Štiridnevno potovanje po južnem delu Balkanskega polotoka, ki vključuje obiske najbolj zanimivih mest v Albaniji in Makedoniji.

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Letalske vozovniceVključene
Trajanje4 dni
DržavaAlbanija, Makedonija
KontinentEvropa
DestinacijaMakedonija, Albanija
Cena vključuje
Cena ne vključuje
  • Doplačila za 1/1 sobo: 51 /osebo 
  • Transferja na letališče 
  • Zavarovanja za primer rizika odpovedi v višini 4,3 % vrednosti aranžmaja 
  • Dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini 
  • Morebitnih fakultativnih vstopnin 
  • Vsega, kar ni izrecno navedeno pod cena vključuje
Cena
  • 579 € na osebo (pri najmanj 30 udeležencih)

 

Obvezno doplačilo v primeru manjše skupine: 

  • 9 € na osebo (v primeru 2529 udeležencev)
  • 24€ na osebo (v primeru 2024 udeležencev)
Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. Dan: Slovenija/Tirana/Drač

Zbor potnkov na letališču Jožeta Pučnika na Brniku in polet proti Tirani. Glavno mesto Albanije je bila ustanovljeno že leta 1614, vendar je pridobilo status ekonomske in politične prestolnice šele leta 1920. Sledi ogled albanske prestolnice; deloma peš, deloma z avtobusom ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Begu, Urni stolp, Zgradba centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxhe – danes Kulturni center. Vožnja v Drač, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2

2. Dan: Drač/Kruja/Struga/Ohridsko jezero

Po zajtrku si bomo ogledali Drač  ostanke amfiteatra (z doplačilom vstopnine) in bizantinskega obzidja ter Fatihove mošeje. Pot nas bo nato vodila do stare albanske prestolnice Kruje, ki je tudi rojstni kraj narodnega junaka Skenderbega, ki se je v 15. stoletju več kot dve desetletji bojeval proti otomanskim Turkom, na zahodu pa je veljal za zgled krščanskega upora vdoru otomanskih muslimanov. Ogled muzeja Skenderbega. Pot nas bo nato vodila v Strugo. Krajši sprehod po stari čaršiji in do mesta, kjer se Ohridsko jezero izliva v reko Črni Drim. Krajša vožnja do hotela ob Ohridskem jezeru. Samopostrežna večerja in nočitev. 

3

3. Dan: Ohrid/Sv. Naum/Ohrid

Po zajtrku ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta Ohrida, ki je uvrščeno na UNESCOv seznam svetovne kulturne dediščine. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod skozi stari del mesta: ogled bazilike sv. Sofije, Samoilove trdnjave, cerkve sv. KlimentaPopoldan avtobusna vožnja proti jugu Ohridskega jezera in ogled cerkve sv. Nauma. Po vrnitvi v Ohrid bomo dan zaključili z značilno večerjo v nacionalni restavraciji s tradicionalnimi jedmi in folklornim programom. Nočitev v hotelu. 

4

4. Dan: Ohrid/Skopje/Slovenija

Po zajtrku odhod proti Skopju. Krajši avtobusni in peš ogled glavnih znamenitosti mesta: stara čaršija, cerkev sv. Spasa, kip Matere Terezije. Po zaključenih ogledih prevoz na skopsko letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek v poznih popoldanskih urah. 

macedonia 1002174 1920
water 1365440 1920
ohrid town 3299816 1920
church 229361 1920
unesco 3864562 1920
skopje 2540964 1920

Koda potovanja: NG–AM–2019