HOLCERIJA NA KOPAH  IN KOROŠKE DOBROTE 

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Na Kopah nas čaka prava pustolovščina. Na humoristični način bomo spoznali zgodovino gozdarstva, videli in preizkusili stara holcerska opravila s starimi orodji, si ogledali razstavo o Pohorju, sodelovali na tekmovanju za najboljšega holcarja in doživeli vrhunski humoristični show, katerega kratki film si je na spletu ogledalo več kot 50 milijonov ljudi. Da bo izkušnja popolna se bomo okrepčali tudi s pravcato holcersko malico  pohorskim loncem. 

Koroška je slikovita pokrajina, ki poleg mogočnih gozdov in naravnih presežkov ponuja obilico koroških dobrot in zapuščino preteklosti. Spoznali bomo turistično kmetijo, katere začetki kmetovanja segajo v 18. stoletje in kjer se ukvarjajo z vzrejo govedi, prašičev in divjadi. Prijazni lastniki nam bodo razkrili številne zanimivosti o predelavi suhomesnatih izdelkov ter življenju na kmetiji nekoč in danes. 

Kasneje si bomo s turističnega vlakca ogledali obore damjakov in muflonov ter vstopili v lovsko kočo z bogato lovsko zbirko. V 150 let stari velbani kleti bomo degustirali odlične domače suhomesnate izdelke. Popoldan bomo podoživeli delček zelo poznane slovenske serije „Ljubezen na Seniku”. Na kmetiji, kjer sta se zaljubilazakonca Smolak danes pridno skrbita za vrsto dejavnosti. Pri tem sledita trajnostnemu razvoju, raziskujeta naravne danosti ter razvijata vedno nove pridelke in izdelke. Iz spoštovanja do kulturne dediščine sta v poklon vsem rodovom postavila kmečki muzej z bogato zbirko starih orodij, strojev in naprav, ki so jih nekoč uporabljali na okoliških kmetijah. Okusne lokalne izdelke bomo tudi degustirali. Za zaključek se bomo ustavili v Slovenj Gradcu, tipičnem srednjeveškem mestu, ki danes predstavlja administrativni in kulturni center severno-centralnega dela Koroške. 

Domov se bomo vrnili v večernih urah. 

Dodatne informacije

Stil potovanjaIzlet, Organiziran
Trajanje1 dan
DržavaSlovenija
Kaj vključuje cena
  • prevoz s turističnim avtobusom 
  • program na Kopah
  • obisk turistične kmetije in degustacija suhomesnatih izdelkov
  • obisk kmetije in degustacija lokalnih izdelkov
  • zunanje oglede po programu
  • spremstvo in organizacijo izleta
Kaj ni vključeno v ceno

Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. 

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

pohorje slovenija

Koda potovanja: