NEOKRNJENI BRKINI – KRAŠKA ZELENA OAZA

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Gričevnati Brkini so del Krasa, kjer se prepletata celinska in mediteranska klima. Zasanjana dežela s svojim počasnim življenjem vabi k sprostitvi v prvinski naravi. Brkini so od nekdaj poznani po sadju, zato si bomo ogledali hladilnice, prostor za destilacijo in sušilnico sadja družinske sadjarske kmetije. Brkinske sadjarske dobrote bomo spoznali tudi z okušanjem in tako razveselili svoje brbončice.

V kisarni bomo izvedeli več o jabolčnem kisu s čemažem, ki velja za njihovo posebnost. Nad slikovito dolino kraljuje grad Prem, ki nam bo s svojimi obrambnimi zidovi in skrivnimi prehodi razkril zanimive zgodbe iz svoje burne preteklosti. Grad je bil prizorišče mnogih bitk, vse od rimskih časov, turških vpadov in vojne vihre 20. stoletja.

Kosilo si bomo privoščili na turistični kmetiji in si tako nabrali novih moči za ogled mesta mlinov in žag, ki jih je bilo nekdaj več kot 50. Sprehodili se bomo do izvira slapu, ki priteče izpod gmote Snežnika. Slap se pojavile ob večjih deževjih, v sušnem obdobju pa presahne. Ko je vode dovolj, se iz strme stene zliva vodna pahljača enega najlepših slapov, zelena podlaga mahu in belina razpenjene vode pa mu dajeta posebno milino.

Za konec si bomo ogledali še stari mlin in etnološko zbirko ter se v večernih urah vrnili domov.

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaSlovenija
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • obisk sadjarske domačije
  • ogled gradu Prem
  • ogled mesta mlinov in žag
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

brkini kras slovenia

Koda potovanja: