Highlights: Antarktika, ledene gore, pingvini, kiti, Shetlandski otoki

Smaragdni, vijoličasti, intenzivno modri in škrlatni odtenki – antarktični polotok je vse prej kot svet neskončne beline. Pridruži se nam na potovanju po najbolj južnem koncu sveta! Pogled na ogromne ledene gore, ki spokojno plavajo na mirni jutranji gladini, bo popolnoma spremenil tvoje dojemanje sveta. Znajdi se iz oči v oči z veličastnimi kiti, jatami pingvinov in neverjetno pokrajino, katere lepote so izkusili le redki. 11-dnevno potovanje ti bo približalo čarobnost Južnih Shetlandskih otokov in antarktičnega polotoka.

Dodatne informacije

Stil potovanjaMorsko
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev10+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje11 dni
DržavaArgentina
KontinentArktika in Antarktika
ZahtevnostLahka
DestinacijaAntarktika, Argentina
ZAČETEK IN KONEC

Od Ushuaie do Ushuaie

Kaj je vključeno
  • 9 nočitev na ladji G Expedition,
  • 1 nočitev v hotelu v mestu Ushuaia,
  • prevoz ob prihodu in povratku,
  • ekskurzije s čolnom v spremstvu izkušene ekipe,
  • predavanja in izobraževalni program,
  • vodoodporni škornji,
  • anorak,
  • 1 noč v dvoposteljni hotelski sobi. Na ladji kabine z 2, 3 ali 4 posteljami ali suite (vse s kopalnico in oknom). Kabine imajo dvojni pograd, suite pa večjo posteljo (9 nočitev). Vse sobe gledajo na morje,
  • 10 zajtrkov, 8 kosil, 9 večerij.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 20 € do 30 €

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

1

Dan 1: Ushuaia

Prihod od poljubnem času. Prevoz z letališča je vključen. Prvi dan spoznaj ritem argentinskega mesta Ushuaia, najbolj južnega mesta na svetu.

2

Dan 2: Ushuaia/Drakov preliv

Uživaj v prostem jutru: odpravi se po nakupih, raziskuj mesto ali bližnjo okolico. Med drugim se lahko odločiš za sprehod po narodnem parku Tierra del Fuego (Ognjena dežela) ali ogled veličastnega ledenika Martial. Popoldne se boš v mestnem pristanišču vkrcal na G Expedition, polarno ladjo, ki sprejme 134 potnikov. Potni list imej na dosegu roke! Zvečer boš že užival v plovbi po ožini Beagle, ki povezuje Pacifik in Atlantik.

Obroki: zajtrk, večerja

3-4

Dneva 3 in 4: Drakov preliv/Južni Shetlandski otoki

Naj se dogodivščina zares začne! Prvi del tvoje poti predstavlja prečkanje 800-kilometrskega Drakovega preliva, ki je znan po nemirnem morju. Imenuje se po angleškem pomorščaku in viceadmiralu iz 16. stoletja, siru Francisu Draku. Vsak dan se boš lahko udeležil predavanj, na krovu pa oprezal za prvimi ledenimi gorami ter kiti in albatrosi, ki radi sledijo ladji.

Plovbo si boš lahko popestril z raziskovanjem ladje in njenih prostorov – salona, jedilnice, knjižnice in predavalnice, kjer boš spoznal vodiče, posadko in osebje odprave. Preden boš dosegel najbolj južno celino, boš na predavanjih spoznal njeno neverjetno geologijo, zgodovino, lokalno živalstvo in še mnogo več. Na ladji se bo vedno našel nekdo, ki bo lahko odgovoril na tvoja vprašanja, saj odpravo sestavljajo izkušeni zgodovinarji, morski biologi in drugi strokovnjaki.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

5-8

Dnevi 5—8: Južni Shetlandski otoki/Antarktični polotok

Stopi na kopno in doživi eno najbolj edinstvenih pokrajin na planetu – veliki beli kontinent! V štirih dnevih si bo ladja med Shetlandskimi otoki utirala pot na jug, dokler ne bo skozi Bransfieldsko ožino priplula do antarktičnega polotoka. Če bo vreme dovoljevalo, te vsak dan čakata dva izleta na kopno, kjer boš lahko srečal več vrst pingvinov in morskih levov (med drugim morskega leoparda), v ledenih vodah pa igrive orke in veličastne kite grbavce. Med potjo boš spoznal tudi podrobnosti o najpomembnejših in najbolj dramatičnih odpravah na ta oddaljeni konec sveta.

Saj si spakiral kopalke, kajne? Če si dovolj pogumen, se lahko odločiš za adrenalinski skok v ledene antarktične valove! Prepričaj še kakšnega sopotnika in zagotavljamo ti nepozabno izkušnjo!

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

9-10

Dneva 9 in 10: Drakov preliv/Ushuaia

Čas je, da se obrnemo proti severu in pričnemo plovbo nazaj do pristanišča Ushuaia. Potovanje po Drakovem prelivu izkoristi za počitek in podoživljanje ledenih dogodivščin s posadko in sopotniki, zaključna predavanja in za opazovanje ptic in kitov.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

11

Dan 11: Ushuaia

Po zajtrku se boš izkrcal z ladje. Vsi potniki boste deležni brezplačnega prevoza: če imaš zgodnji let, do letališča, v nasprotnem primeru pa do centra mesta, kjer lahko odložiš prtljago in preživiš še zadnje trenutke v največjem mestu Ognjene dežele.

Obroki: zajtrk

Antarktika 1
Antarktika 14
Antarktika 2
Antarktika 13
Antarktika 12
Antarktika 11
Antarktika 10
Antarktika 9
Antarktika 8
Antarktika 7
Antarktika 6
Antarktika 5
Antarktika 4
Antarktika 3

Koda potovanja: G-XVCASX