Highlights: Ekvador, vulkan Cotopaxi, Quito, Montañita, Tena, Otavalo, termalni vrelci, nacionalni parki, Amazonka. 

Želiš doživeti vse, kar Ekvador ponuja, a hkrati potrebuješ nekaj prostih trenutkov za oddih in sproščanje? Potem je ta tura prava zate; v skoraj treh tednih boš imel dovolj časa za vse. Je  namreč kombinacija sproščenega oddiha in pustolovskega raziskovanja ekvadorskega dela Amazonije. Spoznal boš kulturo Quichua, vandral po ulicah mest, kot sta Quito in Cuenca, in užival v sproščenih občutkih surfarskega mesta Montañita. Ogledal si boš tudi enega najlepših vulkanov na svetu in se podal na raziskovanje globine amazonske džungle. Preskočil ne boš niti sproščanja v termalnih vrelcih. Sliši se vabljivo, kajne?

Dodatne informacije

Stil potovanjaKlasičen
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje17 dni
DržavaEkvador
KontinentJužna Amerika
ZahtevnostPovprečna
DestinacijaEkvador
Začetek in konecod Quita do Quita
Kaj je vključeno
  • Spoznavanje lokalnega življenja v amazonski džungli (Tena), obisk termalnih vrelcev (Papallacta) in tradicionalne haciende kakava (Naranjito),
  • obisk rokodelske tržnice v Otavalu in nacionalnega parka Cotopaxi,
  • izlet z vlakom po vzpetini Devil’s Nose,
  • orientacijski sprehod v kraju Cuenca,
  • notranji let,
  • vsi vmesni prevozi in prevoz do/od vključenih aktivnosti,
  • 12 nočitev v hotelih, 2 nočitvi pri domačinih v preprosti vasici, 2 nočitvi v gorski koči,
  • 14 zajtrkov, 2 kosili in 2 večerji.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 325 € do 430 €

Zagotovljeni odhodi
  • 8. Februar 2020
  • 29. Februar 2020

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

 

1

Dan 1: Quito

Prihod v Quito kadar koli čez dan.

2

Dan 2: Quito/Baños

Svojo dogodivščino boš začel s potjo v Baños, kjer te čaka razvajanje v pravem pomenu besede, saj si lahko privoščiš sproščanje v termalnih vrelcih. Če pa bi rad dopust začel športno obarvano, imaš na voljo več aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, soteskanje in zipline.

Obroki: zajtrk

3

Dan 3: Baños

Pred tabo je še en neobremenjen in prijeten dan. Priporočamo, da dobro izkoristiš vse aktivnosti, ki so skrite v tem mestu.

4

Dan 4: Baños/Tena

Sedaj si zagotovo že spočit in pripravljen na nove prigode, ki so pred tabo. Z avtobusom se boš odpeljal v amazonsko džunglo in ob pogledu skozi okno kmalu opazil, da se pokrajina korenito spreminja. Prihajaš namreč v bohotno okolico tropskega deževnega gozda. Naslednji dve noči boš preživel v tradicionalni koči globoko v džungli v lokalni skupnosti Quichua. Izkoristi gostoljubje domačinov in prisluhni zgodbam o življenju v džungli iz prve roke.

Obroki: kosilo, večerja 

5

Dan 5: Tena

Dan boš preživel v džungli in spoznaval amazonski način življenja. Užival boš v sprehodih skozi tropsko rastje in prav gotovo z zanimanjem spremljal obisk lokalnega šamana. Tudi to noč boš preživel v tradicionalnii koči v skupnosti Quichua. Spoznal se boš z njihovimi lokalnimi verovanji in prepričanji ter opazoval kulturne navade ljudi, ki bivajo blizu reke Napo. Pogled na njihov vsakdan ti bo ponudil novo perspektivo in drugačen pogled na življenje. Če si boš zaželel več športnih aktivnosti, se boš lahko sprehodil po deževnem gozdu, zaplaval pod slapovi in spoznal, za kaj so uporabne tropske rastline.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

6

Dan 6: Tena/Papallacta

Spet je čas za uživanje, tokrat ob čudovitih razgledih. Skoči na avtobus in se podaj do kraja Papallacte. Na voljo imaš cel dan, da se brez skrbi namakaš v naravnih mineralnih bazenih z razgledi na vulkane.

Obroki: zajtrk

7

Dan 7: Papallacta/Quito

Uživaj v sproščenem jutru v bližini termalnih vrelcev. Pozneje boš odpotoval proti kraju Quito, kjer te čaka prosti popoldan za samostojno raziskovanje okolice.

Obroki: zajtrk 

8

Dan 8: Quito/Otavalo

V kraju Otavalo boš danes raziskoval največjo rokodelsko tržnico v Južni Ameriki. Tu se vsak teden zberejo prebivalci okoliških vasic in prodajajo svoje izdelke, kot so tapetniško blago in čudoviti suvenirji. Na tržnici pa lahko najdeš tudi sadje in zelenjavo.

Obroki: zajtrk

9

Dan 9: Otavalo/Cotopaxi

Ponovno je pred tabo dan, poln raziskovanja. Odpravil se boš v nacionalni park Cotopaxi. Popoldan pa bo na vrsti odkrivanje okolice s kolesom. Prenočil boš v gorski koči v bližini nacionalnega parka.

Obroki: zajtrk 

10

Dan 10: Cotopaxi/Alausí

Dopoldan boš obiskal nacionalni park Cotopaxi, kjer stoji kar 5897 metrov visok istoimenski vulkan, ki je najvišji še delujoči na svetu. Je lepe stožčaste oblike, na vrhu pa ga prekriva sneg. Med sprehodom po parku pozorno opazuj okolico, morda boš opazil lisice, kondorje, andske medvede in druge živali. Pot boš nato nadaljeval proti Alausiju.

Obroki: zajtrk

11

Dan 11: Alausí/Cuenca

Skoči na vlak in se podaj na pot, ki te bo osupnila z neverjetno lepimi razgledi. Vlak bo premagal kar 1000 metrov nadmorske višine in te popeljal na vzpetino Devil’s Nose. V drugem delu dneva pa se boš podal v kraj Cuenca, kjer si boš lahko od blizu ogledal kolonialno arhitekturo.

Obroki: zajtrk

12

Dan 12: Cuenca

Pred tabo je prost dan. Dobro ga izkoristi in se podaj na raziskovanje mesta, njegovih tlakovanih ulic, tržnice, umetniških galerij, ali pa s kolesom obišči nacionalni park Cajas.
Obroki: zajtrk
13

Dan 13: Cuenca/Montañita

Napočil je čas, da spoznaš umirjeno in sproščeno surfarsko mestece Montañita. Na poti do njega se boš ustavil na tradicionalni haciendi kakava, ki obratuje že 145 let. Od blizu si boš lahko ogledal, kako zgleda to čarobno zrno in okusil kakav skozi celoten proces izdelave.
Obroki: zajtrk
14

Dan 14: Montañita/Puerto López

Dan za uživanje. Najprej na plaži v mestu Puerto Lopez in nato v nacionalnem parku Machalilla v njegovi bližini. V bližnji okolici te čaka veliko aktivnosti, ki se jih lahko udeležiš v naslednjih dneh.

Obroki: zajtrk

15

Dan 15: Puerto López

Imaš prost dan, da lahko raziskuješ, kar si želiš. Izbiraš lahko med kolesarjenjem po nacionalnem parku Machalilla, poležavaš na beli peščeni plaži ali, če boš v pravi sezoni, se odpraviš na opazovanje kitov. Na voljo imaš še dnevni izlet na otok Isla del Plata, kjer boš lahko opazoval morske ptice ali se potapljal.

Obroki: zajtrk

16

Dan 16: Puerto López/Quito

Z letalom boš poletel nazaj v Quito. Lahko se podaš na vodeno turo po mestu, se z vzpenjačo povzpneš na bližnji vulkan ali uživaš v enem izmed mnogih restavracij ali barov.

Obroki: zajtrk

17

Dan 17: Quito.

Tvoja skupinska dogodivščina se je zaključila. Odhod ob želenem času.

Obroki: zajtrk

Ekvador pustolovščina in oddih v enem 5
Ekvador pustolovščina in oddih v enem 6
Ekvador pustolovščina in oddih v enem 5
Ekvador pustolovščina in oddih v enem 4
Ekvador pustolovščina in oddih v enem 3
Ekvador pustolovščina in oddih v enem 2
Ekvador pustolovščina in oddih v enem 1

Koda potovanja: G-SEEE