/Loreto/San Giovani Rotondo

Odhod iz Nove Gorice ob 4. uri zjutraj ter vožnja s postanki mimo Ancone proti Loretu. V mogočni baziliki se po izročilu nahaja hiša Svete družine iz Nazareta. Ogled hiše znotraj bazilike, katere izjemno zunanjost so v renesansi okrasili renesančni umetniki. Sledi vožnja na področje nacionalnega parka Gargano. Prihod v vasico San Giovanni Rotondo, kjer je deloval pater Pij, znan po številnih čudežnih ozdravljenjih. Ogledali si bomo mozaik, ki ga je izdelal slovenski pater Rupnik. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2

2. Dan: Polignano al Mare/Ostuni/Alberobello

Po zajtrku vožnja v slikoviti Polignano al Mare, starodavno ribiško vasico, ki leži na klifih nad Jadranom. Sprehod po čudovitem starem mestnem jedru. Nadaljevanje vožnje v osrčje Apulije. Presenečeni boste nad lepotami pokrajine: kamnite obale, dolge in peščene plaže, kraški pojavi, številni vinogradi in nasadi stoletnih oljk. Obiskali bomo  kmetijo južno od Barija, kjer  bomo poskusili oljčno olje. Vožnja do belega mesteca Ostuni, ki velja za enega najlepših in tudi najbolj prijetnih mest Apulije. V svoji akropolski podobi  na treh vzpetinah sredi večno zelenih oljčnih nasadov deluje resnično izjemno. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali središče z nenavadno arhitekturo snežno belih hiš z vrsto drobnih zanimivosti, ki naredijo to mesto zelo atraktivno. Sledi vožnja v prestolnico trulijev, mestece Alberobello. Truliji so okrogle pritlične bele hišice iz suho montažnih zidov, katerih nastanek sega celo v 13. stoletje. Mestece je zaradi izjemne arhitekture na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Zunanji ogled mesteca, po zaključenem ogledu vožnja v hotel, namestitev in večerja v lokalni restavraciji.

3

3. Dan: Alberobello/Matera/Bari

Zajtrk v hotelu, sledi ogled notranjosti enega največjih trulijev, imenovanega „Trullo sovrano”. Sledi vožnja v Matero, ki slovi po starem delu mesta z imenom “Sassi di Matera”. Sassi so pradavna bivališča v naravnih jamah ali pa izklesana v skale. Navdušeni bomo nad nenavadnim kompleksom v skalo vklesanih cerkvic in belo obarvanih hišk, ki jih lahko imenujemo urbanistični čudež davnine in so na Unescovem seznamu svetovne kulturne in naravne dediščine. S pomočjo zunanjega ogleda bomo spoznali, kako so živeli prebivalci mesta. Ogledali si bomo notranjost enega izmed tipičnih jamskih prebivališč „Casa Grotta”. Vožnja v Bari, ki je bil v preteklosti središče bizantinske oblasti v Italiji, v času, ko je bil emirat, pa tržišče s sužnji iz dežel od Dalmacije do Poljske. V starem mestnem jedru stoji mogočna bazilika sv. Nikolaja, ki so jo zgradili v 11. stoletju. Namenjena je bila pokopu posmrtnih ostankov Sv. Miklavža. Ogledali si bomo bogato opremljeno notranjost z veliko dragocenostmi: ciborij iz 12. stoletja, škofovski prestol in lepe freske. Po zaključenih ogledih vožnja v hotel, večerja in nočitev.

4

4. Dan: Castel del Monte/Nova Gorica

Po zajtrku bomo obiskali enega najpomembnejših kulturno-zgodovinskih spomenikov Apulije – Castel del Monte, ki je nastal po zamisli Friderika II., kralja svetega rimskega cesarstva. Menda naj bi bil kopija osmerokotnega svetišča iz Jeruzalema kot lovskega dvora, vendar v njegovi notranjosti ni jedilnic in dvornih sob, ne osnovnih obrambnih grajskih elementov. Skratka, grad že skoraj osem stoletij obdaja tančica skrivnosti, ki jo bomo deležni tudi mi. Po zaključenem ogledu vožnja s postanki proti domu.

Alberobello
Očarljiva mesteca v apuliji 2
Ostuni
Matera 1
Loreto
Castel del monte
Bari
Apulia
Matera

Koda potovanja: 2019009093