MOŠČENICE IN SKRITE VASICE KVARNERJA 

Odhod iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah. Kvarnerski zaliv je ekološko čisto področje z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Ta košček sveta, kjer se stikajo otoki, primorje in gore na izjemno majhnem prostoru, ponuja raznovrstne zgodbe in izjemne občutke.

Glavno mesto Kvarnerja se je kot staro mesto razvilo v podnožju starega rimskega naselja Trsatice. Razvoj mesta kot pomembnega pristanišča se je začel v 13. stoletju, mesto pa je skozi stoletja večkrat menjalo gospodarje. Ogledali si bomo znamenitosti v starem mestnem jedru. Moščenice se kot srednjeveško mestece dvigajo nad Moščeniško Drago. Na ogled nam nudijo cerkev in etnografski muzej s starim ognjiščem, oblačili, kaminom in ostalimi zgodovinskimi predmeti. V avtentični 500 let stari »torkli« bomo poizkusili žganje (istrski „limončelo”, medica). Iz Moščenic se nam bo odprl prelep razgled na celotni Kvarnerski zaliv in otoka Krk in Cres.

V Labinu bomo obiskali palačo Negri iz 17. stoletja, kjer so združeni okusi, tradicija in umetnost Istre. Naslednik labinske plemiške družine nam bo predstavil, s čim se ukvarjajo. Sledi voden ogled in degustacija istrskega vina, h kateremu se bo lepo podal prigrizek, sestavljen iz klobasic, sira in oljčnega olja. Po degustaciji si bomo ogledali slike z morskimi motivi slikarke Agnesse A. Negri. Sledi kratek ogled Labina.

V osrčju Istre bomo naredili postanek v starem delu mesta Pazin, ki se je razvil na robu pazinske jame. Na strmi skalni steni, visoki okoli 120 m, nad jamo stoji Kaštel, najbolje ohranjena in največja srednjeveška utrdba v Istri. Med sprehodom skozi mesto se bomo pomudili pri cerkvi Sv. Nikole, stari gimnaziji in Kaštelu. Istrska doživetja bomo zaključili z večerjo v prijetnem gostišču.

Povratek domov v večernih urah.

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaHrvaška
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • obisk etnografskega muzeja
  • degustacijo žganja
  • obisk palače Negri
  • degustacijo istrskega vina
  • večerjo
  • zunanje oglede po programu
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

moscenice kvarner hrvaska

Koda potovanja: