Stockholm je odlična citybreak destinacija. Zaradi svoje lege na obali jezera Mälaren velja za eno najlepših evropskih prestolnic. Je lep, čist in enostaven za raziskovanje. Je eleganten z impresivnimi zgradbami, očarljivimi uličicami in sproščujočimi zelenami površinami. Švedska prestolnica, leži tako rekoč na vodi, tako da boste, ne glede na to kam greste, uživali v čudovitem razgledu na vodo in prečkali veliko mostov. Za raziskovanje okolice imate na voljo avtobuse, podzemno železnico, trajekt ali vlak.

Ker pa prevoz ni najcenejši, vam svetujemo, da si uredite Stockholm Card, ki vam omogoča brezplačen dostop skoraj povsod v okrožju in vstop v večino muzejev. Mesto ima namreč impresivno paleto muzejev, parkov, umetniških galerij in odličnih restavracij. Je pa tudi idealna lokacija za enodnevne izlete. Potrebovali boste vsaj tri dni, da obiščete večino znamenitosti.


Kaj početi v Stockholmu?

 1. Nakupovanje v Drottninggatanu: znamenita ulica polna priljubljenih veleblagovnic, dizajnerskih butikov …
 2. Oglejte si kraljeve dragulje, ruševine stare palače in novo palačo na enem mestu v Muzeju kraljeve palače. Ena od zabavnih stvari v Stockholmu, ki jo morate doživeti, je menjava straže pred kraljevo palačo.
 3. Obiščite palačo Drottingholm, kjer trenutno živita švedski kralj in kraljica. Grad je na UNESCOVEM seznamu svetovne dediščine, zunaj palače pa je velik vrtni park, vreden ogleda.
 4. Raziščite kul umetnost v podzemlju – največja umetniška razstava se nahaja v sistemih podzemne železnice.
 5. Sprehodite se po starem mestnem jedru v Gamla Stanu, ki je eno najbolj priljubljenih mest Stockholma za raziskovanje. Je nedotaknjeno srednjeveško staro mesto s čudovito arhitekturo.
 6. Poskusite švedski smorgasbord – okusne male grižljaje, ki so zelo priljubljeni v Stockholmu.
 7. Zapeljite se s trajektom okoli arhipelaga.
 8. Obiščite 380 let staro vojaško ladjo Vasa.
 9. Poiščite Instagram točke s čudovitim razgledom na celotno mesto.
 10. Nujno obiščite Ikeo in H&M, ki imata sedež ravno v Stockholmu.

Dodatne informacije

DržavaŠvedska
DestinacijaStockholm
Trajanje4 dni, 5 dni
Paket vključuje
 • letalsko vozovnico za omenjeno relacijo,
 • namestitev v izbranem hotelu
 • prevoz do letališča
 • izleti/ogledi po želji
Cena paketa

Cena je odvisna od želenega termina in razpoložljivosti. Pošljite povpraševanje na travel@nomago.si in pripravili vam bomo ponudbo, ki bo ustrezala vašim željam.

Vas zanima več? Pokličite 080 47 42, napišite e-poštno sporočilo ali obiščite našo poslovalnico, ter iz iz prve roke pridobite vse informacije o potovanju.

Za dodatne informacije preberite: Splošne pogoje poslovanja.

stockholm nocna slika
train metro station stockholm
stockholm nocna slika
stockholm drottningholm royal
stockholm citybreak

Koda potovanja: