Highlights: Maroko, Marakeš, Armed, Zaouit Ifergane, Essaouira, družinska avantura

Predstavljaj si državo z evropskim karakterjem, afriško strastjo in bližnjevzhodnim šarmom. Kraj, kjer se starodavne kulture prepletajo s čudovito pokrajino in kjer starodavne medine ponujajo pogled v mogočna mesta preteklosti. Zdaj bo nad Marokom očarana cela družina, saj vas čaka aktivnosti polna pustolovščina: od magičnega Marakeša do starega piratskega pristanišča Essaouira, vmes pa širne puščave s kamelami ter neokrnjene plaže. Naj bodo to uličice, polne začimb, rimske ruševine ali pobočja zasneženega gorovja Atlas – čarom Maroka boste s tvojo družino težko pobegnili.

Dodatne informacije

Stil potovanjaDružinska avantura
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev5+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje8 dni
DržavaMaroko
KontinentAfrika
ZahtevnostLahka
DestinacijaMaroko
Začetek in konec

od Marakeša do Marakeša

Kaj je vključeno
  • obisk usnjarne, Taroudant,
  • jahanje kamel,
  • voden ogled Marakeša,
  • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi,
  • 7 nočitev v hotelih,
  • 7 zajtrkov, 2 kosili, 3 večerje.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 195-245 €

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Družinske avanture so namenjene skupinam, ki potujejo z otroki od 6. do 17. leta. Tvoja družina mora vključevati vsaj enega otroka, da lahko rezerviraš družinsko potovanje in vsak mladoletnik mora potovati v spremstvu odrasle osebe. Itinerar je zastavljen tako, da upošteva potrebe cele družine.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

maroko 300x300 1

1

Dan 1: Marakeš

Salaam Aleikum! Dobrodošli v Maroku! Marakeš je paša za vse čute, prava zakladnica tržnic in začimb, berberske glasbe, preprog, okusne hrane, akrobatov in dišečih vrtov. V mesto lahko pridete kadar koli.

Hotel se nahaja zunaj mestnih zidov okoli stare Medine, približno pol ure hoje do glavnega trga Djemaa el Fna. V bližini je ogromno trgovin in restavracij.

2

Dan 2: Armed

Spoznajte vodiča in skupino ter začnite potovanje z jutranjo turo Marakeša. Popoldne se odpravimo v vas Aroumond, ki je največja v dolini Mizane. Dolino obkrožajo strme terase polne eksotičnega sadja in zelenjave. Čaka nas prijeten sprehod po vasi ter večerja.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

3

Dan 3: Zaouit Ifergane

Jutro začnemo z demonstracijo peke kruha in sprehodom po vasi. Nato nas čaka enourna vožnja to mesta Taroudant.

V mestecu, ki ima vzdevek “Mali Marakeš”, bomo obiskali usnjarno, kjer se bomo naučili, kako se živalske kože spremenijo v usnje. Zvečer nas čaka hotel z bazenom in igriščem.

Obroki: zajtrk, večerja

4

Dan 4: Zaouit Ifergane

Izkoristite prosti dan. Morda se boste z družino odpravili na sprehod skozi oazo, polno palm in potokov, ter raziskali lokalne vasice. Ali pa se z oslom odpravili po okoliških poljih.

Obroki: zajtrk, večerja

5

Dan 5: Essaouira

Ob obali se odpravimo na poldrugo uro dolgo potovanje v Sidi Kaouki. Zajahajte kamele čez širne peščene sipine in se naglejte čudovitih razgledov. To bo vsekakor eden vrhuncev vašega potovanja. Sledi piknik na plaži ter polurna vožnja z avtobusom do Essaouire.

Mesto umetnikov je nekdanja portugalska trgovska postojanka, kjer je včasih živelo veliko Britancev in Židov. Mesto stoji nasproti skalnati otokov Mogador in je obkroženo s peščenimi plažami in sipinami. Še vedno je živahno ribiško pristanišče, polno majhnih pisanih čolnov, ki se vsako jutro odpravijo lovit ribe.

Obroki: zajtrk, kosilo

6

Dan 6: Essaouira

Dan za prosto raziskovanje mesta, kjer je v središču vse na dosegu nog. Sprehodite se po pristanišču in si oglejte ribje tržnice, za kosilo pa si privoščite svež ulov na krožniku. Ne pozabite obiskati trgovin in galerij.

Obroki: zajtrk

7

Dan 7: Marakeš

Na vrsti je 3-urna pot nazaj v Marakeš. Popoldne se sprehodite po centru mesta do glavnega trga in suka Djemaa el-Fna. To je pravi naslov, da izpilite svoje pogajalske spretnosti – morda boste kupili par tradicionalnih copat ali vrečko začimb. Tržnica ima skoraj srednjeveški značaj – zabavali vas bodo krotilci kač in žonglerji, zvečer pa se med stojnicami vijejo dišave lokalnih kuharskih specialitet.

Obroki: zajtrk

8

Dan 8: Marakeš

Potovanje se zjutraj zaključi. Lahko se odpravite nazaj v Evropo ali pa nadaljujete potovanje po severni Afriki.

Obroki: zajtrk

Maroko družinska avantura 3
Maroko družinska avantura 4
Maroko družinska avantura 3
Maroko družinska avantura 2
Maroko družinska avantura 1
Maroko
Maroko
Maroko
Maroko
Maroko
Maroko
Maroko
Maroko
Maroko

Koda potovanja: I-XMFE