DEŽELA PROSTRANIH GOZDOV IN RJAVEGA MEDVEDA 

Odhod iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah. Dan bomo namenili prostranim kočevskim gozdovom in tako v stiku z naravo začutili življenje v prvinski oblikiRudniško jezero je nastalo v kotlini nekdanjega rudnika rjavega premoga in danes sodi med najčistejša jezera v Sloveniji, njegova okolica pa je poseljena z različnimi vrstami rastlin in živali. Ob jezeru si bomo privoščili medeno malico, čebelar pa nam bo ob tem razkazal svoje izdelke. 

V cerkvici svete Marije Magdalene bomo občudovali čudovit lesen poslikan strop, v okolici Kočevskega roga pa bomo videli sledi nekdanjih nemških prebivalcev teh krajev. Navdušil nas bo kraj, kjer je nekoč delovala ena največjih parnih žag na Slovenskem. Za njeno oskrbo je bila zgrajena tudi gozdna železnica. Med krajšo hojo do roba pragozda bomo vdihovali čist gozdni zrak, prisluhnili zvokom ptic, opazovali valovanje krošenj ter se ob dotikanju mogočnih drevesnih debel zlili z naravo. 

Obiskali bomo rokodelskega mojstra, izdelovalca lesenih skulptur v obliki medvedov, kjer bomo izvedeli, da je kočevski medved lahko zelo prijazna žival. Nato se bomo sprehodili skozi mesto, ki premore eno največjih slovenskih cerkva svoje dobe in številne zanimive zgodbe. 

Obisk Kočevja bomo zaključili s kočevsko malico in povratkom domov.

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaSlovenija
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • medena malica
  • obisk rokodelskega mojstra
  • kočevska malica
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

kocevje

Koda potovanja: