V treh dneh te bomo popeljali v osrčje Balkana – pridi z nami v prestolnico zabave Beograd ter do čudovitega nacionalnega parka Djerdap.

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Trajanje3 dni
DržavaSrbija
KontinentEvropa
DestinacijaDjerdap
Začetek in konecod Nove Gorice do Nove Gorice
Kaj je vključeno
Cena ne vključuje
Vstopne točke
  • Nova Gorica
  • Ajdovščina
  • Ljubljana
Cena in število udeležencev

197 € (pri najmanj 45 udeležencih)
209 € (pri najmanj 40 udeležencih)
226 € (pri najmanj 35 udeležencih)

Predvideni odhodi
  • 1. Maj 2019

Te zanima več? Piši na e-naslov potovanja.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. dan: Nova Gorica-Ajdovščina-Ljubljana-Beograd-Srebrno jezero

Odhod iz Nove Gorice ob 3. uri zjutraj, iz Ajdovščine ob 3.30 ter iz Ljubljane ob 4.30 in vožnja s postanki mimo Zagreba ter dalje po nekdanji cesti ”bratstva in enotnosti” proti Srbiji. Vmes si bomo privoščili postanke za oddih. Po prihodu v Beograd, predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah, si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali ”belo mesto”. Z ogledom bomo nadaljevali mimo stadiona Crvene Zvezde – Marakane do pravoslavne cerkve Sv. Save, ki velja za največjo na Balkanu. Mimo zgradbe Beogradjanke, skupščine Srbije, Terazij in Trga republike bomo prišli v samo središče Beograda. Ogledali si bomo Kalemegdan, znamenito beograjsko trdnjavo na sotočju Save in Donave, saborno cerkev, konak kneginje Ljubice (zunanji ogledi). Sprehodili se bomo po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, kjer je veliko lepih trgovin, galerij in kjer ob ”kafici” lahko začutimo utrip mesta in njegov vrvež. Po ogledu sledi vožnja do Srebrnega jezera, kjer se bomo namestili v bližnjem hotelu. Sledita večerja in nočitev.

2

2. dan: Srebrno jezero-soteska Djerdapa-Lepenski Vir-Djerdap

Po zajtrku sledi vožnja proti soteski Djerdap, začetek katere obeleži trdnjava Golubac. Tu se Donava zoži na 150 m širine in doseže globino 93 m, potniku pa se razpre slikovit pogled na kanjon. Na romunski strani bomo videli štiridesetmetrski kip glave kralja Decebala, ki je vklesan v steno nad strugo reke, samostan Mrakonia.  Postanki za fotografiranje. Prispeli bomo do Lepenskega Vira, kjer bomo videli eno izmed najstarejših evropskih prazgodovinskih naselbin, ki je nastala 6500 let pr. n. št. Po zaključenem ogledu v prenovljenem muzeju bomo pot nadaljevali mimo Velikega in Malega Kazana proti HE Djerdap. Leta 1972 sta jo zgradila SFRJ in Romunija, tedaj pa je bila med največjimi hidroelektrarnami na svetu.  Z vodnikom se bomo podali na voden ogled hidroelektrarne, kjer nas bodo seznanili o njeni gradnji, bogati zgodovini Djerdapa in proizvodnji električne energije. Po ogledu povratek v Srebrno jezero in večerja v hotelu. Nočitev.

3

3. dan: Viminacium-Avala-Nova Gorica

Po zajtrku vožnja v smeri mesta Kostolac, kjer se nahajajo ostanki velikega rimskega mesta Viminacium. Za doplačilo ogled ostankov nekdaj mogočnega mesta, kjer se je nahajal sedež rimskega namestnika province in pristanišče Donavske rečne flote. Sledi nekaj prostega časa za prigrizek ali kavico v eni izmed restavracij. V popoldanskih urah sledi vožnja beograjske “gore” Avale, priljubljene izletniške točke v okolici Beograda, kjer stojita znani spomenik Ivana Meštroviča in visok televizijski stolp, na katerega se je mogoče tudi povzpeti. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Nacionalni park djerdap
Nacionalni park djerdap 1

Koda potovanja: