Highlights: Kuba, Havana, Viñales, Soroa, Bay of Pigs, Playa Larga, Cienguegos, Trinidad, družinska avantura

Od polj tobaka in ribiških vasic, do spomenikov revoluciji in rajskih plaž – Kuba je rojstni kraj ene najbolj zanimivih kultur na svetu. Oglejte si načete fasade kolonialnih zgradb, spoznajte domačine s cigarami v ustih in se z nogami potopite v pesek osamljene plaže. Doživite Kubo v vsej njeni slavi in odkrijte njene barve, hrano in kulturo.

Dodatne informacije

Stil potovanjaDružinska avantura
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev5+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje11 dni
DržavaKuba
KontinentSrednja Amerika
ZahtevnostLahka
DestinacijaKuba
Začetek in konec

od Havane do Havane

Kaj je vključeno
 • Vinales – orientacijski sprehod,
 • Vinales – Cueva del Indio (obisk jame s čolnom),
 • Vinales – voden sprehod po dolini,
 • Soroa – sprehod do slapu,
 • Caleta Buena – snorklanje,
 • Cienfuegos – Coppelia ice cream parlour,
 • Cienfuegos – vodena tura,
 • Trinidad – orientacijski sprehod,
 • Trinidad – poldnevni izlet na plažo Ancon,
 • Trinidad – pohod do slapu El Nicho,
 • Santa Clara – obisk Che Guevara mavzoleja in muzeja,
 • Havana – voden ogled stare Havane,
 • Havana – tura s starinskimi ameriškimi avtomobili ,
 • 9 nočitev v gostiščih, 1 nočitev v hotelu,
 • 10 zajtrkov, 1 kosilo.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 180-250 €

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Družinske avanture so namenjene skupinam, ki potujejo z otroki od 6. do 17. leta. Vaša skupina mora vključevati vsaj enega otroka, da lahko rezervirate družinsko potovanje in vsak mladoletnik mora potovati v spremstvu odrasle osebe. Itinerar je zastavljen tako, da upošteva potrebe cele družine.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Havana

Bienvenidos a Cuba! Dobrodošli na Kubi!

Prvi dan je dan prihodov, ko se nam pridružijo družine s celega sveta. Če prispete zgodaj, je Havana odlično mesto za raziskovanje

Havana je eno najlepših kolonialnih mest v Amerikah, z ozkimi ulicami, širnimi trgi in veličastno špansko arhitekturo. Mesto ima pridih minule slave, z barvo, ki se lušči s fasad, ter z ameriškimi avtomobili iz 50. in 60. let.

2

Dan 2: Vinales

Po zajtrku se odpravimo na 200 kilometrov dolgo pot proti zahodu v Vinales. Prečkali bomo pokrajino polno sladkorne pese, plantaž tobaka in visokih palm. Na poti se bomo ustavili v Soroi in se sprehodili do bližnjega slapu.

Nadaljevali bomo proti severu po razgledni poti v Sierro de los Organos, kjer se nahaja zaspana vasica Vinales.

Obroki: zajtrk

3

Dan 3: Vinales

Dolina Vinales se lahko pohvali z eno najstarejših formacij na Kubi – mogočni mogotes, stožci iz apnenca, ki segajo v višino do 300 metrov.

Kraški teren je podoben tistemu na južnem Kitajskem ali Vietnamu, še posebej, ko zgodaj zjutraj dolino pokrivajo meglice. Razgled olepšajo še volovi, ki delajo na poljih, ter vonj tobaka v zraku.

Odpravili se bomo na voden sprehod po bogati pokrajini, da pobližje spoznamo kmečko življenje. Morda se ustavimo tudi na eni od kmetij.

Popoldne bomo obiskali Cuevo del Indio, mogočno jamo iz apnenca, ki so jo včasih naseljevali lokalni domorodci. Skozi drugi del jame teče reka, na kateri se bomo vkrcali na čoln, ki nas bo odpeljal nazaj na beli dan. Ob mraku se iz jame tisoče netopirjev odpravi na lov.

Obroki: zajtrk

4

Dan 4: Soroa

Dan začnemo z zajtrkom in nadaljujemo z uro in pol dolgo vožnjo do Soroe. Soroa je poznana pod vzdevkom “Mavrica Kube” – gre za čudovit kos narave, ki se skriva med gorami, kjer je precej manj vroče kot kjer koli drugje na Kubi.

Dež tu spodbuja rast visokih dreves in orhidej, ki privabljajo različne vrste ptic. Odpravili se bomo na prijeten sprehod do slapu, kjer se boste lahko osvežili v bistrem tolmunu.

Noč bomo preživeli na vasi, kjer nas bodo pogostili prijazni domačini.

Obroki: zajtrk

5

Dan 5: Playa Giron

Pot nas danes vodi mimo polotoka Zapata do Playe Large, ki se nahaja v bližini znamenitega Bay of Pigs, kjer so se leta 1961 izkrcali kubanski izgnanci in se skušali pod vplivom agencije CIA zoperstaviti revoluciji. Na obali Playa Giron majhen muzej proslavlja neuspel podvig Američanov.

Noč preživimo pri domačinih v bližini te čudovite karibske plaže, kjer vas čaka priložnost za snorklanje ali poležavanje.

Obroki: zajtrk

6

Dan 6: Cienfuegos

Čas Cienfuegosa se skriva v evropskem vplivu na center mesta, kjer boste našli široke bulvarje kot v Parizu.

Vzdušje v mestu je navdihnilo najbolj znanega pevca “sona”, da je napisal besedilo “Cienfuegos je mesto, ki ga imam najraje!”. Popoldne nas čaka tura mesta, na kateri obiščemo znamenito slaščičarno Coppelia – častimo sladoled!

Obroki: zajtrk

7

Dan 7: Trinidad

Čaka nas ena ura vožnje do Trinidada, ki je za marsikoga vrhunec kubanske pustolovščine. To je najbolj ohranjeno kolonialno mesto, ki je polno prijaznih in razigranih domačinov.

Mesto se je začelo razvijati v času sladkorne mrzlice in bogastvo, ki ga je prinesla industrija, je razvidno še danes: veličastne graščine, pisane javne zgradbe, železni okrasi ter tlakovane ulice. Trinidad je tudi pomembno versko središče, med drugim za Santerio, ki je ena izmed afrokubanskih religij, sorodna z vudujem.

Obroki: zajtrk

8

Dan 8: Trinidad

Zadnji dan v Trinidadu. Odpravili se bomo na poldnevni pohod do slapu Salto de Javira, kjer se boste lahko osvežili v naravnem tolmunu. Čaka nas tudi izlet na Playo Ancon, ki je klasična karibska plaža – smisel življenja je le ležanje na plaži.

Obroki: zajtrk

9

Dan 9: Havana

Danes se iz Trinidada odpravimo proti Havani, s postankom v Santa Clari. To je prvo večje mesto, ki ga je leta 1958 osvobodila Castrova vojska. Mesto krasi več spomenikov, ki obeležujejo pomembno obdobje kubanske zgodovine, vključno z mavzolejem Che Guevare, ki ga tudi obiščemo.

V Havano prispemo popoldne in se odpravimo k družini, kjer bomo preživeli preostale noči potovanja.

Obroki: zajtrk

10

Dan 10: Havana

Danes nas čaka voden ogled stare Havane, ki je odlično ohranjena in je postala del svetovne dediščine leta 1982. Ulice krasi kolonialna arhitektura, trdnjave iz 16. stoletja ter mnoge cerkve. Obiskali bomo tudi katedralo San Cristobal de la Habana, ki jo je pisatelj Alejo Carpentier opisal kot “glasbo ujeto v kamen”, palačo Palacio de los Marqueses de Aguaas Claras (sedaj restavracija) ter trg Plaza de Armas, kjer stoji spomenik Manuela de Cespedesa, enega izmed vodij gibanja za neodvisnost.

Obiščemo tudi trg revolucije, Miramar in Malecon na turi z ameriškimi starinskimi avtomobili.

Obroki: zajtrk

11

Dan 11: Havana

Potovanje se zjutraj zaključi z zajtrkom. Lahko se odpravite nazaj v Slovenijo ali pa nadaljujete potovanje po Amerikah.

Obroki: zajtrk

Kuba družinska avantura 3
Kuba družinska avantura 9
Kuba
Kuba družinska avantura 8
Kuba družinska avantura 7
Kuba družinska avantura 6
Kuba družinska avantura 5
Kuba družinska avantura 4
Kuba družinska avantura 3
Kuba družinska avantura 1

Koda potovanja: I-QUFA