Doživi čare Bavarske dežele z večstoletno tradicijo božičnih sejmov. Tu so doma omamne arome kuhanega vina in medice, razna božična peciva in druge tradicionalne jedi, sprehodi po božično okrašenih mestih ob bleščečih stojnicah in zvokih glasbe.

Za vse imetnike ISIC in ITIC izkaznic (dijaška, študentska, mladinska ali učiteljska) 5 % popusta na izlet v adventnem času. Za upoštevanje je potrebno ob rezervaciji pripisati svojo serijsko številko izkaznice.

Dodatne informacije

DržavaNemčija
Trajanje2 dni
Stil potovanjaOrganizirani, Izlet
Cena po osebi

CENA IZLETA NA OSEBO:

 • 138,00 EUR (pri najmanj 45. plačanih udeležencih na avtobusu)
Kaj je vključeno
 • Storitev avtobusnega prevoza
 • Nastanitev v hotelu 3* na osnovi nočitve z zajtrkom
 • Zunanje oglede po programu in vodenje
Cena ne vključuje
 • Doplačilo za manjšo skupino najmanj 35 oseb: 24,00 EUR/osebo; najmanj 35 oseb: 35,00 EUR/osebo,
 • Vstopnine v Fuggerei, dodatnih vstopnin
 • Večerja 24 EUR
 • Zavarovanje rizika odpovedi
 • Vse kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«.
Odhodi
 • Nova Gorica, Ajdovščina, Ravbarkomanda, Celje, Trojane, Ljubljana, Kranj
Potovalni dokumenti
 • osebna izkaznica/potni list
 • potrdilo PC
Predvideni odhodi
 • 11. December 2021

Opomba: Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo. Izpolnjen mora biti eden izmed pogojev PC.

Vas zanima več? Pokličite 080 47 42, napišite e-poštno sporočilo ali obiščite našo poslovalnico, ter iz iz prve roke pridobite vse informacije o potovanju.

Za dodatne informacije preberite: Splošne pogoje poslovanja.

1

Slovenija - Augsburg

Odhod v zgodnjih jutranjih urah, in vožnja s postanki skozi Avstrijo, mimo Münchna do Augsburga. Njegova zgodovina sega v antiko, v 13 stoletju je  postalo svobodno cesarsko mesto. Največji razcvet je mesto doseglo v 15 in 16 stoletju, ko je po zaslugi mogočne bankirske družine Fuggerei  postalo eno glavnih finančnih in političnih središč tedanje Evrope in dobilo podobo renesančnega bisera. Ogled mestnih znamenitosti: srednjeveškega delavskega naselja Fuggerei, ki ima v božičnem času poseben čar renesančne mestne hiše,   Avgustovega  vodnjaka,  romansko –gotske stolnice, Maksimiljanove  cesto  s številnimi lepimi stavbami. Sledil bo obisk božičnega sejma,

Augsburški Christkindlesmarkt je eden najlepših božičnih sejmov v Nemčiji, saj  temelji na tradiciji, ki sega več kot 500 let nazaj. Pod  božično jelko bomo občudovali jaslice, za katere so bile velike figure izrezljane v Oberammergau. Tu je  Nebeška pošta, kjer boste lahko oddali pošiljke z novoletnimi voščili. Na fasadi mestne hiše  bomo občudovali igro angelov. Tu je še preko 150 božični stojnic, kjer se boste lahko razvajali  s številnimi božičnimi izdelki in dobrotami.

Vožnja v hotel in nočitev (večerja za doplačilo ob prijavi)

2

Augsburg – München – Slovenija

Po zajtrku  vožnja v Bavarsko prestolnico München.  Sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti. Mimo  kraljeve palače, po prestižni ulici Maximillian Strasse, Maksimiljanove univerza, Odeonsplatz. Po avtobusnem  ogledu se bomo peš podali v staro mestno jedro, mimo Karlstora, Michaelove cerkve stolnice do znamenitega Marienplatza, kjer se nahaja največji božični sejem v Münchnu. Tu zrastejo  lične bavarske brunarice, v katerih prodajajo ročno izdelane jaslice, božično-novoletne okraske, ročno izdelana božična darila, pečena jabolka in druge sladkarije ter seveda klobase in  kuhano vino. Ves trg je ovit v zapeljive predbožične vonjave. Prisluhnili bomo  božičnim pesmim, katere vsako popoldne  v adventnem času z balkona mestne hiše glasbeniki izvajajo v živo.

V poznih popoldanskih urah vožnja proti domu, prihod v poznih večernih urah.

untitled design 6

Koda potovanja: