Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Trajanje6 dni
DržavaNemčija
KontinentEvropa
DestinacijaNemčija
Kaj je vključeno
Kaj ni vključeno/doplačila
  • Fakultativna doplačila ob prijavi: zavarovanje tveganja odpovedi zaradi bolezni ali smrti v višini 4,3 % vrednosti aranžmaja,
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini,
  • vstopnine, plačljive na destinaciji: Grad Schwerin: 8,50 €, Nacionalni park Königsstuhl: 9,50 €,
  • doplačilo ob prijavi:  enoposteljna soba 135 €.
Cena
  • 669 €/osebo (pri najmanj 46 udeležencih),
  • 711 €/osebo (pri najmanj 38 udeležencih).
Popusti
  • 20 € na osebo za sedeže z omejenim pogledom (razpoložljivih le osem mest).
Predvideni odhodi
  • 25. Junij 2019

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. dan: Slovenija/Bayreuth/Magdeburg

Odhodi v zgodnjih jutranjih urah iz Nove Gorice, Ljubljane in Celja. Vožnja do Bayreutha na Bavarskem. Mesto je najbolj znano po Wagnerjevem festivalu, ki vsako leto poteka v dvorani Festspielhaus, pohvali pa se lahko tudi z eno najlepših opernih hiš. Sprehodili se bomo mimo Wagnerjeve in Lisztove hiše in po mestnem parku do dvorca Neues Schloss, mimo opere in po starem mestnem jedru. Pot bomo nadaljevali do Magdeburga, ki je bil nekoč eno najpomembnejših srednjeveških mest na stari celini. Ogledali si bomo mestno katedralo, ki s svojimi 800 leti velja za prvi primer gotske arhitekture v Evropi, trg Alter Markt s staro mestno hišo in magdeburškim jezdecem, se sprehodili mimo številnih romanskih stavb in Hundertwasserjeve »zelene citadele«. Večerja in nočitev v hotelu.

2

2. dan: Magdeburg/Schwerin/Wismar/Rostock/otok Rügen

Po zajtrku bomo pot nadaljevali do Schwerina. Mesto je skriti dragulj na severu, ki je sestavljeno iz tretjine vode, tretjine gozda in tretjine stavb. Ponaša se z izredno grajsko palačo na otoku sredi jezera, ki velja za pravi biser romantičnega historizma. Ogled gradu možen z doplačilom. Pot bomo nadaljevali do majhnega pristaniškega mesta Wismarja. Sledi ogled mesta in njegovega starega hanzeatskega središča v stilu gotike, grajenega z značilno opeko, zaradi česar je od leta 2002 del Unescove svetovne dediščine. V središču mesta sta tudi največji trg v Nemčiji, ki ga obkrožajo elegantne stavbe v stilu 14. stoletja, in mogočna cerkev sv. Nikolaja. Pot nas bo vodila do Rostocka, kjer se pomembnost pristanišča skozi stoletja bogato odraža tudi v njegovi arhitekturi baltske gotike z znamenito rdečo opeko. Tam navdušujejo tudi novi trg, stavba mestnega sveta, Marijina cerkev in znamenita ulica Kröpeliner Strasse. Za tem se bomo podali na največji nemški otok Rügen, ki se ponaša s prelepimi peščenimi plažami, ribiškimi vasicami in pravljičnimi gradovi. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3

3. dan: Otok Rügen/Binz/Königsstuhl

Po zajtrku sledi izlet po otoku. Med krajema Binz in Göhren nas bo zapeljal parni vlak Ronald. Po ogledu mesta Binz, največjega mesta na otoku, ki slovi tudi kot zdraviliško mesto z izjemno kopališko arhitekturo, peščenimi plažami in čudovitim pristaniškim mostom, bomo pot nadaljevali do narodnega parka Königsstuhl. Slednji je ena najpomembnejših točk nemške baltske obale z edinstveno naravo, ki se ponaša z gozdom, morjem, belimi klifi in peščeno obalo, polno belega peska. Vstop v park z doplačilom. Povratek v hotel, nočitev in večerja

4

4. dan: Otok Rügen/Putbus/otok Hidensee

Po zajtrku si bomo ogledali mestece Putbus, kjer se je začel razvijati poletni turizem. Ob obali si je namreč poletno rezidenco zamislil nemški princ in švedski guverner Wilhelm Malte I. in leta 1810 v klasicističnem slogu zgradil palačo, številne druge zgradbe ter parke. Palače ni več, ohranjene pa so številne lične zgradbe, katerih namembnost je drugačna kot nekoč. Zanje je značilna bela barva, zaradi katere Putbusu pravijo tudi »belo mesto«. Pot nas bo vodila do znamenitega lovskega gradu Grantiz, kjer nas čakata postanek in zunanji ogled. Pot bomo nadaljevali v pristanišče Schaprode in se z ladjo zapeljali na otok Hidensee, ki so ga že pred stoletjem odkrili umetniki, danes pa slovi po svojih naravnih lepotah in kot otok brez avtomobila. Po pristanku se bomo podali do mesta Kloster, središča otoka s cerkvijo in rojstno hišo nobelovca Gerharda Hauptmana ter etnografskim muzejem. Po končanem ogledu se bomo vkrcali na ladjo in se vrnili na otok Rügen. Večerja in nočitev.

5

5. dan: Otok Rügen/Stralsund/Neubrandenburg/Leipzig

Po zajtrku bomo zapustili otok Rügen in se odpravili v Stralsund. Pristanišče je bilo v času hanzeatske trgovske zveze eno najpomembnejših v tistem delu Evrope in je premoglo kar 300 trgovskih ladij. Iz tistih časov so ohranjene številne zgradbe, ki tvorijo staro mestno jedro in so pod Unescovo zaščito. Najbolj znamenita stavba je mestna hiša, slikovita opečnata zgradba, ki s svojo podobo daje velik pečat trgu Alter Markt, ki ga obdajajo hiše iz različnih obdobij. Sledi obisk mesta »štrih vrat«, znanega po svoji bogati dediščini srednjeveške gotike, Neubrandenburg, z odlično ohranjenim sedem metrov visokim mestnim obzidjem iz 14. stoletja in štirimi mestnimi vrati. Pot bomo nadaljevali proti Leipzigu, mestu z več kot 850-letno zgodovino. Bogato trgovsko in sejemsko mesto se ponaša tudi z bogato glasbeno tradicijo. Ogled starega mestnega jedra z renesančno mestno hišo in starimi hišami s številnimi pasažami ter cerkvijo svetega Tomaža, kjer je  Johann Sebastian Bach delal kot kantor in dirigent.

6

6. dan: Leipzig/Bamberg/Slovenija

Po zajtrku nadaljujemo pot v mesto Bamberg. Mesto je bilo ustanovljeno daljnega leta 1007 in je zgrajeno na sedmih gričih, na katerih se nahajajo cerkve in dvorci. Poleg arhitekture se mesto lahko pohvali še kot mesto piva, z mogočno stolnico, ki je pomemben arhitekturni spomenik iz dobe na prehodu iz pozne romanike v prebujajočo se gotiko z izjemno kiparsko dekoracijo ter mestno hišo, ki se nahaja na otočku sredi reke. Po zaključenih ogledih vožnja proti domu. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

Severna nemčija
severna nemčija 1
severna nemčija 21
severna nemčija 20
severna nemčija 19
severna nemčija 18
severna nemčija 17
severna nemčija 16
severna nemčija 15
severna nemčija 14
severna nemčija 13
severna nemčija 12
severna nemčija 11
severna nemčija 10
severna nemčija 9
severna nemčija 8
severna nemčija 7
severna nemčija 6
severna nemčija 5
severna nemčija 4
severna nemčija 3
severna nemčija 2

Koda potovanja: