Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Trajanje2 dni
DržavaAvstrija
KontinentEvropa
DestinacijaAvstrija
Začetek in konecod Nove Gorice do Nove Gorice
Kaj je vključeno
Kaj ni vključeno
  • Storitev, ki niso izrecno navedene pod cena vključuje,
  • zavarovanja za rizik odpovedi v primeru bolezni ali smrti v višini 4,3 % od vrednosti aranžmja oziroma minimalno 7,12 / prijavnico,
  • dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini,
  • enoposteljne sobe (doplačilo 20 €),
  • doplačila v primeru manjše skupine od 35 do 44 oseb (21  na osebo). 
Doplačila na destinaciji
  • Vstopnina v živalski vrt (18 /osebo za skupine nad 10 oseb).
Fakultativne vstopnine
  • Hofburg (vključene audio slušalke) 13,9 /osebo,
  • cerkev Sv. Štefana 6 /osebo.
Cena
  • 149 € na osebo (pri najmanj 45 udeležencih)

 

Doplačilo v primeru manjše skupine od 35 do 44 oseb: 2/osebo. 

Predvideni odhodi
  • 13. April 2019

Min št. udeležencev: 45

Te zanima več? Piši na e-naslov potovanja.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. Dan: Nova Gorica/Dunaj

Odhod iz Nove Gorice ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Ljubljane, Maribora in Gradca z vmesnimi postanki za oddih. Ob prihodu si bomo avstrijsko prestolnico najprej ogledali „z višine”, saj se bomo povzpeli na stolp ob Donavi, ki s svojimi 252 metri velja za najvišjo stavbo v Avstriji. Mesto bomo spoznali s panorame na 150 m višine. Nato se odpravimo v mesto, ki ga še danes preveva blišč preteklih stoletij. Naredili bomo orientacijski ogled najznačilnejših stavb, ki stojijo ob Ringu in pričajo o moči nekdanje dvojne monarhije. Ob širokem bulvarju okoli starega mestnega jedra se vrstijo pomembne palače, trgi in številne kavarne. Videli bomo nekatere najlepše zgradbe Dunaja (zunanji ogledi): Opero, Mestno hišo, Parlament, Univerzo, Borzo, Naravoslovni in Umetnostnozgodovinski muzej, cesarsko palačo Hofburg, skratka »izložbeno vitrino« nekdanje monarhije. Nadaljevali bomo po starem mestnem jedru,  si zunanje ogledali veličastno cerkev Sv. Štefana, znano kužno znamenje ter videli nekatere zgradbe, delo naših arhitektov Plečnika in Fabianija. Po ogledih sledijo namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2

2. Dan: Dunaj/Nova Gorica

Po zajtrku odhod do čudovite poletne rezidence Schönbrunn, rezidence, ki  je pod vladavino Marije Terezije dobila današnjo mogočno podobo. Schönbrunn in njegovi vrtovi po zgledu francoskega Versaillesa so bili njeno najljubše bivališče. Ogled bogate notranjosti, med katerim boste lahko izvedeli marsikaj o bogati in pestri zgodovini. Nekaj prostega časa za morebitno pokušnjo značilne torte Sacher. Sledi ogled najstarejšega živalskega vrta na svetu, ki se nahaja v bližini dvorca (doplačilo na licu mesta). Tu prebiva prek 700 živali z vseh kontinentov, med drugim pande, koale, nosorogi, tjulnji, orangutani, žirafe idr. Skupaj z dvorcem Schönbrunn sodi pod Unescovo zaščito, veljata pa za najbolj obiskani kulturni znamenitosti v Avstriji. Po ogledu sledi povratek v Novo Gorico, kamor prispemo v nočnih urah. 

Dunaj
Dunaj

Koda potovanja: 2019009131