Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Trajanje2 dni
DržavaItalija
KontinentEvropa
DestinacijaItalija
Začetek in konecod Nove Gorice do Nove Gorice
Kaj je vključeno
Kaj ni vključeno
 • Doplačilo za odhod iz Ljubljane 10 €/osebo (pri najmanj 10 prijavljenih potnikih),
 • dodatne fakultativne vstopnine,
 • pijače pri obrokih,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini,
 • zavarovanje rizika odpovedi zaradi bolezni v višini 4,3 % oz.7,12 €/prijavnico,
 • vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«.
Cena
 • 129 € na osebo (pri najmanj 45 udeležencih)
 • 136 € na osebo (pri najmanj 40 udeležencih )
Vstopne točke
 • Nova Gorica
 • Ljubljana (z doplačilom)
Predvideni odhodi
 • 9. Marec 2019

Min št. udeležencev: 45

Te zanima več? Piši na e-naslov potovanja.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. Dan: Nova Gorica/Modena

Odhod iz Ljubljane (z doplačilom) ob 4.30, z avtobusne postaje Nova Gorica ob 6. uri in vožnja z vmesnim postankom za oddih proti deželi vrhunskih okusov in kulturnih znamenitosti. Naš prvi daljši postanek bomo naredili v prvem italijanskem muzeju sladoleda, ki je posvečen zgodovini, tradiciji in proizvodnji te sladice. Ogledali si bomo 10.000 fotografij in zgodovinskih dokumentov, tradicionalne naprave za proizvodnjo sladoleda in recepte. Seveda sladoleda ne bomo le opazovali, ampak tudi poizkusili. Popoldan bomo prispeli v Modeno, rojstni kraj Luciana Pavarottija. Ogledali si bomo mestno katedralo iz 12. stoletja, trg Piazza Grande in stolp Ghirlandina, ki se uvrščajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Vsi ogledi so zunanji. Sledi vožnja do sirarne, kjer bomo izvedeli marsikaj o pridelavi najbolj poznanega parmezana (Parmiggiano Reggiano) in ga tudi poizkusili. Gre za vrsto zaščitenega trdega sira, ki dozoreva od 2 do 3 leta, prijetnega okusa, ki spominja na orehe in je rahlo pikanten. Za konec bomo spoznali še eno posebnost Emiglie Romagne, balzamični kis. Aceto balsamico tradizionale di Modena ali tradicionalno pripravljen balzamični kis iz Modene je kulinarična posebnost z več sto let dolgo zgodovino in kontroliranim poreklom, ki ji na svetu ni para. Skrbno ga hranijo in starajo v majhnih lesenih sodih in prodajajo v majhnih stekleničkah. Obiskali bomo priznanega proizvajalca balzamičnega kisa, marsikaj izvedeli ter ga tudi degustirali. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

2

2. Dan: Parma/Busseto/Nova Gorica

Po zajtrku nas bo pot vodila v Busseto, kraj, v bližini katerega se je rodil veliki Giuseppe Verdi. Enemu največjih opernih ustvarjalcev vseh časov, poznanemu po legendarnih delih, kot so Nabucco, Aida, Traviata, bomo namenili tudi našo pozornost. Sprehodili se bomo po glavnem trgu z Verdijevim gledališčem, pred katerim stoji velik kip slavnega skladatelja. Nato bomo obiskali eno od značilnih pršutarn, kjer se sušijo po vsem svetu znani pršuti Prosciutto di Parma. Pršut bomo tudi poskusili, nato pa nadaljevali vožnjo v Parmo, mesto, ki mu zaradi pršuta, parmezana, testenin, vrste srednjeveških spomenikov ter odlične operne hiše pravijo tudi spomenik dobrega življenja in kulinarike. Mestno jedro obvladuje velikanski Palazzo del Pilotta, kjer so bivali parmski vladarji. Sprehodili se bomo po Piazza della Pace mimo guvernerjeve palače in palače Ducale. Med sakralnimi spomeniki sta nedvomno najpomembnejša stolnica s Correggiovimi freskami in romanski baptisterij, ki sodi med najlepše v Italiji. Zunanji ogled in nekaj prostega časa. Sledil bo povratek domov, ki je predviden v poznih večernih urah.

Emilia romagna
Modena
Emilia romagna 1

Koda potovanja: 2019009124