Highlights: Zanzibar Island, Ngorongoro Crater, Serengeti National Park, Masai Mara National Reserve, Nairobi

Oborožen s fotoaparatom in daljnogledom se odpravi na safari po vzhodni Afriki! Eksotične živali, ki jih boš videl na tem 14-dnevnem potovanju po najboljših naravnih parkih Kenije in Tanzanije, te bodo nedvomno prevzele. Če temu dodaš še obisk sanjskih plaž Zanzibarja, pa dobiš zares nepozabno dogodivščino.

Dodatne informacije

Stil potovanjaPustolovski
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev16+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje14 dni
DržavaKenija, Tanzanija
KontinentAfrika
ZahtevnostSrednje zahtevno
DestinacijaTanzanija, Kenija
Začetek in konecod Dar es Salaama do Nairobija
Kaj je vključeno
 • Ekskurzija na Zanzibar, ogled mesta in tržnice začimb,
 • ogled lokalne vasi v rezervatu Maasai,
 • ogled narodnega parka Hell’s Gate,
 • 13 nočitev v šotorih, hotelih ali bungalovih,
 • 12 zajtrkov, 14 kosil, 13 večerij.
Dodatne aktivnosti
 • 4-dnevno taborjenje in ekskurzijo na območju narodnega parka Serengeti in
 • obisk centra žiraf in Narodnega parka Nairobi.
Dodatni stroški
 • Dodatni stroški za hrano: 20 €
Zagotovljeni odhodi
 • 27. Februar 2020
 • 7. Maj 2020
 • 21. Maj 2020
 • 4. Junij 2020

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

kenija in zanzibar

1

Dan 1: Zanzibar

Lokalni trajekt te bo iz največjega tanzanijskega mesta Dar es Salaam odpeljal do Zanzibarja. Po pristanku se boš udeležil Spice Tour in se odpeljal do Nungwija na severni strani otoka, kjer boš preostanek dneva preživel na čudovitih plažah.

2

Dan 2: Zanzibar

Ta dan je namenjen uživanju, zato se prepusti lepotam Zanzibarja! Razišči čudovito obalo, čarobni svet pod morsko gladino ali pa se odloči za izlet s čolnom ob sončnem zahodu.

3

Dan 3: Zanzibar

Tretji dan se boš odpravil na jug v mesto Stone Town, prestolnico Zanzibarja, kjer boš tudi prenočil. Čez dan te čaka raziskovanje zgodovine in unikatne arhitekture mesta ter ogled živahne tržnice s hrano in začimbami.

4

Dan 4: Dar es Salaam – Bagamoyo

Zjutraj se boš vkrcal na trajekt nazaj na celino. Po izkrcanju v Dar es Salaamu te čaka kratka vožnja do naslednje destinacije, priobalnega mesta Bagamoyo. Po namestitvi v prenočišču, ki se nahaja na plaži v bližini mesta, boš imel prosto popoldne. Izkoristi priložnost in skoči v vabljive valove Indijskega oceana, nato pa uživaj na toplem pesku in prekrasnem pogledu na ocean. Če si pri volji za sprehod, se peš odpravi do živahnega Bagamoya.

5

Dan 5: Arusha

Mesto Arusha je obdano z najbolj prepoznavno afriško pokrajino in narodnimi parki. Nahaja se pod goro Meru na vzhodnem delu doline Great Rift Valley in je blizu največjih znamenitosti: Serengeti, krater Ngorongoro, jezero Manyara, narodna parka Tarangire in Arusha ter gora Kilimanjaro.

6

Dan 6: Serengeti in Ngorongoro

Naslednje tri dni se bodo imetniki paketa aktivnosti odpravili na ekskurzijo v narodni park Serengeti in na ogled kraterja Ngorongoro. Serengeti je ekosistem, slaven zaradi največje in najbolj množične selitve kopenskih sesalcev na svetu, zaradi česar je tudi eno izmed sedmih naravnih čudes Afrike.

7

Dan 7: Serengeti in Ngorongoro

Celotni dan je namenjen raziskovanju Serengetija. V parku živi kar 70 vrst velikih živali in 500 ptic, tvoja pot po parku pa bo odvisna od gibanja živali. Na dnu velikanskega kraterja, po katerem je poimenovano celotno območje, boš lahko videl številne živali, ki so si na dnu kaldere ustvarile dom.

8

Dan 8: Karatu

Že zgodaj zjutraj se boš odpravil na pohod v Elephant Caves, pot pa te bo vodila preko neokrnjenih gozdov s pestrim živalskim svetom. Preostanek dneva bo namenjen sprostitvi, lahko pa se udeležiš tudi kakše druge aktivnosti.

9

Dan 9: Arusha

Deveti dan se bosta oba dela skupine ponovno združila in imela priložnost deliti zgodbe o dogodiščinah, ki sta jih doživela v zadnjih nekaj dneh.

10

Dan 10: Kenija, Nairobi

Po prečkanju meje s Kenijo boš pot nadaljeval do Nairobija. Ustanovljen je bil leta 1899 kot preprosto železniško središče, a je hitro prerasel te okvirje in postal prestolnica britanske Vzhodne Afrike, leta 1963 pa prestolnica Kenije. V mestu si boš lahko privoščil večerjo v eni izmed odličnih restavracij.

11

Dan 11: Naravni rezervat Maasai Mara

Iz kenijske prestolnice se boš napotil proti rezervatu Maasai Mara, ki je po vsem svetu znan po svojih čudovitih, neskončnih ravnicah, imenuje pa se po kenijskem ljudstvu Masaji. Ker po rezervatu potuješ z lokalnim vozilom, imej s seboj le manjšo torbo z nujnimi potrebščinami (brisača, spalna vreča, oblačila ter osnovne taborniške in toaletne potrebščine).

12

Dan 12: Naravni rezervat Maasai Mara

Širne ravnice rezervata Maasai Mara ponujajo odlične priložnosti za občudovanje lokalnega živalstva ter čudovite motive za fotografiranje. Na celodnevnem safariju boš lahko z malo sreče občudoval slone, črne nosoroge, bizone, leoparde, geparde, gnuje, zebre in gazele. V blatnih vodah rek pa se skrivajo nosorogi in krokodili.

13

Dan 13: Naravni rezervat Maasai Mara, jezero Nakuru

Po zgodnji budnici se boš odpravil še na zadnjo safari vožnjo skozi rezervat, nato pa bo čas za obisk Narodnega parka Nakuru. Ob prihodu se boš odpravil na krajši popoldanski ogled. Jezero Nakuru je dom velikim jatam flamingov in pelikanov, tukaj pa živijo tudi črni in beli nosorogi, leopardi, levi in številni jeleni. Območje okoli jezera je bilo zavarovano kot zavetišče za ptice, a so mu leta 1968 podelili naziv narodnega parka.

14

Dan 14: Jezero Nakuru – Nairobi

Zgodaj zjutraj se boš poslovil od spokojnega jezera in se vrnil v kenijsko prestolnico. Po prihodu v Nairobi boš lahko obiskal center žiraf in Narodni park Nairobi, kjer živijo črni nosorogi, levi, leopardi, gepardi, hijene in številne druge živali.

kenija in zanzibar 2
kenija in zanzibar 1
kenija in zanzibar 3
kenija in zanzibar 4
kenija in zanzibar 5
kenija in zanzibar 6
kenija in zanzibar 7
kenija in zanzibar 8
kenija in zanzibar 9
kenija in zanzibar 10
kenija in zanzibar 11

Koda potovanja: N-NANN