Highlights: Greater Addo narodni park, Tsitsikamma narodni park, Garden Route, Oudtshoorn, Route 62, Cape Whale Coast Route

To potovanje ti v enem tednu predstavi lepote najbolj južnega dela Afrike in tamkajšnjih narodnih parkov. Obišči park Addo in občuduj slone, sprehodi se po čudovitih plažah obalne poti Garden Route in razišči domorodne gozdove, ki se razprostirajo od obale v notranjost. Na potovanju ti nikoli ne bo zmanjkalo zanimivih aktivnosti – za adrenalinske navdušence je tu najvišji bungee skok na svetu, pohodniki bodo uživali v parku Tsitsikamma, najbolj pogumni pa lahko zajahajo noja. Južna Afrika vse to ponuja v objemu neverjetne narave, kjer boš imel nešteto priložnosti za nepozabne fotografije.

Potovanju lahko ob plačilu dodaš paket aktivnosti, ki vsebuje nekatere izmed najbolj priljubljenih dogodivščin. Če se za paket ne odločiš, imej v mislih, da so te aktivnosti vseeno vključene v urnik potovanja.

Dodatne informacije

Stil potovanjaPustolovski
Raven storitveOsnovna
Starostna omejitev16+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje7 dni
DržavaJužna Afrika
KontinentAfrika
ZahtevnostSrednje zahtevno
DestinacijaJužna Afrika
Začetek in konec

od Port Elizabetha do Cape Towna

Kaj je vključeno
  • vstopnina v park Tsitsikamma in safari vožnja,
  • obisk farme nojev,
  • obisk kluba Ronnie’s Sex Shop,
  • 6 nočitev v šotorih (2 osebi),
  • 6 zajtrkov, 7 kosila, 6 večerje.
Dodatne aktivnosti
  • obisk jam Cango,
  • kulturna tura po Cape Townu,
  • pokušina vina in sira.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Narodni park Addo Elephant

Po uvodnem sestanku z vodiči se boš iz mesta Port Elizabeth odpravil do narodnega parka Addo. Tretji največji narodni park v Južni Afriki je dom prek 600 slonom, levom, bizonom, črnim nosorogom, hijenam, leopardom in raznovrstnim antilopam.

2

Dan 2: Addo – Narodni park Tsitsikamma

Dan boš začel s safari vožnjo po parku Addo, med katero boš z malo sreče opazil slone in druge prebivalce (vožnja se lahko prestavi na prvi dan popoldne). Nato se boš odpeljal do parka Tsitsikamma, kar pomeni »kraj z obilico vode«. Ime nedvomno ne razočara, gre namreč za območje bujnih avtohtonih gozdov in dramatične obale. Tukaj leži slavna, več dni trajajoča obalna pot Otter Trail, ki je dobila ime po vidrah, ki tukaj živijo. Začetek poti boš prehodil tudi ti.

3

Dan 3: Narodni park Tsitsikamma

Pred tabo je prosti dan za raziskovanje majhne vasice Storms River na območju parka Tsitsikamma. Čeprav ni velika, pa vas ponuja širok izbor aktivnosti, ki ti bodo krajšale čas – spust po reki v gumijastem obroču, najvišji bungee skok na svetu, raziskovanje deževnega gozda s sprehodom skozi krošnje, in še veliko več.

4

Dan 4: Garden Route

Danes boš spoznal del južnoafriške obale, ki se imenuje Garden Route. Ob prihodu v zaliv Plettenberg ti bo vodič predstavil številne aktivnosti, ki se jih lahko udeležiš med prostim popoldnevom. Kaj praviš na večejo v divjini? Če si ljubitelj ptic, obišči Birds of Eden, zadnje zavetišče za ptice, kjer lahko te prosto letajo. V zavetišču za primate Monkey town pa te čakajo zvedave opice.

5

Dan 5: Oudtshoorn

Sproščeno dopoldne lahko posvetiš kateri izmed dejavnosti, za katere je dan prej zmanjkalo časa, nato pa se boš ponovno odpravil na pot. Krajši postanek v mestu Knysna izkoristi za hiter ogled. Pot te bo vodila skozi veličastno gorovje Outeniqua proti mestu Oudtshoorn, ki je dom svetovno znanih jam Cango. Če imaš paket aktivnosti, se boš spustil v podzemni svet, ki te bo navdušil s spektakularnimi dvoranami in impresivnimi skulpturami iz apnenca. Vodič ti bo razložil vse o jamah, ki se raztezajo več kot 4 km v dolžino.

6

Dan 6: Route 62 - Hermanus

Naš prvi jutranji postanek je farma nojev, kješ boš izvedel več o teh nenavadnih in hkrati največjih ptičih na svetu. Nadaljujemo s potovanjem skozi vasice Klein Karoo, v katerem bomo sledili eni izmed najbolj slikovitih poti, Route 62. Na poti boš imel, če bo čas, tudi zelo zanimivo postojanko: Ronnie’s Sex shop, ki pa kljub imenu ni trgovina z igračami za odrasle, ampak gre za zelo zanimiv podeželski klub. Zvečer se boš lahko odločil za še zadnjo večerjo s sopotniki v lokalni restavraciji.

7

Dan 7: Hermanus – Cape Town

Potovanje boš zaključil s povratkom do južnoafriške prestolnice. Cape Town ni samo mesto v slikoviti pokrajini, ampak tudi sam ponuja kar nekaj znamenitosti in točk, ki jih ne smeš izpustiti. Na poti boš imel priložnost raziskati še unikatno univerzitetno mesto Stellenbosch. Če se nisi odločil za paket aktivnosti, se tvoje potovanje zaključi ob prihodu v Cape Town, tako da izkoristi preostanek dneva in spoznaj južnoafriško metropolo.

Garden route južna afrika 16
Garden route južna afrika 7
Garden route južna afrika 6
Garden route južna afrika 5
Garden route južna afrika 3
Garden route južna afrika 1
Garden route južna afrika 17
Garden route južna afrika 15
Garden route južna afrika 14
Garden route južna afrika 13
Garden route južna afrika 12
Garden route južna afrika 11
Garden route južna afrika 10
Garden route južna afrika 9
Garden route južna afrika 8

Koda potovanja: N-NPC