KRAŠKI KAMEN, BURJA IN RDEČA PRST 

Odhod iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah. Kras je čaroben svet, ki mu je podobo izoblikoval kamen, različni kraški pojavi in prijazni ljudje. Rodovitna rdeča zemlja in kraška burja pa skrbita, da domačini vedno lahko ponudijo na mizo odlično kapljico terana in slasten pršut.

Na severovzhodnem robu kraške planote bomo obiskali eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru in srednjeveškem gradu. In že bo čas, da v pršutarni razvajamo svoje brbončice s pokušino izvrstnega kraškega pršuta. Spoznali bomo način zorenja in sušenja.

Tako kot dediščina pršutarstva na Krasu je pomembna tudi tisočletna tradicija kamna, poznana že v antiki. Okoli večine vasi zasledimo manjše kamnolome. Umetnine iz kamna so eden glavnih elementov tipične arhitekture. V kamnoseški delavnici nas bo mojster navdušil s svojo dejavnostjo.

Manjša vasica, kjer stoji petstoletna lipa, nas bo vabila na ogled osmerokotne cerkve in vojaškega pokopališča iz 1. svetovane vojne. Za zaključek bomo spoznali še eno večstoletno tradicijo tega območja: vinarstvo in vinogradništvo avtohtonega rdečega vina teran. Zaradi kraške prsti nam bo v ustih pustil prav poseben okus.

Povratek domov je predviden v večernih urah. 

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaSlovenija
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • obisk pršutarne in degustacijo
  • obisk kamnoseka
  • obisk vinske kleti in degustacijo
  • zunanje oglede po programu
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

kras slovenija

Koda potovanja: