Pridruži se nam na 8-dnevni avanturi in odkrij ta živahen delček Afrike, ki je od nas oddaljen le nekaj ur letenja, ki prevzame in navduši še tako zahtevnega popotnika! Doživi preplet tradicije, barvitosti, vonjev in okusov, ki te popeljejo v pravljični svet med morjem in puščavo. Severnoafriška država je zelo raznolika in ponuja nešteto možnosti za najrazličnejše dogodivščine. Tam namreč najdeš kombinacijo vsega – puščave, gorovja, mesta in obale. Dežela je torej kot ustvarjena za raziskovanje. Za Evropejce je privlačna, ker je hkrati blizu, a v svoji tradicionalnosti in korenito drugačni kulturi eksotična.

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Trajanje8 dni
DržavaMaroko
ZahtevnostPovprečna
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz na letališče
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu (1x ročna prtljaga in 1 kovček, skupaj 12 kg)
 • prevoz po Maroku
 • vstopnine: palača Bahia, Saadske grobnice, medresa Attarine v Fezu
 • namestitev v hotelih  4* v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona
 • zunanje oglede po programu, vodenje, DDV.
Cena ne vključuje
 • vstopnine ob prijavi: Jardin Majorelle s povratnim avtobusnim prevozom s hotela 15 EUR
 • vstopnine, plačljive na licu mesta: mošeja Hasana II. cca. 13 eur, Volubilis cca. 7 EUR
 • zavarovanje tveganja odpovedi zaradi bolezni, ki vključuje tudi za Covid19, znaša 46 EUR/osebo (do vrednosti aranžmaja 1000 EUR, nad pa  69 EUR)
 • dodaten kovček za oddajo do teže 20 kg (39 EUR/smer)
 • zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini
 • turistična taksa plačljiva v hotelu
 • enoposteljna soba 150 EUR ob prijavi
 • vse kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«
 • doplačilo za manjšo skupino 25-34 potnikov 38 EUR.
Potovalni dokumenti
 • potni list
 • potrdilo PC
Cena

929 € pri min. 46 potnikih

 

Datum odhoda/prihoda

10. 3. – 17. 3. 2022

Zagotovljeni odhodi
 • 10. Marec 2022

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 24.

Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo.

Splošni pogoji: Splošni in posebni pogoji so sestavni del programa, v celoti do razpoložljivi na spletni strani https://www.nomago.si/splosni-pogoji  ali razpoložljivi v potovalni agenciji v natisnjeni obliki.

1

NOVA GORICA – CASABLANCA

Odhod iz Ljubljane in Nove Gorice ter transfer na beneško letališče ter polet proti Casablanci, sinonim za bogastvo in poslovno najbolj cvetoče mesto v Severni Afriki. Večerja in nočitev v hotelu.

2

CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ

Po zajtrku se bomo napotili do mošeje Hasana II., druge največje mošeje na afriških tleh. Fakultativen ogled notranjosti. Nadaljevanje poti do Rabata, belega kraljevega mesta in upravnega središča kraljevine. Sprehod do obzidja in trga pred kraljevo palačo, historičnega predela Kasbah des Oudaias, Hassanovega stolp iz 12 stoletja. Nadaljevanje poti v kraljevi Meknes, nekdanje srce maroškega sultanata z najlepšimi mestnimi vrati v zahodni Afriki. Postanek v Volubilisu, ruševinah velikega rimskega kolonialnega mesta na robu imperija, ki je obogatelo tudi s prodajo zveri za gladiatorske predstave. Večerja in nočitev v hotelu.

3

FEZ

Zajtrk. Dan bomo namenili raziskovanju Fes-a, ki je najstarejše kraljevo mesto v Maroku z začetki v 9. stoletju. Fes še danes velja za enega od glavnih verskih, kulturnih in intelektualnih središč. V enem zadnjih še živečih srednjeveških mest se za starim mestnim obzidjem skriva nedotaknjena srednjeveška medina. Tu še danes poteka življenje kakor pred stoletji. Popotnik dobi občutek, da se je s časovnim strojem premaknil več stoletij nazaj v srednji vek. Usnje barvajo in obdelujejo ročno na tradicionalen način kar sredi mesta. Blago prevažajo na osličkih, vir pitne vode so skupni vodnjaki, ulice so ozke in skrivnostne, maroški vrvež pa nepopisen, kot tudi sprehod čez labirint srednjeveških ulic, kjer številni trgovci neumorno vabijo kupce na ogled orientalskega blaga. Na ogledu mesta se bomo sprehodili do najstarejše univerze na svetu, zaradi katere je mesto upravičeno dobilo naziv kulturne in verske prestolnice Maroka, medrese Attarine, znamenitih usnjarn, starega suka, fontane Nejjarine. Včerja in nočitev v hotelu.

4

FEZ – AZROU – ERFOUD

Po zgodnjem zajtrku odhod v Erfoud skozi slikovito gozdnato gorovje srednjega Atlasa. Ustavili se bomo v berberski vasi znani po rokodelski zadrugi. Pot bomo nadaljevali proti rudarskemu kraju Midelt ter reki Ziz s slikovitimi soteskami skozi vrsto utrjenih vasi, za katere je značilna fascinantna južna arhitektura. Večerja in nočitev v hotelu.

5

ERFOUD – OUARZAZATE

Po zajtrku se bomo odpravili proti slikovitemu kraju Ouarzazate skozi sotesko Todra. Možnost fakultativnega obiska filmskih studijev, kjer so filme snemali Bertolucci in  Spielberg (v kolikor se ne odvija produkcija). Po prihodu v Ouarzazate ogled značilne utrjene vasi “ksar” Ait-Ben-Haddou, ki leži na nekdanji poti karavan med Saharo in Marakešem.. Večerja in nočitev v hotelu.

6

MARRAKECH

Po zajtrku nadaljevanje poti v Marrakech čez 2200m visok prelaz Tiz-In-Tichka. Po prihodu ogled Saadskih grobnic, ki jih je v 16. stoletju zgradil sultan Ahmad al-Mansur in slovijo po svoji veličastni zasnovi z okraski iz zlata in marmorja. Sledi ogled razkošne palače Bahia, ki priča o vzponu črnih sužnjev do sultanovega vezirja.

Postanek pri mošeji Koutoubia, z znamenitim minaretom, ki je služil kot prototip za druge tovrstne po vsem svetu, vključno z Giraldo v Sevilli.

Nato se bomo peš sprehodili po medini v rdečem mestu in postanek na slikovitem trgu Djemaa El-Fna, kraju trgovanja in druženja, kjer se še vedno najdejo akrobati, kačarji in čarodeji. Večerja in nočitev v hotelu.

7

MARRAKECH – CASABLANCA

Zajtrk in prost čas za samostojne oglede, za doplačilo ob prijavi priporočamo ogled Jardin Majorelle, botaničnega vrta s kubistično vilo francoskega slikarja in orientalista Jacquesa Majorelle nato v lasti Y.S. Laurent-a. Naslednji ogled bomo namenili muzeju Yves Saint Laurent, kje bomo videli skoti tisoče eksponatov doprinos oblikovalca k razvoju visoke mode od trenutka ko je nasledil Diorja. Slednji je ravno tu iskal navdih za svoje kreacije. Čas za kosilo in odhod v Casablanco. Večerja in nočitev v hotelu.

8

CASABLANCA – BENETKE – NOVA GORICA – LJUBLJANA

Po zajtrku odhod na letališče in polet proti Beneškemu letališču. Sledi transfer v Novo Gorico in Ljubljanao.

casablanca nomago travel
casablanca food
casablanca nomago travel
marakesh spices
morocco marrakesh koutoubia mosque stapotovanja
potovalni ponedeljek maroko food
potovalni ponedeljek maroko hrana
potovalni ponedeljek maroko modro mesto
potovalni ponedeljek maroko puscava

Koda potovanja: 2021200337