LEPOTE KRKA IN SLIKOVITI OTOK KOŠLJUN

Odhod iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah. Po prečkanju znamenitega »krškega« oziroma nekoč »Titovega« mostu se bomo podali na odkrivanje lepot otoka Krka, katerega naravne danosti omogočajo pridelovanje odličnega vina ter oljčnega olja v številnih nasadih. V hiši Krškega pršuta, kjer po tradicionalnem receptu zori najboljši Krški pršut, si bomo ogledali pršutarno in poizkusili to dobroto. V glavnem mestu na otoku bomo občudovali romansko katedralo iz 12. stoletja, zgrajeno na ostankih starokrščanske bazilike, ki je danes najpomembnejši kulturno-zgodovinski objekt v mestu.

Na vzhodni strani otoka nas bo prevzela prijetna vasica, kjer stari del naselja leži na vrhu 50 m visoke prepadne stene. Od tu se nam bo odprl dih jemajoč panoramski razgled. Značilnost vasice so znotraj obzidja stisnjene kamnite hiše, ozke vijugaste uličice in številne majhne cerkvice. Poleg tega, da se ponaša z najožjo ulico, ki meri samo 50 cm v širino, ima ohranjene ostanke srednjeveškega obrambnega zidu z obrambnimi stolpi.

V Punatu se bomo vkrcali na ladjico ter se zapeljali na slikovit otoček Košljun. V 16. stoletju so na otoku frančiškani zgradili samostansko cerkev in muzej, kjer hranijo ikone, slike in narodne noše z otoka Krka. Na ogled je tudi nekaj ribiških čolnov, ki so jih nekoč uporabljali pri ribolovu.

Za konec pa bomo obiskali še najstarejšo hišo v mestu Njivice. Hiša je bogata z umetninami in replikami iz časa Habsburžanov. Iz znamenite fontane si bomo natočili kozarček vina.

Povratek domov v večernih urah.

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaHrvaška
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • obisk pršutarne in degustacijo
  • vožnjo z ladjico
  • ogled hiše v Njivicah
  • zunanje oglede po programu
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

krk hrvaska croatia

Koda potovanja: