OB SOTLI IN PO HRVAŠKEM ZAGORJU 

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Podali se bomo po poteh maršala Tita, spoznali evolucijsko potovanje od velikega poka do nastanka sveta ter se prepustili čarom najlepšega baročnega hrvaškega mesta.

Na domačiji, kjer je živela Titova najljubša teta Ana, si bomo ogledali multivizijsko predstavitev življenja in dela Josipa Broza Tita. V njegovi rojstni vasi pa bomo poleg rojstne hiše videli še muzej na prostem, poimenovan »Staro selo«. Muzej sestavlja 40 stanovanjskih, gospodarskih in pomožnih stavb in kot tak predstavlja zagorsko vas na prehodu iz 19. v 20. stoletje. Ogledali si bomo etnološko razstavo tradicionalnega načina življenja na področju reke Sotle.

In že bo čas, ko se bomo s pomočjo najmodernejše multimedijske in tehnološke opreme na virtualen način popeljali 130 tisoč let nazaj. V izmeno zanimivem muzeju Krapina, ki se nahaja v neposredni bližini znanega najdišča pračloveka, bomo spoznali, kako so živeli Neandertalci.

Za konec nam bo vse svoje čare postreglo najlepše baročno hrvaško mesto – Varaždin, katerega prve pisne omembe segajo v leto 1181. Leta 1767 je mesto, na podlagi odločitve cesarice Marije Terezije, postalo sedež hrvaškega kraljevega sveta in s tem tudi uradno glavno mesto Kraljevine Hrvaške, Slavonije in Dalmacije. Velik požar leta 1776 pa je povzročil, da je velik del prebivalcev in plemstva zapustilo mesto, vlada in vse pomembne državne institucije pa so bile premeščene v Zagreb. S tem je Varaždin izgubil status glavnega mesta Hrvaške, še vedno pa je ostal pomemben kot eno od kulturnih središč Hrvaške.

Povratek domov je predviden v večernih urah.

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaHrvaška
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • obisk domačije ter muzeja »Staro selo«
  • obisk muzeja Krapina
  • zunanje oglede po programu
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

varazdin hrvaska

Koda potovanja: