Highlights: Bali, Indonezija, Ubud, Sidemen, Mt Batur, Lovina, Bedugul, Sanur

Odkrij Bali – indonezijski otok, ki je najbolj primeren za pobeg na plažo. Posejan je z majhnimi vasicami, vulkani, riževimi polji, idiličnimi plažami in obdan s pisanimi koralnimi grebeni. Osvoji Mt Batur, potopi se v podvodni svet narodnega parka Bali Barat, najej se odlične hrane in najdi svoj mir v budistično-hindujskem templju Pura Ulun Danu Bratan, ki je posvečen vodni boginji. Naj te očarajo toplina domačinov ter njihove pisane navade in topla dobrodošlica, ki je pravi sinonim za čudoviti Bali.

Dodatne informacije

Stil potovanjaRaziskovanje
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev15 +
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje9 dni
DržavaIndonezija
KontinentAzija
ZahtevnostSrednje zahtevno
DestinacijaIndonezija
ZAČETEK IN KONEC

Od Ubuda do Sanurja

Kaj je vključeno
 • Ubud
  • Voden ogled mesta
  • Plesna predstava Kecak
  • Obisk Bumi Sehata
  • Kolesarska tura od Tara do Ubuda
 • Sideman: Voden ogled in tradicionalno kosilo.
 • Mt Batur:
  • Vstopnina
  • Vzpon z lokalnim vodičem
 • Lovina:
  • Snorklanje na otoku Menjangan
  • Snorklanje v narodnem parku Bali Barat
  • Vstop v terme Banjar
 • Munduk: obisk slapov
 • Bedugul:
  • obisk svetišča na jezeru Bratan
  • obisk botaničnega vrta
 • Lovina: obisk tržnice Seririt
Hrana in bivanje
 • 2 nočitvi v resortu, 6 nočitev v hotelu,
 • 8 zajtrkov, 2 kosili, 1 večerja.
Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

bali 300x300

* Spodnji itinerarij velja do konca decembra 2019. V letu 2020 se itinerarij nekoliko spremeni. V primeru potovanja v 2020 nas kontaktiraj in naši agenti ti bodo z veseljem pomagali.

1

Dan 1: Ubud

Om Swastiastu! Dobrodošel v Ubudu, ki je kulturno in umetniško središče Balija. Tvoja pustolovščina se začne s sestankom ob 18. uri. Po sestanku se morda pridružiš skupinski večerji v eni izmed lokalnih restavracij. Njam!

2

Dan 2: Ubud

Začni s peš turo mesta, na kateri si boš ogledal dnevno življenje prebivalcev, riževa polja, dolino trave alang alang, ki jo uporabljajo za strehe ter četrt lokalnih slikarjev in rokodelcev. Tura se konča v centru mesta, kjer boš imel dovolj časa za ogled kavarn, galerij in trgovin. Obiskali bomo tudi Bumi Sehat, lokalno kliniko, ki skrbi za zdravje otrok in mater. Dan bomo zaključili z ogledom tipične plesne predstave Kecak.

Obroki: zajtrk

3

Dan 3: Ubud/Sidemen

Začnemo z 2 uri in pol dolgim kolesarskim izletom po ozkih cestah, mirnih vasicah in riževih poljih – najboljši način, da spoznaš lokalce in se naužiješ odličnih razgledov. Imeli bomo čez glavo priložnosti za ogled majhnih, a čudovitih templjev. Nadaljujemo s kombijem, in sicer bomo obiskali hribovsko vasico Sidemen, ki z najvišjim vrhom otoka (Mt Agung) v ozadju dokazuje, da še lahko najdeš skrite kotičke stran od trume turistov. Bonus: ne bo več tako vroče, saj smo nekoliko višje.

Obroki: zajtrk

4

Dan 4: Sidemen/Mt Batur

Jutranji sprehod te bo vodil po vasici in spoznal boš rokodelce in njihove tekstilne izdelke (songket). Vključeno je tudi tradicionalno “bugkus” kosilo. Nadaljujemo še višje v gore, po robu kraterja, do ribiške vasice na robu jezera Batur. Vulkan Batur (1.717 m) s svojim jezerom podpira lokalni ribolov, medtem ko mnogi vaščani služijo kot vodiči pri vzponu na goro. Noč bomo preživeli v bližnjem preprostem hotelu z restavracijo, da bomo lahko zgodaj zjutraj začeli s pohodom.

Obroki: kosilo

5

Dan 5: Mt Batur/Lovina

Dan začni ob 3. uri zjutraj za vzpon na vrh vulkana. Ne bo ti žal, saj boš nad dolinami Balija videl enega najlepših sončnih vzhodov. Na jasen dan lahko vidiš celo Mt Rinjani na sosednjem Lomboku. Skoraj gotovo bo to eden najlepših delov tega potovanja. Na žalost vreme ni predvidljivo, zato bo tvoj pogled morda zastrt z oblaki. Po vrnitvi z vulkana se lahko odločiš za namakanje v termalni vodi s fenomenalnim razgledom na jezero in krater. Iz gorskega sveta se odpravi v majhno obalno mestece Lovina, ki je znano po delfinih, dobri hrani, tradicionalnih masažah in jogi.

Obroki: zajtrk

6

Dan 6: Lovina

Čaka te snorklanje med koralami otoka Menjangan, ki je del narodnega parka Bali Barat. Popoldne te čaka prosti čas v Lovini, ki ga lahko izkoristiš za raziskovanje sončnih plaž. Na poti nazaj se lahko ustaviš v termalnem vrelcu Banjar, ki je popularen predvsem med domačini. Zvečer se odpravimo na posebno večerjo, kjer te čakajo prave lokalne dobrote.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

7

Dan 7: Bedugul

Obišči majhno hribovsko vasico Munduk, kjer se lahko odpraviš na sprehod skozi plantaže klinčkov in kave do skritega slapu. Obišči jezero Bratan in si oglej tempelj Pura Ulun Danu Bratan, ki se skriva na majhnem otoku sredi jezera (ne, nisi na Bledu). Nadaljuj pot v Bedugul, gorsko mestece, ki se nahaja v vulkanskem predelu, polnem zelenga rastja. Tu boš potreboval toplejša oblačila za zgodnja jutra in večere.

Obroki: zajtrk

8

Dan 8: Bedugul/Sanur

Obišči botanični vrt v Bedugulu, kjer si lahko v sproščenem in mirnem okolju ogledaš več kot 2.000 različnih rastlin iz cele Indonezije. Nadaljuj pot do Sanurja, kjer imaš prosto popoldne. Morda se odpraviš na sprehod ob plaži, poklepetaš z domačini, ki prav tako uživajo v soncu in morskem zraku, si ogledaš delo ribičev ali pa se sprostiš v eni izmed restavracij. Le nedaleč stran od plaže si lahko ogledaš tudi starodavna svetišča.

Obroki: zajtrk

9

Dan 9: Sanur

Potovanje se zaključi še z zadnjim zajtrkom. Kam greš pa naprej?

Obroki: zajtrk

bali2 sta
Bali 7
Bali 6
Bali 5
Bali 4
Bali 3
Bali 2
Bali 1
bali
Bali 12
Bali 10
Bali 8

Koda potovanja: I-TISA